Bilproblem och simskola!

Idag var jag tidigt på stranden. Behövde verkligen inte solglasögon, men kanske en ficklampa. Det var kolmörkt och jag hann inte heller se solen gå upp även om det blev lite ljusare efterhand. Ja, jag var ju tidigt på grund av att jag hade hört talas om polisrazzia mot hundägare. Många sätt att komma undan lagens långa arm. Den är inte så lång att de får poliserna att gå upp hur tidigt som helst. Jag kan ju inte heller förstå vilka som skulle bli irriterade av att jag hade hundar med mig på stranden innan solen har gått upp. Jag plockar upp deras bajs.

Jag överförde ägarskapet av min bil i Norge till min son. Han har ju faktiskt haft den hela tiden, men nu fick jag nya försäkringsbolagens. Förra året betalade jag dem utan att mucka, men nu tyckte jag att det var nog och ringde honom. Ja, det var ju jätteenkelt idag att överföra ägarskapet. Det gjorde man elektronisk. Vips, så var det gjort. Och han godkände med en gång också. Alltså jag hade ingen bil i Norge längre. Men, ett stort men. Det stod att han skulle betala nästan 4000:- NOK för omregistrering. Vilken omregistrering, den hade vi gjort elektroniskt, ingen annan var inblandad, men likväl skulle det kosta pengar alltså. Förstod inte något. Det hade ju varit helt okey i 1 1/2 år att jag stod som ägare, men han körde den. Ja, det var ju min firma i Norge som stod som ägare, firman som jag har försökt att säga upp i mer än ett år, men som tydligen lever kvar. Vi blev eniga om att jag fick fortsätta att äga den, eftersom då kostade den inte något i omregistrering. Man kan ju ha lite roligare för 4000:- NOK än att trycka på några knappar. Han sålde den alltså tillbaka till mig med ytterligare några knapptryck så nu äger jag den igen. Han var ägare till den i ungefär 10 minuter. Jag själv har ju bara snällt betalat försäkringen år ut och år in. Tyckt att den var lite dyr, men min son är lite mer företagsam, han ringde försäkringsbolaget och de skickar nu nya dokument med billigare alternativ. De menade att den var så dyr på grund av att det var många hantverkare som körde min bil i mitt företag???? På mitt företag står det att firman utför psykologtjänster!! Hur många hantverkare brukar psykologtjänster behöva. Ja, klart det kan bli stopp i vasken även hos en psykolog, men då brukar man väl anlita något annat företag som kommer och fixar det. Man brukar väl inte själv ha rörmokare, snickare, målare och annat man eventuellt skulle behöva någon gång. Ja, jag lär mig, man skall inte bara acceptera saker och ting.

Har nu i ca 14 dagar försökt att överföra min elräkning till annat företag här i Spanien. Vet inte säkert om jag har lyckats ännu, men hoppas det. Då skall även elräkningen gå ner lite och de har lovat att jag skall kunna få den på svenska. Kan kanske till och med börja förstå vad det står på den.

Norrmännen har alltså åkt tillbaka och tyskarna också. Men tyskarna är nu utbytta mot andra tyskar. Förra omgången grannar hade tonårsbarn, det var ganska lugnt. Nu har de mindre barn och en väldigt engagerad mamma, låter det som i alla fall. Hon räknar högt, mycket högt när de skall göra något och deltager överhuvudtaget väldigt högljutt i sina barns lek. Hör faktiskt inte så mycket av barnen som av deras mamma. Tror i alla fall att det är deras mamma. Kanske det är deras lärare de har tagit med sig, det låter i alla fall som om hon skall lära dem en massa olika saker hela tiden. Ibland räknar hon på engelska, så hon kanske försöker att lära dem engelska också. Jag vet inte om jag inviterar dem. Det verkar som det byts ut lite för mycket där och det blir kanske problem att lära känna alla 30, tror i alla fall att det har varit 30 olika.

Min vindruva har börjat vissna, till trots för automatbevattning. Undrar varför. Bären var stora och fina så länge de var gröna, men började ruttna innan de blev ätbara. Undrar vad det är för fel, kan det vara brist på vatten. Har nu slangen liggande där hela natten, kanske det hjälper. Men lite problem med trädgården måste jag ju ha. Jag har ju inte så mycket annat att ta mig för. Har man inte problem så får man ju skaffa sig några. Palmerna har jag nu barberat. De ser åtminstone ut så nu. Bara några få blad som sticker upp. Visste inte innan jag flyttade hit att man hela tiden måste såga av palmbladen. De nedersta vissnar hela tiden och hänger trötta och bruna och ser allmänt sjuka ut. En sak är att såga av dem, men det största problemet är ju att få in dem i en bil för att köra iväg med dem till en soptipp eller något annat ställe där man kan kasta dem. De är stora och stammen har många skarpa taggar, bra mycket värre än rostaggar, eftersom de är större och hårdare. Blodvite uppstår varje gång man går i närheten av dem. Att transportera dem i tillägg bjuder verkligen på en utmaning. Men skall nog klara att bli av med dem på något sätt.

Har medan jag har suttit här och lyssnat på grannen (den tyska) vad de håller på med. Tror att de håller på med simskola för ungarna. Verkar inte som att ungarna är lika begeistrade som föräldrarna, även om pappa håller sig lite mer lugn. Mamma är vääääldigt engagerad!!! Hoppas att de inte håller på hela dagen alternativt att ungarna snart lär sig att simma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s