Att köra huvudet i gatan!

Ja, det var precis vad jag gjorde idag. Hade varit och köpt patè till mitt barnbarn som ju skall komma med sin flickvän imorgon, sent. Det finns bara en affär här som har goda hemmagjorda patéer så jag åkte dit. En gång i tiden så älskade detta barnbarn paté. Vet faktiskt inte om han gör det fortfarande, men chansade. Ut från affären med kassar i händerna, skulle gå och köpa en god flaska vin i en specialaffär sidan av den affären. En sluttande ramp som leder dit. Jag gick den, nedför rampen lite i förtid och trampade naturligtvis fel. Ramlade verkligen inte med grace men med mycket uppmärksamhet från omgivningen. Jag räddade kassarna som jag höll i händerna med bland annat paté. Och tog alltså fallet med ansiktet istället. Jag vet inte varför jag höll så hårt i kassarna, hade inget ömtåligt i dem, men någon konstig instinkt sade mig att jag skulle rädda dem. Det gjorde jag, det hände absolut inget med innehållet i kassarna. Men alltså med mitt ansikte. Reste mig fort upp. Och hade då en samling med människor runt mig, lite skämmigt. Men de var väldigt gulliga. Mannen i vinbutiken kom med antiseptisk tvätt och plåster. Själv hade jag inte märkt ännu att jag blödde. Men det var alltså från ansiktet jag blödde. Hade bara plöjt mig fram på asfalten. Ser lite kul ut nu. Kanske tur att jag räddade kassarna annars hade jag kanske brutit handlederna istället. Hade varit värre. Tror nog att ansiktet läker, men blödde gjorde det. Fick en hel del servetter av gästerna som satt i lugn och ro och drack kaffe eller vin. Såg inte så noga. Men de var väldigt vårdande till mig. Fick sitta ner och hämta mig. Var liksom lite chockad även om jag inte hade speciellt ont. Jag gick inte och köpte den där vinflaskan likväl. Hade ju inte med gott samvete kunnat gå omkring och blöda ner hans affär, när han nu var så gullig och kom med plåster och antiseptisk tvätt.

Igår kom mina grannar in här. Var definitivt inte förberedd på det. Belgarna alltså. Visserligen hade jag ju sagt att de var välkomna in kvällen innan när de kom hem från restaurangen, men då var damen lite trött och menade att hon hade druckit lite för mycket på restaurangen. Men de brukar alltså komma hem från sina restaurangbesök vid tio på kvällen. När de kom igår var klockan inte ens åtta. Jag gick omkring med trosor och alltså bara trosor. Hann dock få på mig ett linne också innan jag öppnade. Hade vin och vatten hemma, men inte mycket annat. Kvällen blev likväl trevlig och de hade redan ätit så det var ju tur. Satt i tältet och hade det mysigt.

Har ni läst om vakten som spelade in sina fisar!! Lite konstig hobby, men han fick många följare eftersom han lade ut det på youtube eller något liknande. Fantastiskt hur han kunde komma på en sådan sak. Han måste var väldigt stolt över sina fisar. Jag brukar ju försöka i alla fall att hålla mina lite mer personligt. Och när jag misstänker att andra har hört eller luktat det så ber jag faktiskt om ursäkt. Men inte han alltså. Visserligen fick han sluta sitt jobb när det blev klart för hans arbetsgivare vad han gjorde i arbetstid. Han menade dock att det inte gjorde så mycket för han kunde försörja sig på att lägga ut sina fisar på nätet. Undrar vem som betalar för att höra dem? De kan ju inte ens känna lukten av dem på nätet. Vilket kanske är en välgärning.

Läser också om att pensionärer klagar på att de inte kan bli kunder hos en del företag utan att ha en e-postadress och när de heller inte vill lämna ut sitt personnummer så är det alltså kört för dem. Stackare. Trodde inte den sorten fanns kvar, men det gör den alltså. Att skriva insändare går tydligen bra för dem men det är farligt att lämna ut sitt personnummer. Och dessa personer menar också att det är omöjligt för dem att lära sig att hantera datorer. Konstigt, Min far som hade varit 110 år i år, men dog för 5 år sedan lärde sig faktiskt data hjälpligt när han var 90 år gammal. Han tyckte det var skämmigt att hans barnbarn kunde det och inte han. Han hade faktiskt väldig god sysselsättning med den också, visserligen lade han mest patiens (kabla), men likväl. Förstår inte helt varför man håller fast vid att inte lära sig nya saker. Skall kanske inte vara för kategorisk med det uttalandet. Jag kämpar ju fortfarande i perioder med att lära mig spanska och har ännu inte lyckats.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s