Turistens klagan!

Nu kommer hösten med stormsteg även till Spanien. Imorse var det bara 15 grader när jag körde till stranden. Som tur är kommer värmen snabbt när solen går upp, men i början av promenaden tänkte jag att jag kanske borde ha haft något långärmat på mig. Fötterna håller man varma eftersom sanden vid havet värms upp av vattnet. Och vattnet håller klart över 25 grader fortfarande. Imorse hade man också börjat att plocka ner en strandbar till. Nu bjuds det inte på mojito och kaffe där mer. Jag trodde att man väntade denna vecka ut i och med att det är höstferie i Norge. Men kanske det inte har kommit så många norrmän likväl till stranden. Soptunnorna på Guardamarsidan töms inte så ofta längre, så Fluffy och Pippi har glada dagar när de går igenom soporna under högt ropande från mig att de skall låta bli. Nu bryr de sig inte så mycket om mina förmaningar, de går likväl igenom soporna. Kan ju finnas något och gott och något förbjudet att äta där. Men att hösten är på väg märks även på min lilla strandhobbit. Han har kläder på sig nu. Jag har ju aldrig sett honom i kläder tidigare, men han har tydligen bestämt sig för att det är lite kallt utan. Trodde jag aldrig.

Imorse mötte jag också den damen som är i Frankrike halva året och här halva året. Nu är hon tillbaka i Spanien och säger att hon har saknat Spanien och att det var för varmt i Frankrike i sommar. Hon har saknat havet, i Frankrike bor hon inåt landet och får inte svalkan från havet på sommaren. Nu börjar alltså vinterfolket att anlända till Spanien och sommarfolket har åkt hem. Till och med tyskarna har nu återvänt till Tyskland. Lite speciellt att bo här hela året och se folk komma och gå. Mina belgiska grannar har annonserat sin ankomst i mitten av oktober. De ger inte upp även om det är vinter. Vet inte vad jag skall kalla dem för något, då de inte är varken sommar eller vinterfåglar (folk).

Nu är det väl inte kallare i Spanien än i Sverige, Norge för annars kan man ju försöka reklamera sin resa. Någon hade gjort det i sommar. Menade att de skulle ha pengarna tillbaka eftersom det var 30 grader varmt i Sverige men bara 28 grader på Mallorca. Klart de skall ha pengarna tillbaka då, eller vad tycker ni. Någon undrade också över om man får stå hela vägen till Gran Canadian om man inte har reserverat sittplats på flyget. Lite andra kul frågor är bland annat att man vill ha ägg till frukost och är osäker på om det finns på Cypern. Någon annan klagade på att det kändes för utländskt och att menade att hon/han förväntade sig en viss svenskhet när man åkte utomlands. Och nästa reklamation är att ingen kunde svenska i Spanien, dåligt gjort. Jag undrar om det är samma personer som klagar på att invandrarna inte lär sig svenska fort nog? Kan jag reklamera min vistelse härnere också på grund av att inte en enda som jag varit i kontakt med har lärt sig svenska, inte ens om jag har träffat dem många gånger. Nu när jag dessutom har blivit resident här och fått hälsokost så borde de väl anstränga sig lite, jag betalar ju skatt!!

Lite kul är det i alla fall att läsa om hur dåraktigt saker kan bli när världen öppnar sina dörrar för hela mänskligheten.

Men den här turisten kan väl bara klaga över att han fick stora och skrynkliga fötter på resan.

Och den här antagligen över att vattnet var för kallt eller för varmt! Eller kanske det var fisk i vattnet. Det är ju inte heller så kul. Kan det vara en haj som kommer mot dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s