Magiska kvällar och nätter.

Sitter åter i mitt tält. Har ingen som helst lust att lägga mig. Känner nästan för att lägga om dygnet. Man kan ju vara uppe på nätterna och sova på dagarna, eller?? Jag är ju pensionär. Inget och ingen tvingar mig till att hålla den där så kallade normala dygnsrytmen. Dagarna är ju lite för varma och kvällarna är helt underbara, speciellt nu med mitt tält. Jag bränner rökelse, tänder ljus och har en hel del solpanelsljus monterade här i tältet. Det känns nästan som om jag befinner mig i en egen värld som bara består av mig och mina hundar, med lite stilla musik från grannen. Dricker vin och äter blåbär. Vet inte helt om det passar ihop heller, men jag kan ju själv bestämma. Månen är helt full inatt. Den inspirerar till många tankar. Vad finns det där ute i rymden. Oavsett så är det så vackert att se på. Det är bara att njuta, av mitt fina tält och av mitt fina hus, som jag ju också kan njuta av härifrån. Gläder mig väldigt att få lov att visa upp det för mitt barnbarn och hans sambo som ju anländer mitt i natten. De orkar väl inte äta så mycket, men lite soltorkad skinka och oliver är väl en bra början på deras helg. Hoppas jag. Kanske lite paté till min dotterson också, vet att han tycker om det, men han vill nog ha Cumberlandsås till och det har jag inte hittat härnere. Kanske man kan ersätta det med lite färska fikon. Som ni kanske märker gläder jag mig mycket åt att de skall komma. Har inte haft besök på länge. Det är ju det där som jag saknar här att inte ha någon att planera med, vad jag skall och vad vi skall göra. Män saknar jag ju inte speciellt, men saknar någon att prata med om till exempel vad göra med tältet, var blir det bäst att ha det och så vidare. Vad vill jag ha för växter istället för den där murgrönan som jag jobbar lite med att få bort. Har dock haft en samtalspartner kring det. Nämligen den trädgårdsintresserade grannen. Han har skickat en massa förslag til mig, så nu vill jag nog ha vartannat kaprifol och vartananna doftranka. Hade aldrig tänkt tidigare att härnere behöver man inte ha doftranka i krukor utan de växer väldigt bra på friland och att de bildar häckar som klänger på muren. Och som de doftar varje gång de blommar. Ja, det är det jag vill ha. Kanske det ät bäst så att jag likväl får bestämma själv vad jag vill ha och inte vill ha. Inte säkert att någon annan hade varit enig med mig, Men jag behövde definitivt någon att prata med för att landa på vad jag ville och få förslag. Mina belgiska grannar kom precis hem och mina hundar blir ju lite tokiga då, de vill träffa Fleur, deras hund. Jag bjöd in dem på ett glas vin, men damen klarade inte det ikväll menade hon. Hade haft en lite för blöt restaurangbesök och behövde lägga sig med en gång.

Jag funderar på att skaffa mig en robotdammsugare till poolen. Jag kan ju inte skaffa mig det till gräsplanen, eftersom jag inte har något gräs här. Men kanske till poolen. Ingen risk för att en älg kommer och dödar den i poolen och absolut inte i Spanien. Vad jag vet så har man inga älgar här. Såg annars en underbar bild av en älg som var och åt äpple i en trädgård med robotgräsklippare. Älgen dödade gräsklipparen klart. Han såg lite förundrat i början på denna konstiga tingest, därefter beslöt han sig för att ta det säkra före det osäkra och döda den. Det gjorde han. Det var en av dessa underbara vita älgar. Hoppas vi får behålla dem efter valet. De är ju i alla fall vita och kan nog inte räknas som invandrare. Vi får nog behålla dem i Sverige!

Jag skall kanske börja läsa böcker igen, just nu lyssnar jag mest på dem. Journalisten Nicolas Carr har slagit larm om att hans förmåga att läsa har försvunnit efter den digitala världens intåg. Han klarar inte av att försvinna in i böckernas värld lika enkelt som tidigare. Han och många med honom menar att vår hjärna är plastisk och formas av hur vi beter oss. Och just nu lyssnar jag mer än jag läser. Google maps raderar bland annat ut vårt lokalsinne. Håller med om det. Jag använde GPS:en hela tiden när jag skall någonstans. Förstår inte helt hur jag tidigare klarade mig med kartor när jag skulle köra till ett nytt ställe. Den förmågan har nog försvunnit hos mig. Men vad värre är, jag lär mig ju aldrig vägen, använder GPS hela tiden också när jag skall köra till samma ställe som jag har kört till flera gånger tidigare. Skall kanske börja att försöka utan GPS:en, men eftersom jag är så lat som jag är så tager jag likväl till GPS. Kanske min hjärna helt håller på att förtvina. Kan bara lyssna, inte läsa, inte heller läsa karat länger. Men eftersom jag tycker det är ganska bekvämt att slippa ha en massa böcker som tager plats, så blir det ju ändå så att jag lastar ned dem till min IPad och min iPhone. Och det är väldig svårt att läsa på en IPad i solljus. Fortsätter nog med att lyssna likväl. Kanske inte så stor idé att träna upp läsförmågan när man redan har fyllt 70 och lite till. Jag kan ju faktiskt läsa, men väljer ju alltid det bekvämaste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s