Ensam med mina hundar igen. Tur att jag har dom.

Det känns nästan lite ovant att skriva. Har inte skrivit på flera dagar dock på grund av en god anledning. Har umgåtts med kära vänner. Igår kväll lämnade jag dem på flygplatsen med sorg i hjärtat. Har varit så fint att få förmånen att ha dem i min närhet i flera dagar. Det var ju ett tag sedan sist. Närmare bestämt när det här paret firade sin bröllopsdag för cirka 3 år sedan. Samma år tog de också turen hit för att fira min födelsedag. Bara det bevisar att de är riktiga vänner. Att de tog sig tid så nära efter sitt bröllop att komma hit. Men alltså nu var det 3 år sedan vi träffades, men det kändes som om det var igår när jag mötte dem på flygplatsen för en vecka sedan. Vi har haft en lugn och skön vecka, mycket prat på kvällarna. Ätit god mat och druckit en hel del vin och Cava samman. Kanske dags för några vita dagar. Men ångrar absolut inte vindrickandet samman med dem. De har också klarat av att vara på stranden och på Tabarca. Naturligtvis en dag på La Zenia. Saknar dem idag på morgonen, saknade dem naturligtvis också igårkväll. Det blev TV igen efter ett uppehåll. Man kastar inte bort god samvaro med TV-tittande. Det är en viss åldersskillnad men jag upplever den inte, kanske de gör det. Jo, jag kanske också gör det men det är mest de där dumma benen jag har. Klarar inte av att gå omkring så mycket. Okey på stranden, men på öar och köpcenter är det värre. Vi kom aldrig iväg till Alicante, men det får vi göra nästa gång. Åtminstone jag har bestämt mig för att det måste bli en nästa gång.

Men idag är jag alltså ensam med mina hundar igen och fick ta på mig fleecetröja nu på morgonen för första gången sedan i april. Nätterna har börjat bli lite kallare. 18-19 grader. Så nu kan jag snart börja sova ute igen, det har jag ju saknat. Dagtid går det dock fortfarande upp mot 30 grader, så jag skall inte klaga, men får nog börja att täcka över poolen igen om jag skall kunna fortsätta att bada. Jag badar ju inte i 20 gradigt vatten, vill helst ha lite högre temperaturer.

Nu dröjer det nog i 22 dagar innan jag får besök igen. Får försöka använda tiden till att städa upp lite i trädgården, den börjar att växa igen. Nästa besök är ett gäng tonåringar. Lite annorlunda upplägg tror jag. Det blir i alla fall inte gemensamt vindrickande med dem, men antagligen mycket liv. Och det njuter jag ju också av.

Annars verkar det som om kaoset efter valet fortsätter i Sverige. Ingen vill samarbeta och ingen har majoritet så att de kan styra ensamma. Står mycket i tidningen om att man utesluter SD från samtalen omkring makten. De har åter iklätt sig offerkoftan. Jag har ju inte upplevt att alla partier någon gång i historien har fått lov att styra. Något parti har väl alltid blivit uteslutet eller hur. Kanske inte lika definitivt som SD, men har i alla fall inte haft något att säga till om i någon högre utsträckning. Nu står det att man negligerar 1.1 miljoner väljare. Men det är ju inte hälften i alla fall som har röstat på SD. Skall dock bli lite intressant att se hur de skall klara av att bilda regering. Bara för sakens skull så borde vi någon gång i alla fall få en kvinnlig statsminister, men det ser inte ut som om det skulle bli så denna gången heller.

På stranden igår hittade jag ett skelett. Det var flera meter långt. Är lite nyfiken på vad det har kunnat vara, en delfin? Haj? Eller??? Ingen aning. Är det någon som kan hjälpa mig att identifiera det så skulle det vara lite kul att få reda på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s