Nattliv i Alicante!

Igår var det ännu en varm eller kanske man skall säga het dag. Man tager sig alltså igenom dagarna på ett eller annat sätt, mest i skuggan, för att på kvällarna få möjlighet att börja kunna röra sig och andas. Mina besök tog en tur till stranden utanför Guardamar, och hann väl med att bränna sig lite i solen, men inte så farligt att det gjorde väldigt ont. De klagade i alla fall inte. Det kanske är dags att inhandla raklödder med mentol som skall vara det bästa botemedlet mot solbränna. Själv håller jag mig i skuggan. Dagen gick i alla fall i lugnets tecken. Ingen önskan att tillbringa någon timme på marknaden här i La Marina. Att shoppa är inte deras melodi. Vi åkte in till Alicante när solen gick ner. Då kan man åter röra sig, även om man fortfarande är ganska varm och har lätt för att svettas i den höga luftfuktigheten. Men när gradantalet går ner mot 26, 27 grader och solen inte är uppe längre känns vädret underbart. Vi skulle strosa runt en del och se på Alicante by night men också försöka att få i oss något. Mitt barnbarn visade mig en ny plats att parkera på. Jag har liksom fastnat vid ett speciellt parkeringshus, visserligen ligger det mitt i smeten, men är väldigt trångt och ofta fullt. Bara några 100 meter längre bort fanns det ett stort och luftigt parkeringshus. Det kommer nog att bli min nya favorit. Vi strosade alltså runt och tittade på alla menyer, vi skulle ju äta också. Men jag och strosande hör inte helt samman. Mitt högerben börjar då protestera. Så vi beslutade oss att ta hjälp av ett vattenhål, det blev 2 mojitos och café macchiato till mig. Mina besök gick därefter vidare för att rekognosera till ett gott matställe. Jag hade naturligtvis tidigare visat dem min sons favoritställe där de serverar tapas för en väldigt billig peng. Men den föll inte helt i smaken och dessutom var det kö ut på gatan. Jag klarade mig bra med att bara dricka och satt kvar med bubbelvatten, medan de letade vidare. Till slut blev det faktiskt tapas likväl. Och ett liknande ställe, som det andra. Alltså väldigt högljutt, man kan inte höra sig själv tänka ens vid dessa typiska spanska tapasställena. Mycket folk, kala väggar, kakel på golvet och ofta en TV som står på någonstans. Ljudnivån gör nästan ont. Själv reagerar jag med att känna att nerverna kryper utanpå huden. Maten var okey, man får ju välja vad man själv vill. Priset var lite dyrare, eller rättare sagt, dubbelts så dyrt som på min sons favorit. Men stämningen var spansk och klart skall man prova det spanska när man är i Spanien. Maten får man ju själv välja vad man tycker ser gott ut. Här var det mycket getost till olika kötträtter. Getost är inte en favorit. Detta delar jag tydligen med mitt barnbarn, men med olika såser på gick det ganska bra.

Vi var inte hemma förrän det hade blivit söndag och mina besök uppsökte sängen med en gång. Själv satt jag uppe en stund ute i mitt tält och njöt av lugnet och temperaturen som infinner sig på natten.

Idag har mina besök åkt iväg till La Mata stranden som ligger utanför Torrevieja, då det visade sig att de hade en del kompisar som också är nere denne helgen, som de kunde träffa på den stranden. Så det är ånyo möjlighet att bränna sig lite till. Men det gör nog inte så mycket eftersom de åker tillbaka till Sverige redan klockan 06:00 går flyget imorgon bitti. Då är de tillbaka i fullt jobb redan till lunch, inte så stora möjligheter att bränna sig av solen då inte. Men kanske det är viktigt att införskaffa raklödder.

Annars har jag hittat det perfekta jobbet. Man får en miljon i arvode för att provbo på lyxhotell i Mexico. Visserligen måste man utföra smärre jobb, fotografera en del event bland annat. Men i gengäld bra lön och lyxigt boende. Det låter väl jättebra. Undrar om man får ha med hundar. Kanske det ingår någon villig liten tjänsteman som går ut och går med dem. Blir dock lite problem eftersom Pippi inte vill gå i koppel med någon annan än mig. Får nog rasta dem själv. Men det skall nog gå bra. Mat och hotell ingår i tjänsten.

Annars kan man ju tjäna pengar på att sälja sina barn. Det stod i tidningen om en som sålde sina tvillingar två gånger och tjänade en hacka på det. Lite rabalder blev det dock eftersom någon av föräldrarna protesterade på att dela med sig. Undrar om man kan sälja vuxna barn? Så där lite över 45 alla tre. Kan man få en hacka för dem också om man buntar ihop dem. Kanske jag måste rea ut dem. Mina barnbarn säljer jag inte. Kan nog få lite umgängesrätt med dem likväl. Skriva i kontraktet att jag vill ha dem minst en helg i månaden, det är ju mer än vad jag träffar dem idag. Kanske något att fundera vidare på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s