Hundklippning och en gammal kropp!

Före klippning och i hopp om att komma ut på äventyr:

Det märks även här i Spanien att sommaren börjar lida mot sitt slut. En av de 3 strandbarerna på ”min” strand har packat ihop och finns inte mer. Men än så länge väntar väl de andra 2 på norskinvasionen första veckan i oktober, då Norge har höstferie. Därefter är det nog oåterkalleligt slut på sommaren här. Sverige har ju inte höstlov förrän i slutet av oktober, början av november och då börjar väl till och med Medelhavet att bli lite kallare.

Jag har upptäckt att jag nu är så gammal att jag inte kan slarva med den dagliga motionen. I Lördags regnade det så mycket att det verkade som man hällde ner hinkar med vatten från himmelen. Jag beslöt mig då för att inte gå på stranden med hundarna. Hade troligen inte fått med dem på promenaden i vilket fall som helst. De stannade inomhus den dagen och det slutade inte att regna och åska förrän sent på eftermiddagen. När regnet kommer här så är jag väldigt glad för att jag inte har hus nederst på gatan. Den nedre vägen var helt översvämmad och nu efter att regnet slutar så ser den vägen mer ut som en soptipp än en väg. Allt har runnit ned dit. Resten av La Marina är dock ganska välstädat nu efter skyfallet. Men alltså jag fick inte den dagliga motionen och eftersom jag inte kunde sova natt till söndag bestämde jag mig sent på natten vid sådär 03:00 att jag inte skulle tvinga mig upp för att gå på stranden på söndagen. Det är ju också den dagen som där brukar finnas så många fiskare så att hundarna inte kan springa lösa, detta för att Fluffy ju tror att allt som ligger på sanden, handdukar och liknande inbjuder till att kissa på. Det är inte speciellt populärt. På måndagen var ju dagen då jag skulle ha möte med mannen som skulle hjälpa mig att bli resident. Eftersom det var ganska tidigt på morgonen så hann jag inte med strandturen då heller. Detta fick sina konsekvenser. På måndag eftermiddag kunde jag knappt röra mig, hade så ont i ryggen och höfterna att jag fick gå på paracetamol och ibuprofen. Kunde inte sova på natten på grund av smärtan, så igår tvingade jag mig till trots för smärtan att ta min vanliga tur på stranden. Efter en dust med roddapparaten och simning i bassängen, till trots för att gradantalet nu har sjunkit till 25 grader så började kroppen åter att fungera. Jaha, så är det alltså att bli gammal. Man kan inte sluta röra på sig för då strejkar kroppen totalt. Måste väl bara acceptera att kroppen inte fungerar som när jag var 20 år och fortsätta med motion. Måtte jag inte bryta något ben eller liknande så att jag inte kan motionera. Det blir i så fall problem.

Fluffy och Pippi lämnades igår igen till hundfrisören. De har fortfarande inte förstått gången i det hela. De är jättelyckliga när jag gör mig iordning för att åka dit med dem. Hoppar och skuttar och dansar på två ben. För att inte förrän jag nästan är framme hos hundfrisören med dem förstå vad som är på gång. Då börjar de att vilja gå ett annat håll. De klipper sig ju en gång i månaden, så de borde snart ha förstått vad som skall ske. Men ännu inte. Jag är glad så länge de inte har fattat det. Den dagen får jag väl inte tag i dem överhuvudtaget. Kan se dem gömma sig mitt under sängen. Då har jag nog inte en chans. Men nu börjar de alltså inte att streta emot förrän vi nästan är framme. De ser väldigt olyckliga ut när jag lämnar dem, men är desto gladare när jag hämtar dem 2 timmar senare. Då är de dessutom vita, fina och kortklippta. Nu när det börjar bli lite mindre hett så kan jag nog vänta med att klippa dem i åtminstone 5-6 veckor.

2 Nyklippta hundar som behöver vila efter tortyren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s