Yippee! Regn I dag!

Idag var himlen mörk och det började regna när jag gick från stranden. Kändes underbart. Temperaturen sjönk till 25 grader med en gång. Men!! Alla dynor till stolar, soffor och solsängar var ute. Det är faktiskt ingen idé att ta in dem nu. De är redan genomblöta. Solen kommer helt säkert snart igen och då torkar de på noll komma nix. Det känns uppfriskande med lite regn. Trodde väl aldrig att jag kunde längta så mycket till regn som man gör här nere. Ja, denna sommaren har jag ju förstått att man även har längtat efter regn i Sverige och Norge. Men nu skiner solen igen. Är nu i full färd att torka dynor. De hann att bli ordentligt blöta. Har också gratulerat en av mina söner nu på morgonen. Detta året 9:ar han bara, vänta till nästa år då blir det en 0 på slutet. Skall kanske beställa flygbiljett redan nu. Vill naturligtvis fira den tillsammans med honom. Jag är ju den enda som riktigt minns dagen han föddes. Han tog lite tid på sig, men när han väl bestämt sig för att komma till världen så var han så nyfiken att han vände hela ansiktet först. Han ville se hela världen med en gång. Inte som någon som kommer med ändan först. Vet inte helt vad de vill se om de vill se något överhuvudtaget. Antagligen säger de istället: ”skit på er!” Det gjorde alltså inte denna sonen. Hoppas han får behålla sin nyfikenhet tills han blir 100 och kanske mer.

Undrar vad den kamelen ville se som hoppade in i en bil i Indien. Det tog tydligen 4 timmar att få loss den från bilen, men utan skador. Ja, tror förstås att bilen kanske fick en del skador. Men i alla fall inte kamelen. Den kanske ville testa hur det var att köra en sådan där konstig tingest. Hoppas att bilen hade taklucka.

Nu är det inne att förbjuda burka och niqab tydligen. Att Danmark har infört det har tydligen fått en del reaktioner. I England har det brutit ut fullt krig när Johnson liknade plagget vid en postlåda. Han kanske har delvis rätt, men har inte sett tillräckligt många svarta postlådor för att kunna bedöma det opartiskt. Danmark pratar dock om alla plagg som är heltäckande för ansiktet också rånarluvor, lösskägg, andra masker och en del mössor. Österrike införde det som lag förra året att man inte fick bära burka och niqab på offentliga platser. I Tyskland får man inte köra bil med burka och niqab liksom att man inte får bära det om man är militär eller statstjänsteman. I en del delstater i Tyskland får man inte tjänstgöra som lärare om man bär burka eller niqab. I Bulgarien förbjöd man det 2016. I Nederländerna införde man 2015 att man inte får bära burka elle niqab i skolor, på kollektivtrafik och på sjukhus eller på andra platser där man bör kunna identifieras. I Frankrike införde man förbud mot det redan 2004 och sedan 2011 på offentliga platser. I Belgien infördes det från 2011 på offentliga platser. Likadant är det i Barcelona, Ticino o Sweiz, i Stavropol i Ryssland, där man inte heller får bära hijab.

Förstår inte helt varför det blev så stor affär av Danmark, när så många andra länder har liknande förbud. Kan det vara eftersom det är i Skandinavien. Jag är helt enig med många att man väl får klä sig som man vill, men också enig i att man bör kunna identifieras. Rånarna som bär rånarluva vill ju inte bli identifierade, så jag kan ju förstå vitsen. Men det är nog inte så med de kvinnor som bär burka eller niqab. Tyvärr så tror jag istället att deras män kommer att begränsa deras vistelse i offentliga miljöer på grund av förbudet. Jag tror inte att det är rätt väg för att komma åt den sedvänjan. Men vi ser det ju inte mer och då lider vi inte lika mycket av det. Gäller att gömma undan problemet, eller hur. Jag har dock ingen aning och inget förslag heller på hur vi skall komma åt det. Har dock hopp om att nästa generation kommer att uppföra sig annorlunda om de är uppväxta i ett Europeiskt land. Tror att deras pappor kommer att få problem att övertala sina döttrar om att de måste täcka sig helt och hållet. Jag tror på integration, men tror att det inte går över en natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s