Det blev ett tält!!

Jag vågar knappt berätta det för min son i Norge att jag igen har köpt ett tält. Men nu har jag gjort det, så nu är det bara att få det till att fungera. Var i Torrevieja med bilen eftersom jag hade en varningslampa som lyste. Något med avgassystemet tror jag. Fin service där, de tog in den med en gång. Men saknade någon del, så jag skall dit igen med den på torsdag. Men alltså efter verkstaden körde jag till Le Roy Merlin och tittade på alla deras trädgårdsgrejor. Jag älskar den affären. De har så mycket. Massa fina verktyg och maskiner. Blev sugen på saltvattenspool när jag var där. Inte så väldigt dyrt, men mindre underhåll och bättre att bada i än klor, tycker jag i alla fall. Skulle vara ganska skönt. Men alltså inte nu. Får se lite längre fram. Blev i alla fall sugen. Det är farligt för mig att gå på upptäcktsfärd i den affären. Såg en kontaktsdosa som styrdes med en app från telefonen. Jag blir ju sugen på sådana saker också. Hade kanske aldrig helt klurat ut vad man skulle ha den till, men hade älskat att försöka ta reda på det. Tittade på parasoller, är ju redan inne på min tredje och tänkte då att tält kanske var bättre. Det min son kommer att ha mest emot det, är att det inte passar in överhuvudtaget till stilen på huset. Jag har ju ett ganska modernt funkishus, så ett tält är helt malplacerat. Men det blev ett tält.

Jag har nu använt hela morgonen för att skruva ihop det här tältet. Gick ganska bra med hjälp av två stegar, en för att luta ting mot när jag skruvade upp vägghållarna i den andra sidan. Klarade av allt ganska bra, fram till att det var dags för taket. Helt omöjligt att klara det själv. I alla fall upplevde jag det så. Pratade med grannen när jag stod på en stege. Han undrade klart vad jag höll på med. Han lovade att komma in och hjälpa mig när han hade gjort undan morgonsysslorna. Innan dess kom dock poolskötaren och han hade med sig en man som skulle fixa mina klinker som har sjunkit ned eller gått upp, vet inte helt men något har hänt i alla fall med dem. Jag passade på att få hjälp av dem med tälttaket. Man behövde faktiskt vara 3 för att det skulle fungera och då hade vi likväl hjälp av stegarna. De fixade allt. Nu har jag bara tygtaket och tygväggarna kvar, sedan har jag faktiskt mitt tält. Skall sitta i det och njuta av skugga när solen skiner som starkast och av regnet när det regnar. Det skall väl helst skruvas fast i marken, men det fixar jag inte själv. Kanske mitt barnbarn kan hjälpa mig med det när han kommer nästa torsdag. Fram till dess så klistrar jag fast det. Kanske det håller för lite vind i alla fall. Ja, klart jag väl skulle kunna skruva fast det också, men måste i så fall konsultera min son (han som inte tycker om tält) för att få veta vilka borr och skruvar som jag bör använda. Jag vill ju inte berätta för honom att jag har fallit för frestelsen en gång till och köpt ett tält.

Jag måste lära mina hundar lite försvarstekniker. Igår kväll blev de anfallna av två malteser, samma ras alltså. Så fort någon hund morrar åt dem oavsett storlek så skriker de och lägger sig och rullar ihop sig. De blir bara helt förskräckta. Imorse mötte jag igen mannen med chihuahua, 6 stycken. Han hade dem lösa imorse och så fort de såg Fluffy och Pippi så rusade de i samlad trupp mot dem. Fluffy och Pippi försökte förtvivlat kom undan, men det är inte så lätt när det är 6 stycken som anfaller samtidigt. Jag skäms ju nästan att de blir så rädda för 6 så små hundar. Visserligen är ju Fluffy och Pippi inte så stora, men definitivt större än chihuahua. Vet inte hur man skriver chihuahua i pluralform. Men det är alltså helt omöjligt att få dem att förstå att de faktiskt kan försvara sig. Till exempel i alla fall morra tillbaka, men icke. Jag fick lyfta upp dem eftersom de var helt förtvivlade och sökte sig till mig för att jag skulle hjälpa dem. Ja, jag vet att man inte skall lyfta hundar för att de skall komma undan ett anfall från andra hundar, då de absolut räknas som bytesdjur i så fall. Men jag kunde inte motstå att hjälpa dem. Men hur lär man hundar försvarsteknik. Trodde att det var medfött, men det är nog bortavlat på dessa två. Det kan väl inte hjälpa att jag börjar morra åt anfallande hundar för att visa dem hur man kan göra. Tror inte det fungerar så bra. Det enda mina hundar hade förstått är nog att jag håller andra hundar borta från dem och att de inte behöver att göra något alls.

Mitt tält är inte lika snyggt som tältet på bilden, men principen är ju detsamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s