Besök och att rösta!

Yipii, eller hur man nu skriver jubelljud. Ett av mina barnbarn och hans sambo kommer ner och hälsar på mig nästa torsdag. De stannar visserligen bara över helgen, men skall bli underbart att få träffa dem. Kommer sent på torsdag natt och åker tillbaka tidigt på måndag morgon. Det känns just nu som om det var väldigt länge sedan jag hade besök här. Men det var kanske inte mer än drygt en och en halv månad. Så det kanske inte var så länge sedan med vanliga mått räknat. Men jag har ju vant mig vid att ha besök minst en gång i månaden. Visserligen har jag varit mer social med mina grannar och några svenska i Torrevieja. Har ju varit på Tupperwareparty där, men har ännu inte sett röken av det jag beställde och betalade. Det skulle visst anlända i mitten av augusti, men ännu har jag inte hört något från dem. Men alltså nu kommer ett av mina barnbarn. Skall bli jättekul. Tror inte att jag har blivit färdig med att klippa ned murgrönan. Det tar tid. Hinner inte mer än 1 planta per dag, eftersom jag inte orkar att jobba när solen står på. Måste begränsa det till morgon och kväll om jag inte skall få solsting. Brunfärgat börjar försvinna också, eftersom ingen människa i världen kan ligga i solen när det är så här varmt. Sitter i skuggan, badar i poolen eller håller mig inomhus när solen gassar som värst. Hundarna ligger och sover i skuggan mest hela tiden.

Mitt stora parasoll har knäckts lite i blåsten. Funderar nu lite fram och tillbaka, skall jag köpa ett nytt stort parasoll eller två små. Eller skall jag satsa på tält över den uteplatsen där jag har soffa och bekväma stolar. Tält blåser väl också sönder en eller annan dag, när jag har glömt bort att ta bort väggar och tak, även om det inte blåser tillnärmelsevis så hårt här som jag är van vid från Lista och Skåne. Sedan är det ju också den nackdelen med tält att jag måste borra ned det i kakelplattorna och det är jag inte helt säker på att jag kommer att klara på egen hand. Skulle jag be min son i Norge om hjälp hade han vägrat. Han är allergisk mot mina tält. Jag tycker ju det är något visst med att sitta under en tältduk, både när det regnar och när solen skiner. Känns lite som att krypa in i en koja. Annars är ju lösningen också att bygga upp en solpergola i aluminium som jag har på en av mina balkonger. Men hur många tält och parasoller kan jag inte köpa för den summan som det kostar. Ja, det är alltså många beslut att ta ställning till och inte har jag någon som jag diskutera det med. Mina barn blir lätt övergivna om jag försöker ta upp mina dylika problem med dem. De förstår inte ens att det är ett problem. Men som sagt tidigare har man inte problem så måste man ju skaffa sig några. Vet klart att det är lyxproblem, så att de inte är så viktiga att lösa. Men något skall man ju tänka på. Så varför inte det. Antagligen blir det parasoll, kanske mest på grund av att det kan jag klara av att sätta upp utan hjälp.

Mina hundar är annars lite sura på mig för de kom inte iväg till stranden imorse. Jag gick upp vid vanlig tid, drack mitt kaffe, läste expressen på nätet och blev så sömnig. Måste vara de tråkiga nyheterna som mest består av politik och val numera. Jag beslöt mig för att jag faktiskt är pensionär och har tillåtelse att disponera min dag som jag själv vill. Alltså jag lade mig på en solsäng och somnade igen. Hundarna var inte glada, men gav upp efter ett tag. Har efter det visserligen gått en runda här uppe kring mitt hus. Då sken solen lite väl mycket, så jag tror att de blev nöjda när vi var hemma igen. De bränner ju tassarna på asfalten. Det är bättre för dem att gå i sand, men även den blir brännhet mitt på dagen. Det får dock inte bli någon vana, måste röra lite mer på mig.

Har också fått mail från mina ”gamla” vänner i Sverige, ett par som jag och min familj bodde grannar med i 15 år och umgicks mycket med. Tyvärr är de flygrädda och skulle därför komma hit med buss, men de har nu bestämt sig för att det är för långt att åka buss hit, så troligen kommer de inte. Men kommer inte berget till Muhammed så måste väl Muhammed komma till berget, eller var det tvärtom, är inte helt säker.

Jag har också röstat för första gången på många år. Ja, det är väl inte jag som har gjort det utan min son i Norge. För första gången på många år så fick jag röstkort till Norge, inte till Spanien. Jag tror att skattekontoret i Sverige inte klarar av att samordna uppgifterna. Jag har fått beslut om zinkskatt som det heter eftersom jag har flyttat till Spanien. Den har kommit till min adress här. Men min deklarationsblankett kom till Norge och alltså mina röstkort. Det var alltså min son som bestämde hur jag skulle rösta, så i år röstade jag för första gången på ett parti som jag aldrig har röstat på tidigare. Men han, min son alltså, bestämde sig för att det inte var någon mening med att rösta på ett minoritetsparti, det var ju inte helt säkert att de ens passerad gränsen för att bli en del av regeringen. Det verkade klokt nog, så jag bara sa ja och amen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s