Grillning och en egen slaktare här!

Dagen har börjat bra. Strandpromenaden var underbar och det är så fantastiskt att se alla dessa hundar som leker samman stora som små. Visserligen blir Pippi väldigt försiktig när de stora hundarna går mot henne och nosar på henne, men så fort de vänder bakdelen mot henne så går hon till attack. Visserligen blir det ingen reaktion hos den större hunden för det. Blir väl ungefär som om en mygga försökte att bita den. Pippi tror ju att bara hon är i närheten av mig och går i koppel så kan hon anfalla alla andra hundar. Katter också. Vi har en svart-vit katt lite längre upp på gatan. Den är inte rädd för hundar, men Pippi tycks tro det. Hon har helt glömt bort den katten som anföll henne och Fluffy för något år sedan. Denne katten går efter oss och jag måste då och då jaga bort den genom att stampa hårt i marken och gå mot den. Pippi förstår inte det, men Fluffy gör det. Hon försöker låtsas som om den inte finns där. Jag tror faktiskt att denne katten också skulle anfalla dem om inte jag hade varit med. Vad är det med mina små vita bomullstussar. Tror katter att det är kaniner de har att göra med. Katter skall väl inte anfalla hundar? Men jag har ju av erfarenhet lärt min läxa att det faktiskt finns katter som går till attack mot mina hundar.

Har FaceTimet till min favoritsvåger som fyller år i dag. Han och jag också börjar ju snart närma oss åldern där vi kan kallas riktigt gamla, får hoppas att vi någon gång också blir kloka. Det är kanske lite mycket att hoppas på. Idag lyckades vi nästan att undvika de tema där vi verkligen inte tycker samma sak. Men det fina är ju att vi i en demokrati får mena det vi menar utan att försöka lyda någon annans åsikt. Meningar är ju faktiskt inte personen. Personen bakom meningarna älskar jag, men inte meningarna. Ibland får vi kanske också inse att diskussioner kring de olika åsikterna inte kan nytta. Vi håller på vårt och det finns så mycket annat som är fint att prata om. Jag menar inte att vi skall hålla våra åsikter för oss själva. Men vi bör också inse när vi inte kan påverka med att hela tiden argumentera för en sak. Har vi gjort det nog så bör vi kanske sluta. Stå upp för dina åsikter men andra måste inte mena samma sak.

Har varit och inhandlat lite mat som jag kan utfordra mina gäster med ikväll. De skall landa ca 19:00 och då blir det nog ganska lagom att grilla en köttbit när vi landar här hemma. Jag är jättelycklig över att ha upptäckt att vi har fått en alldeles egen slaktare här i urbanisationen. Han verkar väldigt kunnig och rekommenderade mig en cirloinstek till grillning ikväll. Han menade att den var så mör och fin att jag inte borde marinera den. Men kryddor. Det var inte måttligt med kryddor. Han gav mig en påse med säkert ett par hekto kryddor som han menade att jag skulle blanda in ordentligt i köttbitarna. En och en, inte alla i samma påse. Skall bli intressant att se om jag kan lyckas förstöra köttet vid grillningen. Jag är ju inte så hemma på det. Kanske mina gäster kan det bättre. Får höra med dem innan jag sabbar köttet fullständigt. Annars får vi väl dricka oss mätta på Cava, som den kvinnliga gästen har beställt. Kanske den manliga också vill det, men han har inte uttryckt någon speciell önskan. Min kvinnliga gäst som är en före detta kär kollega har också uttryckt en önskan om shopping någon dag. Klart det blir La Zenia då.

Kanske jag är på gång med att bli resident. Har i alla fall igår åter träffat den här lite glömska mannen som skall hjälpa mig med det. Jag saknade ju intyg från banken om att mina konto var mina och kopia på mitt pensionsbesked. I torsdags visste jag bara att vi skulle träffas på fredagen men inte när och var. Skrev och skrev email till honom. Fick plötsligt svar att han kunde hämta mitt intyg om att vara resident här och sedan lämna det till mig hemma hos mig?? Jag förstod inte något. Det saknades ju papper för att jag skulle kunna få papper på att vara resident. Skrev det till honom. Han hade glömt. Alltså träffade jag honom 5 minuter igår i Torrevieja och nu lovade han att allt skulle vara iordning och att han skulle hämta ut papperet och ordna med hälsokost till mig. Verkar som att sjukvården här sedan är helt gratis. Man betalar tydligen inte ens egenandel eller för mediciner. Nu är jag ju inte storförbrukare av mediciner och har inte tänkt att bli det heller. Men låter ju ganska fantastiskt. Läste också nu att Spanien är det land som har världens tredje bästa hälsovårdssystem. Låter ju bra, jag blir ju inte yngre direkt. Så det kan ju bli så att jag behöver använda mig av det. Men det är inget jag planerar för.

Nu är det ju så att dessa grillregler inte helt kan tillämpas på mig, eftersom jag saknar mannen, men måste jag själv då dricka ölen också. Jag som inte tycker om öl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s