Söndagsmys i tältet!

Klockan är halv elva på kvällen, temperaturen 28 grader och jag sitter ute och njuter i mitt nya tält. Helt underbart. Kvällarna är underbara här nere. Har inrett mitt tält med en del ljus som drivs av solen en del av batterier och så naturligtvis levande ljus också. Har även elektriska ljus inkopplat, men de är för starka, ger inte så mycket mysljus. Har nog suttit här lite längre än vad jag skulle. Hade bestämt mig för att städa, men med mitt nya tält, så kan jag faktiskt vara ute lite mer i värmen, på grund av att den ger skugga från solen. Fluffy och Pippi verkar också att trivas här. Igår kväll var jag hos grannen, belgarna alltså och fick en en underbart god middag. Någon forma av paella, men inte helt. För första gången åt jag faktiskt bläckfisk som var god. Jag brukar annars inte tycka om bläckfisk, brukar vara seg och gummiaktig tycker jag, men denna var god. Smälte nästan i munnen. De, grannarna alltså är alltid lika underbara och lika nyförälskade. Det är fantastiskt att höra dem prata med varandra och om varandra, de skryter alltid om den andra parten. Och det är underbart att höra på. Har dock varit gifta ett antal år, även om det är det är det andra äktenskapet för båda. De har tyvärr ett mer komplicerat förhållande till hennes döttrar och hans son. Vill nog inte vet för mycket om det. Kanske det löser sig. Men annars är det väldigt fina grannar. De kommer ju att tillbringa mer och mer tid härnere så det låter bra för mig. Kan alltid konsultera dem när jag behöver det. Han är ju en mästare på trädgård och blommor.

Annars har det varit en väldig lugn söndag för mig. Har alltså inte varit på stranden. Det är ju söndag och stranden är full av fiskare så jag försöker att hålla mig därifrån. Risken finns ju också att det är fler polisrazzior där också på söndagarna. Annars är det ju spanjorernas semestermånad också, så till och med spanjorer träffar man numera på stranden på morgonen, annars är det ju mest utlänningar. Förstår lite varför spanjorerna i Barcelona och Mallorca protesterar mot turister. Många turister här tror ju att deras syn på livet är bättre än det land de just nu befinner sig i. 48% av svenskarna tycker att det är pinsamt att se sina landsmän berusade utomlands, men faktiskt tycker 9% att det inte finns något som de tycker är skämmigt med sina landsmän utomlands. Jag undrar var i världen de har varit. Jag kan ju till och med skämmas här över engelsmännen som tror att man skall hej till varandra på engelska istället för på spanska. Mina engelska grannar härnere har faktiskt bott här i nästan 20 år utan att lära sig spanska. Ja, jag har ju bott här i något år och kan ju fortfarande inte spanska. Undrar hur det skall gå. Läste i tidningen idag om att någon partiledare menar att man inte skall komma til Sverige om man inte kan lära sig svenska. Så lätt är det faktiskt inte. Jag försöker, men det verkar att vara för svårt för mig. Har nästan gett upp, nen inte helt.

Nu när det är så mycket tjafs mellan alla små och mindre och medelpartier i Sverige under ett valår, så tänker jag att vore det inte bättre i alla fall enklare om vi gav tillbaka det svenska kungariket till kungen. Just nu verkar det ju vara i fritt fall som jag läser och tolkar tidininge. Ingen partiledare verkar att bli godkänd av media som jag läser det och jag tror ju att det kostar en hel del pengar med alla dessa valkampanjer. Ja, kanske det är partiets pengar, men man skulle ju kanske kunna använda dem på ett bättre sätt. Vi betalar ju redan för kungen och hans hov med apanage. Jag tror inte att förändringen hade varit så radikal om vi gav honom och Viktoria ensam makt över Sverige, men definitivt billigare och så hade vi dessutom sluppit all denna smutskastning som partierna sinsemellan nu håller på med. Det är bara en tanke, men jag lovar jag röstar på kungadömet Sverige i nästa val om det ställer upp. Som det är nu så kvittar det ju vad jag röstar på. Det blir ju ungefär detsamma oberoende av dem som vinner valet. Och som jag ser det verkar det inte som om någon av partierna vinner valet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s