Torrevieja och vad vi menar!

Igår hade mina gäster en dag på stranden och var väldigt nöjda med den fina sandstranden. Hade också undersökt och fått i sig lite mat och dryck både på restaurangen och strandbaren. På kvällen åkte vi en runda till Torrevieja, gick långsamt på strandpromenaden men inte så långt och så länge eftersom hungern började sätta in igen. Den är inte borta så väldigt länge åt gången även om det inte var så länge sedan vi var mätta. Jag brukar säga att hunger och självkänsla måste fyllas på hela tiden för att vi skall känna oss nöjda. Ibland äter vi ju så mycket att det känns som om vi aldrig skulle kunna få ner en bit mat igen. Men det dröjer som sagt inte så länge förrän hungern sätter igång igen. Samma sak är det med självkänsla, men det är vi själva som måste jobba med den. Ingen annan kan fylla på den! Vi åt i alla fall gott, lite olika rätter, jag tog en hamburgare con Foi. Vet fortfarande inte helt vad det var, men jag slapp i alla fall ketchup och liknande tillbehör. En av sakerna var i alla fall karamelliserad lök, lite annorlunda smak till en hamburgare, men gott. Den stationära marknaden i Torrevieja var ju klart också ett måste. Men tyvärr inte för mig helt, mitt högerben började då att göra sig påmint så jag fick fortsätta kvällen i en bekväm bilstol, min bilstol alltså. Satt och såg på glada och lyckliga barn som roade sig på tivolit sidan om parkeringen. Det är nästan så att man blir smittade av deras glädje när de hoppar runt och vill prova allt som finns tillgängligt.

Satt en stund i tältet när vi kom hem. Jag är väldigt glad för att jag fick upp mitt tält. Men solen och värmen tager en del på energien så ett av mina besök uppsökte sängen nog så fort. Vi andra gick också och lade sig. Underbart att ha besök och kunna njuta av att sitta och snacka fram på natten om allt möjligt och omöjligt. Idag regnade det lite på morgonen så vilka aktiviteter som skulle avklaras var lite osäkert till början med. Men som vanligt tittade solen fram igen och det blev stranden idag också.

Idag stod det i tidningen om att en chef på Handelsbanken hade utsatt sina kvinnliga anställda för sexuella trakasserier men allt tystades ned och de som hade klagat blev omplacerade men chefen fick stanna kvar. Inte konstigt att de flesta väljer att bara ta emot. Blir ju spännande att se hur det går med vår svenska kulturpersonlighet, han är ju egentligen fransk. Han har ju i alla fall blivit häktad, så kanske något är på gång. Alla andra som har varit anklagade är ju frikända i brist på bevis. Lite svårt att bevisa när ord står mot ord. Det är bara att välja vem man vill tro på. Och klart jag är övertygad om att man inte alltid skall tro på kvinnan, men kanske en gång ibland i alla fall. Hon kan ju faktiskt ha rätt, även om hon inte kan bevisa det. Till och med kvinnor pratar sanning ibland!!!

Jag undrar lite över hur Kina handskas med liknande saker. Verkar ju som om de har sin egen lilla verklighet som de tolkar som de vill. Jag tror inte jag hade anmält så mycket om jag hade bott i Kina. Just nu är de ju topp tunnor rasande för att några kineser inte fick övernatta i vestibulen på ett vandrarhem. De blev bortvisade av polisen och man har sett det som trakasserier av kineser. Kina vill ha en offentlig ursäkt. Men det har ju blivit värre än så. De kallar nu skämten i SVT:s ”Svenska nyheter” för en grov förolämpning och en illasinnad attack. De hade inte fått med sig att vi har tryckfrihet i Sverige och får lov att mena det vi menar. Vi får dock se hur länge det håller i sig. Svenska politiker menar kanske snart att vi inte får lov att skoja om så allvarliga saker. Vem vet om det snart börjar smyga sig in sådana kontroller också på sikt i Sverige. Har ju en känsla av att SD inte tycker om att vi alla inte menar som de menar. Just nu står det ju och väger, får de komma in och få lite makt eller får de inte. Får kanske ett svar på det inom några veckor. Jag vet ju vad jag menar, men jag tycker det är väldigt bra att någon annan får mena något annat, även om jag liksom SD helst hade sett att alla menar som jag menar.

Brexit verkar också ha stora problem med meningar. De menar och EU menar inte samma sak. Får se hur det slutar. Ibland kan det ju vara problem med att ångra sig i efterhand. Jag upplever det ganska ofta, som till exempel när jag har ätit mig alltför mätt på choklad så ångrar jag verkligen att jag åt chokladen överhuvudtaget, men gjort är ju gjort. Jag har alltid haft problem med att spy, så det är ingen lösning heller för mig. Jag får bara stå ut med chokladen tills den har sjunkit undan och så småningom kommit ut igen, bara lite fett kvar sedan, som jag hade kunnat vara utan. Men även det är ju svårt för England. De måste faktiskt behålla det här beslutet, lite för sent att ångra sig. Ja, sådant är livet. Vi får i regel leva med våra misstag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s