Coca Cola och bakfylla!

Igår var det verkligen en återhämtningsdag. Det märks att jag är ovan vid att festa. Vet inte helt hur jag skall klara av denna veckan med 3 fester på en vecka. Jag behöver visst minst en återhämtningsdag, kanske 2 mellan varje fest och då räknar jag inte med hur lång tid det tar för mig att komma tillbaka till min livsstilsförändring. Jag har inte druckit Coca Cola på flera månader, men igår hällde jag i mig 6 burkar Coca Cola!!! Inget annat dög, försökte med vatten, men hade inte samma effekt. Det är någon hemlig ingrediens i Coca Cola som gör att jag helt enkelt måste dricka Coca Cola när jag har druckit lite för mycket alkohol kvällen innan. Är det någon som känner igen sig. Igår orkade jag alltså inte överhuvudtaget gå ut i solen. Höll mig inomhus med AC:n på och hoppades bara på att det skulle bli nästa dag. Ja, inte så att jag hade ont i huvudet, men allt gick trögt som sirap. Inget fungerade. Jo, jag orkade städa upp efter festen, nästan i alla fall. Hade satt ut en stor soppåse i förrådet på natten innan jag lade mig. Orkade inte gå till soptunnan klockan 03:00 på morgonen. Skulle naturligtvis ha gjort det. Förrådet flöt av chokladsås på morgonen. Naturligtvis läcker chokladsås genom en soppåse. Bara till att tvätta golv och lite annat och få iväg den ”jävla” soppåsen. Ibland finns det inga andra ord än svärord som täcker det man känner. Stackars sopcontainer, den är nog full av chokladsås vid det här laget. Brun och fin. Samlar säkert en hel del kackerlackor också. Bara de inte är hemma hos mig. Men jag fick in en fin liten ödla när alla dörrarna stod öppna på festnatten. Gecko heter det visst här i Spanien. Den sprang omkring i mitt sovrum på morgonen. Var nog inte helt bekväm med livet inomhus. Här i Spanien så anser man att de är lyckobringare, dessutom så äter de ju obehagliga insekter, kanske som kackerlackor. I Spanien försöker man att behålla dem inne i sina hem på grund av att man då får lycka. Jag är inte helt säker på att min gecko är kvar i huset längre. Har inte sett den. Men okey den kan ju klättra på vilken yta som helst så kanske den har gått upp en trappa för att se mer av utsikten därifrån. Jag tror inte att den är i sängen, för hur lyckobringande den än är så vill jag faktiskt inte ha den i sängen.

Idag har jag dock återgått till tidigare vanor och kom iväg till stranden med mina kära hundar. De var lyckliga, tror jag, över att återgå till mer invanda förhållanden. Men numera får jag ha Fluffy i koppel i och med att jag vänder och går tillbaka mot bilen. Hon lägger numera i 5:ans eller kanske 6:ans växel. Medan Pippi lägger i 1:ans växel på låg hastighet, ibland till och med backen. Nästan helt omöjligt att hålla jämna steg med båda. Fluffy i koppel gör det lite lättare. På stranden fläktar det underbart med en temperatur på 27-28 grader redan klockan halv sju på morgonen. Lite vind och att solen ännu inte har stigit upp gör att det känns helt fantastiskt skönt. Mitt på dagen med solen gassande är det lite för varmt för min smak och också för de allra flesta verkar det som. En enda klagosång på värmen. Det har väl varit samma sak i Sverige och Norge denna sommaren. Man har för ovanlighetens skull inte klagat på sommaren som regnade bort, utan mer på värmen som aldrig tar slut. Ja, vi skall väl alltid ha något att klaga på eller hur.

Rökarna klagar på att man inte får röka någonstans, icke-rökarna på att det finns för många tillåtna platser att röka på. En del klagar på böneutropen och en del på helgmålsringningarna. Jag behöver inte något av dem, men lika gärna böneutrop som helgmålsringning. Däremot skulle jag personligen önska att vi slapp Frälsningsarmén och liknande på gator och torg där de försöker att pådyvla alla oss sin tro. Jag skulle också önska att jag slapp att se Nordiska motståndsrörelsen marschera på svenska gator med enda syftet att proklamera och påminna oss om förtryck. Jag klagar också gärna på tv-reklam för spelbolag i varenda paus, restauranger med så hög musik att man inte själv kan höra vad man tänker. Trumps ständiga negligerande av miljöföroreningar. Folk som plockar upp efter sina hundar i en plastpåse och sedan kastar plastpåsen i naturen. Bajs försvinner, inte plast. Ja, jag kan nog rada upp en hel del till att irritera mig över, men som motvikt har vi ju Rosling. Synd att han är död. Han läxade upp en dansk programledare vid ett tillfälle, när denne försökte få honom att köpa bilden av att Europa hotas av afrikans massinvandring. Han pekade istället på de fantastiska exportmöjligheterna som öppnade sig för Danmark när Afrika tar sig upp ur sin fattigdom. Han säger de bevingade orden: ”MAN KAN INTE ANVÄNDA SIG AV MEDIER OM MAN SKA FÖRSTÅ VÄRLDEN! Man måste också ha böcker, utbildning och en världsbild som stämmer med utvecklingen, vilket kan vara svårt för inte omöjligt att få från bara medier!”

Men visst har vi rätt att klaga i ett demokratiskt samhälle. Hoppas bara att vi får behålla det demokratiska samhället också efter valet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s