Spaniens nationaldag!

Jag måste börja följa med lite mer kring vad som händer i det landet där jag bor numera. Igår var det en del höga knallar som lät som om de kom från min egen tomt. Hundarna gillade det inte alls. Pippi ville sitta i knäet på mig hela tiden och Fluffy försökte att krypa in i trånga utrymmen, som under en fåtölj eller soffan. Under något i alla fall, vad som helst. Jag klarade aldrig av att identifiera var det kom från, men högt lät det. Nu är det ju så att här i Spanien har man fyrverkeri hela tiden. Tror att oavsett vad man firar så firar man det med fyrverkeri. Kanske både födelsedagar och namnsdagar firas med fyrverkeri. Eller så har man ovanligt många helgdagar här, fiesta har man ju hela tiden här. Så jag avfärdade knallarna med att det var något man firade. Imorse när jag var på stranden. Idag kom jag ihåg hundarnas blinkhalsband, så jag kunde se var de höll hus i mörkret. När jag kom ner till stranden såg jag många ljus. Kanske inte blinkhalsband direkt, men ljus i alla fall. Det fanns folk där till och med så här tidigt innan solen hade gått upp och det brukar det inte. Många bara satt där med sina lampor tända, men många hade riggat upp sina metspö. Lite ovanligt för att vara en helt vanlig fredag. Alltså klart det var ingen vanlig fredag, det var Spaniens nationaldag. Den dag som Columbus landsteg i Amerika, sägs det. Alltså 12 oktober. Skall försöka komma ihåg det till nästa år. Eftersom det var likadant förra året. Hade inte följt med och insåg inte förrän den 12 oktober att det var Spaniens nationaldag. Den firas tydligen med Cava till frukost, nu har jag inte gjort det, jag skall ju iväg och träna idag och då måste jag köra bil. Jag kan kanske träna med Cava i kroppen, men inte köra bil. Annars ringer just nu kyrkklockorna, det är nog på grund av nationaldagen antager jag.

Hur har ni det dagarna efter ni har börjat träna efter ett långt uppehåll. Ja, alltså dagen började med att jag fick rulla mig ur sängen. Det mesta gjorde ont. Har ni tänkt på hur många konstiga rörelser man måste göra för att ta på sig en BH. Jag har inte tänkt på det normalt, men insåg imorse att det inte är så lätt att få till de rörelserna. Trosorna var lite lättare men inte helt lätt de heller. Jag kan knappast röra vid mitt ansikte med handen, det känns som om armen säger stopp så fort jag lyfter den högre än i hängande ställning. Magen tränad jag tydligen inte eftersom jag fortfarande kan le åt mig själv. Det brukar jag inte kunna när jag har tränat magmusklerna. Eller så har de faktiskt försvunnit. Magmusklerna alltså. Har misstänkt det länge, det ser ut som om magen inte hålls upp alls av muskler mer. Magen bara hänger och slänger där. Hur gör man om musklerna faktiskt har försvunnit? Men okey får se om jag på sikt kan hitta dem igen. Skall alltså försöka träna idag också. Ont skall med ont fördrivas sa min far när han var över 90 år och satte sig på sin cykel och cyklade mer än en mil, med en blodpropp i lungan. Smärtan gick visserligen inte över men han trotsade den medicinska kunskapen. Jag hade fram till dess hört att man skall försöka hålla sig så stilla som möjligt om man har fått en blodpropp någonstans. Men det funkar alltså likväl med träning. Min far levde i alla fall tills han blev 105 år, så cykelturen den gånge tog inte kål på honom. Alltså lite träningsvärk skall inte stoppa oss i alla fall, även om jag kanske inte skall vidarebefordra hans råd rakt av. Alla är inte gjorda av hans virke. Nu skall jag bara försöka motivera mig till att fortsätta träna inte bara i en månad utan kanske hela tiden. Skall se hur jag får till det. Skall klistra upp den här bilden på kylskåpet så att jag åtminstone har tränat 21 dagar i följd, eftersom jag då vet att det börjar bli en rutin och att det då är lättare att motivera sig.

En kommentar

  1. Kul att du skriver så roligt! Bl a om magmusklerna. Under det där slänget o hänget så finns de! Tro det eller ej! After four weeks så har du hittat dem. Efter varje gång så tittar en liten del av en magmuskel fram, så keep going.Du är beundransvärd! Kör på! Kram! 😁💕

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s