Fluffy försöker simma till Mallorca!

Idag när vi var på stranden mötte vi 3 stora hundar. En av dem var en unghund som var våldsamt leklusten. Fluffy lärde sig ju i påskas när vi var på besök i Sverige och hon blev angripen av en annan hund, när hon var som sjukast efter sin operation, att stora hundar är farliga. Hon vill inte vara för nära dem. I och med det så springer hon ju iväg och då blir en hund som vill leka helt övertygad om att hon också leker. Hon har ju inte en chans med sina korta ben att hinna ifrån en stor hund, men hon har väl inte förstått det helt, så hon springer iväg så fort hon kan. Hade inte en chans denna gången heller, utan bestämde sig för att försöka simma ifrån den andra hunden. Ut i vattnet och började simma, jag har aldrig sett henne simma i havet förut. Men nu simmade hon iväg. Den andra hunden gav upp, så det var kanske inte så dumt uttänkt. Och i vilket fall som helst så kunde den ju inte skada henne med att slå sina tassar på henne så att hon bröt ett ben eller en rygg. Det var inte så dumt tänkt av henne. Men det såg ut som om hon hade siktet inställt på Mallorca. Hade kanske varit lite lång för henne. Jag blev ganska blöt på mina kläder när jag fick gå i och hämta upp henne från vattnet. Ja, de upplevelsen gjorde henne ju absolut inte tryggare på stora hundar. Men på vägen tillbaka till bilen mötte vi ju ”min vän”, en vit stor schäfer. Den kommer alltid rusande mot mig och vill ha godis. Naturligtvis på grund av att den alltid får godis av mig. Den är Fluffy dock inte rädd för. Alltid något. Stora hundar som är lugnare och beter sig lite mer normalt, är hon alltså inte så rädd för. Nu ligger hon i solen och försöker torka efter sin simtur.

Har nu kört iväg med alla tomflaskor efter besöket. Det blev en del, en ganska klirrande last i bilen. Jag räknade dem inte, då kanske jag hade blivit förskräckt men nu är det vardagen som gäller. Pratade med min son igår, han som älskar gourmetmat. Det finns en trestjärnig Michelin restaurang en och en halvtimme härifrån. Han och jag också tycker att det skulle vara kul att besöka den när han och hans familj kommer ner nästa gång. Jag gick in och tittade på den sidan på nätet. Man skall beställa bord där i god tid. Det är ju gott och väl. Läste sedan att en provsmakningsmeny kostar 300€. Alltså lite mer än 3000:- svenska kronor. Det skulle alltså för mig och hans familj bli 18 000:- SEK. Hur många timmar kan äta på då? 2-3 timmar, alltså cirka 1000:- SEK i timmen per man. Jag trot jag föredrar en hamburgare på Mac Donald för 50:- SEK. Mina smaklökar är verkligen inte så välutvecklade att jag kan njuta för 1000:- SEK i timmen. Till råga på allt så kvittar man sig ju med alltsammans inom några timmar. Tror att jag skulle ha föredragit ett par skor för det priset, även om jag inte är så intresserad av skor heller. Brukar hålla mig till 100:- kronors skor på marknaden. De fungerar väldigt bra i vardagen i alla fall. Behöver kanske lite dyrare när jag går långt, men på morgonen brukar jag ju gå barfota och på vägen dit är det Foppatofflor som gäller. De kostar ännu mindre. Lite utsvävningar i förhållande till Michelin restauranger. Hur kom jag från en exklusiv måltid till Foppatofflor. Min hjärna är inte helt logisk.

Nu skall jag och mitt tidigare besök börja med LCHF diet och peppa varandra via messenger. Skulle ha börjat igår, jag började väl lite mjukt. Inte så bra på morgonen då jag drack Dolce Gustav cappuccino, det ingår helt klart inte i en LCHF diet. Laxen, äggen och majonnäsen senare på dagen fick väl godkänt. Men på kvällen blev det värre, kex, knäckebröd och ost. Och till råga på allt elände så motstod jag inte heller frestelsen att dricka vin till med tanken, jag börjar imorgon på riktigt. Nu är det alltså imorgon. Började igen med Cappuccino på morgonen, men har efter det inte ätit något alls. Det är kanske det jag måste börja med för att vänja mig av med lite gott och lite mysmat. Ja, det är det där med att starta ett nytt liv, inte så lätt som tänkt. Och det jag har förstått är det faktiskt så att det inte är tanken som räknas det är handlingen. Tänka är lätt, men handla är mycket, mycket värre.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s