Grannfest med marängsviss!

Så kom kvällen då jag hade bjudit in grannarna här i området. Tyvärr hade tyskarna andra planer så vi fick nöja oss med belgisk, engelsk, norsk och svenskt sällskap. Det var inte fy skam. Det blev en väldig lyckad kväll. Underbart väder som alltid i Spanien, kvällar och nätter är ju bäst här vid denna årstiden. Lite för varmt på dagtid. Jag hade som vanligt lagat för mycket mat och har nu en massa mat att kasta. Jag bidrager alltså allt för mycket till matsvinnet. Hade planerat marängsviss till efterrätt och ville inte vispa grädden i alltför god tid. Men ca 2 timmar innan gästerna skulle anlända så vispade jag grädden. Märkte då att jag nog aldrig har försökt att vispa den spanska grädden förr. Den betedde sig inte alls som grädden i Sverige och Norge. Ena minuten var den flytande, nästa minut var den smör. Alltså akututryckning till affären för att inhandla den där sprayvispgrädden. Nu förstår jag varför de har så mycket av den här. Man kan alltså inte vispa grädden här. Jag har ju redan märkt att den är rinnande första dagen man öppnar en förpackning, men redan nästa dag är den så hård att man inte kan få den ur paketet. Det har jag löst med att alltid hälla upp den i en kanna när jag har öppnat förpackningen. Undrar vad det är med Spaniens kor. Kanske de hoppar runt så mycket att grädden nästan är smör när den kommer ut från deras spenar.

Vi startade kvällen med väkomstdrink i Cava och Coca Cola till de norska killarna som var 12 och 16 år gamla. Men i väntan på det engelska paret så blev det en hel del välkomstdrinkar. Inget hände i grannhuset och det norska paret sade att de hade inte sett dem på hela dagen. Kanske de inte var hemma?? Men de hade ju lovat att komma. När vi druckit lite för mycket och väntat i en halvtimme på dem så gick jag och tittade över muren och såg då att de precis körde ut med bilen. Gick tillbaka till mina gäster och sade lite överraskande: ”De körde iväg!!!” Ja, det gjorde dem. Kanske de hade glömt att de hade blivit inviterade eller missförstått något. Men det dröjde inte länge förrän hundarna sade till att det fanns några utanför grinden. Jaha, de hade alltså kört 200 meter!! Det fick sin förklaring. Den engelska damen hade gått och fallit och slagit sig ganska ordentligt. Hon haltade mycket när hon kom gående de sista metrarna. De bad om ursäkt för sin sena ankomst, men hade också en acceptabel förklaring. Hon hade glömt vilken tid jag sade, tippade att jag hade sagt antingen klockan 20:00 eller 21:00. Och då hade de valt att komma mittemellan de båda tidpunkterna. De hann också få Cava innan vi började äta. Lite kul att höra inslag av alla språken och också att de flesta gick över till engelska, även om det bara var två som hade det som sitt landsspråk. Även de norska killarna deltog glatt i samtalet på engelska. Det måste vara ganska skönt att komma från England och aldrig behöva rådbråka sina språkkunskaper. Alla andra anpassar sig till dem. Men annars hade jag ju haft problem om vi skulle ha snackat franska eller spanska. Och de andra hade klart haft enorma problem med att försöka förstå svenskan eller norskan.

Men som sagt kvällen blev väldigt lyckad och slutade inte förrän klockan 03:00 imorse. Jag plockade undan och gick och lade mig utomhus i soffan. Sov gott till solen väckte mig. Det blev ingen strandpromenad för min del och är fortfarande lite trött. Min livsstilsförändring stoppade också upp. Jag som har ätit strikt LCHF kost och dessutom utan alkohol i mer än 14 dagar nu, återföll klart till gamla synder. Och det blir inte bättre den kommande veckan, eftersom min invitation utlöste en kedjereaktion. Så nu är det fest hos mina norska grannar på onsdag och mina belgiska grannar på fredag. Engelsmännen skall samordna en grannfest lite senare. Tacksam för det, så att inte allt blir samma vecka. Norrmännen skall åka tillbaka till Norge på Lördag så de hinner inte med grannfesten hos engelsmännen. Det är faktiskt inte det norska paret som var här som äger det huset, men det ligger i släkten. Det är hennes pappas hus och han hade blivit lite avundsjuk på att de skulle få lära känna grannarna förr han fick hälsat på dem. Men det kommer.

Får alltså vänta lite med min livsstilsförändring, men den kommer igen har jag lovat mig. Hoppas jag kan hålla det. Idag tager jag en dag till återhämtning. Är ju inte så van vid att ha så mycket att göra som jag hade nu till förberedning av fest och återställning efter fest. Men jag tycker ju om det. Så det skall ske fler gånger här. Det är bara det där med att beräkna lite bättre när det gäller matlagningen. Kalkonrulladerna blev faktiskt jättegoda även kalla.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s