Dålig natt!

Sov dåligt i natt. Lite för många tankar i huvudet. Normalt brukar jag kunna distrahera mig med en ljudbok, men den måste ju också vara en bok som fångar mig, så att inte andra tankar smyger sig in under tiden som jag lyssnar. Antingen var boken dålig eller så hade jag för mycket i huvudet. Tankarna överröstade hur som helst ljudboken inatt. Det är ofta när jag börjar tänka på saker som jag hade kunnat göra annorlunda som tankarna blir lite för intensiva. Kan vara skuld, skam och ånger som smyger sig på. Det blir så när man bara ältar och ältar fram och tillbaka och tanken är bara densamma hela tiden. Det händer liksom inte något med den. Den bara är, ingen lösning, i alla fall inte nattetid. Det blir alltid lite bättre dagtid. Men så länge jag inte kan uttrycka mina tankar i ord, skrivna eller sagda så sker det inte så mycket med dem. De bara snurrar runt på samma sätt hela tiden. Tankar som vem är jag? Vad gör jag? Vad kommer att hända framöver? Osv, osv i en lång rad. Jag gör ju mina felsteg även om jag inte menar det så. Har oftast goda avsikter tycker jag, men inte alltid. Ibland känner jag mig bara orättvist behandlad, men det är väl just då man måste gå i sig själv. Och det är kanske det jag gör på natten när tankarna bara spinner in sig som en fluga som blir fångad i ett spindelnät. Måste kanske också bara acceptera att jag är människa med fel och brister. Gör kanske något rätt ibland, men också en massa fel. Kanske jag måste hitta en bättre ljudbok. Läsa är i alla fall problem när jag känner det som jag gör just nu. Ljudet av en annan röst distraherar mig mer. Kanske det är på grund av att jag inte hör så många andra röster här. Min egen hör jag ju när jag snackar med hundarna, men annars är den stämman också ganska sällsynt.

Hur som helst så bestämde jag mig vid fyratiden imorse att jag nog inte skulle gå upp klockan sex för att gå på stranden. Stängde av alla larm. Och somnade då. Lite typiskt att man då kan sova. Sov till klockan åtta och gick en tur här uppe i grannskapet. Det finns så många trädgårdar som blommor just nu. Många med starka dofter. Kunde faktiskt njuta av jasmin och kaprifol dofterna, till trots för dålig sömn. Det börjar ge med sig. Men skall nog inte ha så många utmaningar idag utan tar det bara lugnt. Tror jag.

Jag kunde dock skratta åt mig själv och min avsaknad av att tänka på sexuella ting. Jag uppfattade i en av mina ljudböcker där författarinna pratade en del om hur jobbigt allting var, att hon hade astma, att hon måste kissa efter sex osv. Jag hajade till där. Kissa efter sex. Varför skulle hon kissa efter klockan 18:00? Konstigt tyckte jag, att hon menade att det var så jobbigt. Jag skulle tro att de flesta kissar efter klockan 18:00, i alla fall innan man går och lägger sig, tror jag. Kan ju vara fel. Men jag hade lyssnat på något kapitel till innan det gick upp för mig vad hon menade. Skrattade då över min egen brist på att tänka i sexuella banor. Det fanns inte i min värld helt enkelt.

En kommentar

  1. Tack för inlägget Dålig natt! Känner igen mig i så mycket du beskriver. Skam, skuld, ånger, vem är jag – jag är 70 o du 73 o ändå brottas vi med de frågorna .Går kanske inte att få ett bra svar på den frågan, men den är intressant. Du skriver trevligt o öppenhjärtigt! 😊. .

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s