Murgröna och Wish.

Nu är jag trött på min murgröna. Även i Spaniens torra klimat där allt som inte får konstbevattning bara blir brunt och trist. Men murgrönan växer. Kan ju se trevligt ut med lite grönt. Men blir inte så kul när den växer och växer som ogräs. Jag klipper och klipper, men den växer snabbare än vad jag klarar att klippa. Igår tog jag ett beslut att klippa ner hela murgrönan mot grannen till höger, belgarna alltså. Muren står ju kvar, så jag kan ju fortfarande inte se dem utan gå upp på en stol eller en stege, så för den delen spelar ju inte murgrönan någon större roll. Men växtarten på den gör att den lätt slingrar sig vidare in till grannen, som väl inte helt uppskattar att få hela sin sida av muren beklädd med min murgröna. Jag har lite roundup och har försökt att spraya den med det, men det hjälper inte. Läste sedan att roundup biter på det mesta men inte murgröna. Tror inte något biter på murgröna. Nu klipper jag alltså ner den. Det blir många säckar att kasta. Numera vet jag ju inte helt hur jag kan göra mig av med trädgårdsavfall. Verkar som vi bara får kasta det på soptippen 2 gånger om året och det räcker inte långt för min del, likväl har jag ju inte så mycket växter som många andra har härnere. Jag smygkastar på tomtmark där jag ser att andra har kvittat sig med trädgårdsavfall. Så får man inte göra!! Men vad gör man. Jag har inte plats på min tomt att ha det hela tiden, och vill inte heller samla på mig en massa kackerlackor, som helt säkert hade trivts väldigt bra med en massa trädgårdsavfall. Nu får alltså de där stora tomterna ta skräpet istället. När de väl beslutar sig för att bygga på dem så måste de ju likväl göra rent på tomterna. Det ligger värre saker där idag än trädgårdsavfall. Det försvinner ju efter ett tag, vilket man inte kan säga om andra saker, plastkrukor och liknande som ligger där. Men jag känner mig absolut skyldig och kastar helst saker där efter att det blivit mörkt på kvällen eller tidigt på morgonen. Ett tecken på att jag inte är helt säker på att man får göra det. Hoppas att de inte tar DNA. Det har man ju annars hotat med att göra här i Spanien när det handlar om hundbajs som man inte plockar upp efter sin hund. Har tydligen fått till en ordning i Marbella, där alla måste DNA registrera sina hundar. Vet inte helt hur de går till väga med det. Igår hittade min granne en svart labradorliknande hund som sprang lös. En väldigt vänlig hund,men verkade lite nervös. Hade ett fint halsband och var van vid att åka bil, eftersom den hoppade in med en gång i kofferten på grannens bil när de öppnade bakluckan. Den är nu hos polisen och är också identifierad som tillhörande någon engelsman. Men denne svarade inte på den mobiltelefon som också var registrerad på den hunden. Hoppas den hittar hem.

Fluffy fortsätter att gå sina egna vägar på stranden och låtsas som hon är en hittehund som inte hör hemma hos mig i alla fall. Nu får hon gå i koppel snart hela vägen. Imorse fick jag vända innan jag kom fram till den normala vändpunkten. Då såg jag henne inte någonstans. Hade helt försvunnit ur sikte. Pippi ser ju alltid till att vara inom synhåll. Men Fluffy är säker på att hon klarar sig på egen hand. Hon dyker ju alltid upp igen, men inte när jag vill, bara när hon vill. Idag skall de till sin tortyrkammare igen. Alltså de skall klippas. Ingen av dem är så förtjust i det.

Jag har den sista tiden beställt lite grejor på Wish. De har ju lite kul grejor och jag kunde inte låta bli att testa. Det var väl inte lika kul när de kom som det såg ut på bilderna. Men de var ju inte heller så dyra. Två ljusslingor som går på solceller fick jag. De fungerade en natt, sedan inte mer. Tror inte att det är någon idè att klaga. Får leva med det. En del grejor fungerad visst det, men ballongerna med ljus i som jag också beställde var platta plastpåsar som man inte kunde behålla luften i. Ja, så kan det gå. Beställde en del andra varor därifrån, men eftersom allt kommer från olika försäljningsställen så kommer det en paket ena dagen och en paket nästa dag och så vidare. Förstår att PostNord protesterar. Det har dock haft den fördelen för mig att jag nu inte behöver vissa passet längre när posten kommer och levererar mina varor. Jag har blivit gott känd med dem.

Annars håller partierna i Sverige på för fullt med sina debatter och krigar mot varandra. Lööf vill att alla asylsökande skall få svenskundervisning från dag 1 och Åkesson tycker inte att vi skall kosta på asylsökande svenskundervisning förrän vi har bestämt om de får stanna i landet eller inte. I princip håller jag ju inte med Åkesson om något, men jag kan tänka mig att det kan vara svårt att få asylsökande till att vara fullt motiverade för att lära sig svenska om de inte får stanna i landet. Jag vet ju själv hur svårt jag har för att lära mig spanska till trots för att jag är motiverad. Hade jag riskerat att bli utvisad från Spanien så hade jag inte ens försökt.

Det som annars händer i tidningen är att kärleken övervinner alla hinder. Som till exempel den här Madsen som styckar kvinnor och sitter i fängelse i Danmark fortsätter att imponera på kvinnor. Hans kvinnliga fängelsevakt blev visst förälskad i honom. Inte vet jag vad hon har tänkt sig med relationen. Han sitter ju inne på livstid, men det är väl ett sätt att hålla kärleken levande. Man sliter ju inte så mycket på varandra då som om de var tvungna att leva samman. Nu blev det ju så att hon inte fick fortsätta att jobba kvar där, så nu kan de inte bli mer än korta besök, kanske något äktenskapsbesök om hon inleder en djupare relation med honom. Man antager väl att han inte har tillgång till såg och yxa där. Men det kan ju vara det som utgör spänningen i förhållandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s