Hundtjuvar eller tjuvhundar!

Igår hade vi en fin dag tillsammans, jag, mitt barnbarn och hans sambo. Vi tog det lugnt hemma med lite bad och lite jobb (bara mitt barnbarn). Men ungefär klockan två, hade han jobbat färdigt. Dags för plask i bassängen och lite avslappning. Därefter iväg till Torrevieja, där vi började med den superlånga piren och såg restaurangen ”Systembolaget”, vi provade dock varken mat elle dricka där. Det borde vara svenskar som var ägare till den restaurangen, tänker man i alla fall. Lite kul är det ju. Låter säkert exotisk för en spanjor eller spanjorska. Om de ens kan uttala det. Flanerade på strandpromenaden och tog en väldigt stor glassdessert med crepesliknande chokladsåsindränkta grejor. Massor av vispgrädde till det. Mitt barnbarn tog en mer glassbombliknande sak. Även den med massor av vispgrädde. Fick höra av dem att på Gotland hade man en glassbar med mer än 300 olika smaker på glassen. Jag som tycker att man har väldigt många olika smaker här, men det är definitivt inte 300. Flanerade vidare till mitt barnbarns favoritrestaurang i Torrevieja när han var här sist. Åt dock inte där, vi var väldigt mätta efter glassen.

Hem igen och tog det lugnt för att sent på kvällen, när vi väl hade smält glassen ta oss till den kinesiska restaurangen här i byn. Jag tog elcykeln, medan de andra två fick gå. Som vanligt god mat och mycket mat. 5 olika rätter med 1 flaska vin som ingick. Naturligtvis valde vi pekingankmenyen. Jag bara älskar pekingankan. Diskussioner kring kvinnor som fortfarande inte är helt jämlika ens i Sverige. Men bättre och bättre, men inte bra. Hörde till min glädje dock att mitt barnbarns underbara sambo, faktiskt slogs för sig själv och också andra kvinnor, när uttalelser från män försökte undervärdera dem. Alltså diskussioner om kvinnor och män ikväll och politik igår. Fast jämlikhet är väl också en politisk fråga.

Idag kom jag mig iväg till stranden. Ganska tidigt, lite över 06:00. Det brukar vara väldigt lugnt och tyst vid den tiden, men inte så idag. Hörde redan när jag gick ur bilen, stoj och stim. Möttes av glada unga människor med ficklampor och musikmaskiner som var på väg upp från stranden. Hade nog haft fest hela natten, men verkade fortfarande glada och inte fulla. Såg dock någon av dem när jag körde hemåt som väntade på bussen. 3 hade lagt sig på gatstenarna och såg ut att sova, medan några fortfarande stod på benen. Klart de var trötta vid den tidpunkten. Unnade dem verkligen sömnen. Hundarna fick dock gå i koppel, eftersom jag tänkte att hade det varit fest hela natten, så fanns det nog mycket som de kunde leta upp och äta. Som lite tappade korvar och skinka, plus en massa onämnbara saker. Speciellt Fluffy blir som en dammsugare vid de tillfällena och äter allt. Hon som måste ha fettfri kost. På väg tillbaka från min tur mötte jag en cyklist, även han ganska unga. Trodde först att han var en eftersläntrare till den andra församlingen, men icke så. Han stannade pratade med mig på en snabb spanska, som jag inte förstod. När han märkte det så försökte han sig på lite engelska, men kunde inte så mycket att vi kunde föra ett samtal. Men han uttryckte att han tyckte om mina hundar och tog upp en bunt med 10€ sedlar och försökte ge mig!! Blev lite förvånad och sade no, no, no. Gick därifrån. Efteråt tänkte jag att han nog försökte att köpa min hundar för en billig peng. Kanske tur att jag hade dem i koppel. Men han hade absolut fått problem med att fånge in dem. Speciellt Fluffy som inte går i närheten av främlingar. Pippi hälsar ju gärna på främlingar, men när de försöker gå iväg med henne i koppel så är det alla fyra tassarna i marken och protesterar på det enda sätt som står till buds för en liten hund. Men okey hon är ju inte så tung att bära iväg med.

Förstår dock inte att någon kunde tro att jag skulle sälja mina hundar för några 10 € sedlar. Låter ganska billigt. Men okey bilar faller ju snabbt i pris så det göra kanske hundar också om de har några år på nacken. Men de är faktiskt inte till salu, även om man vid vissa tillfällen skulle kunna tänka sig att sälja dem billigt. De tillfällena går snabbt över. Allt har ju sitt pris heter det, men jag vet inte om det gäller mina hundar. Definitivt inte för några euro i alla fall. Hundarna brydde sig överhuvudtaget inte, gick vidare lika lyckliga som vanligt. Jag tror att de är helt säkra på att de gör mig en tjänst över att stanna hos mig och inte tvärtom. Jag kanske är i den positionen att jag äger dem men i deras värld är det nog de som äger mig och ibland tenderar jag på att hålla med dem.

Ingen försäljning eller stöld av mina hundar idag alltså!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s