En magisk kväll och ”nedärvd essens!”

Igår var det ännu en sammankomst här med de närmaste grannarna. Denna gång var det norrmännens tur att invitera. En underbar och magisk kväll. Det blev åter, engelsmän, belgare, svenskar (1) och norrmän och språket blev klart engelska. Nu hade också belgarens fru anslutit, (hon landade på fredag morgon) och engelskans kusin. Vi bjöds på mat från min indiska favoritrestaurang, så jag njöt fullt ut av god mat, vin, Cava och samtalen. Nu hade vi 3 vita hundar med oss. Så Pippi och Fluffy hade också en fin kväll samman med deras granne, Fleur. Engelsmännen gick för att träffa några andra en stund, men anslöt igen lite senare då belgarna hade gått hem. Jag satt kvar och drack vin och snackade om allvarliga ting som Brexit och helt andra mindre allvarliga ting. Men drack lite för mycket vin medan jag trivdes, skrattade och snackade. Gick hem lite för berusad än vad som var behagligt. Bra att ha nära hem då. Norrmännen åker hem ikväll, till min och de andra grannarnas stora sorg. Det verkar dock som tyskarna helt har hamnat utanför gemenskapen. Skall kanske försöka att göra något åt det.

I tidningen läser man bara om valet och valet och åter valet. Det står många konstiga saker som partiledarna gör och säger. De stackarna följs nu med lupp. Är glad att jag inte är en av dem. Jag själv kan ju säga lite oövertänkta saker ibland men som ingen bryr sig så mycket om, åtminstone inte de som känner mig, eftersom de vet ungefär vad jag menar. Men som partiledare så står det i tidningen nästa dag. Det kan inte vara så lätt. Men jag blir fascinerad av uttrycket: ”Nedärvd essens” har någon tänkt på det, vad det innebär. Kan det vara att de flesta av oss föds med två armar och två ben. Att vi är människor som härstammar från apan. Är apan den nedärvda essensen som vi har i oss allesammans. Jag förstår inte helt. Eller är den nedärvda essensen att jag kommer från Skåne. Att jag och andra skåningar delar något nedärvt eftersom vi föddes i Skåne. För mig låter det lite skrämmande. Nästan som den där själen som en del religioner pratar om. Något oförståeligt och ogripbart. Jag själv är ganska säker på att jag kan känna mer tillhörighet till en muslim, turk, spanjor eller svensk som delar en del av mina intressen än med en skåning som står för helt andra värderingar. Men det kanske inte är att känna gemenskap och tillhörighet som är den ”nedärvda essensen.” Men den låter definitivt lite skrämmande, denna nedärvda essens. Det sägs också att vi inte kan undertrycka den hur mycket som helst. Varför? Poppar den plötsligt upp och infekterar hela kroppen då som ett virus som plötsligt får sitt utbrott i en tidigare frisk kropp.

Jag måste nog hålla utkik på min kropp så att den inte plötsligt antager annan materia eller någon böld som poppar upp och släpper ut någon form av ”nedärvd essens” Isch!! Vad har människosläktet gett sig in på när detta kan ske. Och det var detta som hände nu. Jag sökte efter detta begrepp på internett och plötsligt drabbades jag av en helt vit skärm. Hade läst på den tidigare och plötsligt blev skärmen bara vit. Det kanske var denna ”nedärvda essens” som drabbade mig skoningslöst. Jag kunde ju inte undertrycka den hur mycket som helst säger Jimmy Åkesson. Vad kan jag göra nu, är jag redan smittad eller finns det någon form av vaccin. Jag vill inte ha den här nedärvda essensen. Den verkar bara att ställa till problem för mig. Kan man välja bort den? Vem skall man fråga?

Men om den nu är nedärvd denna essens så skulle det alltså kvitta var någonstans i världen jag föddes, jag hade ändå haft den här ”konstiga” essensen med mig. Så om jag nu föddes i Somalia, så hade jag alltså likväl haft någon form av essens med mig som menade att jag var skåning, eller svensk. Onekligen skrämmande. Kan vi på något vi bevisa i DNA prov eller något vilka människor i världen som egentligen är svenskar och som därför hör hemma i Sverige. Ser det likadant ut för resten av människosläktet att vi faktiskt kan DNA bestämma var de hör hemma i världen och då naturligtvis få någon form av fångtransporter som under förintelsen att deportera dem till det land som de har i sin nedärvda essens. En spännande tanke. Sverige kanske hade blivit överbefolkat. Vi har ju inte en aning om vad vikingarna höll på med runt om i världen under sina resor. Kanske är vi ”svenskar” i flertal. Kanske jag inte få stanna kvar i Spanien. Vem vet jag kanske är från Cuba i min nedärvda essens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s