Träningsdag nummer 3!

Nu är jag tillbaka i mitt hus efter min tredje träning på campingen. Jag är alltid så upplagd efter en träning och har fått en hel del energi. Fattar inte att jag inte alltid har fortsatt med min träning utan gjort lååånga uppehåll. Första gången var det när lårmuskeln small av, kom liksom inte helt igen efter det. Men började så smått i alla fall. Nästa uppehåll blev när min hälsena gick av. Också den gången långt uppehåll, men kom så där lite igen, åtminstone en till två dagar i veckan. Men jag vet ju att det inte är nog för mig. Så efter att jag flyttat hit har det bara minskat hela tiden med träningen. Tappar då både energi och motivation. Gör något ryck, men sedan rinner det ut i sanden igen. Denna gången måste jag fortsätta. När jag tränade i fredags så gjorde det helvetiskt ont den första halvtimmen, men sedan blev det bara bättre och bättre. Idag var det ingen stor smärta, men vissa saker som hade gått bra i fredags kändes tyngre idag. Men så är det ju i början. Och det skall ju göra lite ont annars har det ju ingen effekt. Efteråt är det ju bara härligt. Det började regna lite när jag tränade idag. Solen har inte varit uppe hela dagen. Lite moln men vindstilla och nu duggar det lite, lite bara. Sitter i tälten och skriver och har en kopp cappuccino bredvid. Det fantastiska är ju att när jag tar ut mig kroppsligt så sjunker aptiten. Idag har jag klarat mig med min havregrynsgröt och inget annat. Men nu alltså en cappuccino.

Hur är det annars! Börjar ni också bli lite trötta på det här fokuset på klimakteriet och menstruationer. Det verkar som om det liksom är inne numera. Om vi nu skall fokusera på just dem sakerna, så tror ju inte jag att det främjar jämlikheten. Klart att vi skall kunna snacka om det, men inte hela tiden. Nu har de mensfokus och klimakteriefokus i böcker, TV och överallt verkar det som. Jodå jag har själv skrivit om att jag menar att det borde vara obligatoriskt att utan problem få östrogen så länge man vill. Att man själv får avgöra om man vill har viktuppgång, värmesvallningar och benskörhet eller ökad risk för bröstcancer. Jag vet vad jag personligen skulle välja. Så himla kul är det inte att leva med brutna ben, tjock mage, värmesvallningar och ökande problem med rörlighet. Jaha, då var jag där igen. Jag skriver om mina klimakterieproblem. Men alltså uppriktigt talat så tycker jag i så fall att vi också skall snacka om killarnas problem, prostatacancer, förstorad prostatan, problem att kissa och problem med att få erektion. Finns säkert många andra problem att fokusera på. Men jag tror som sagt inte att det hjälper med att vi fokuserar på kvinnoproblem samtidigt som vi inte vill har särbehandling, varken på det ena eller det andra viset. Och efter att ha läst under det rosa täcket så tycker jag också att vi kanske skulle ha gemensamma toaletter och inte en med klor och en med byxor. Sedan kan väl de som går in där själv välja om de vill stå eller sitta när de kissar. Tänk så underbart att slippa de köerna som alltid finns till tjejtoaletten. Det har ju hänt mig flera gånger att jag har gått in på killarnas toalett istället för att stå i en jättekö till tjejtoaletten. Det har fungerat fint och inte varit farligt alls. Vi vill inte leva i ett patriarkat, men inte heller i ett matriarkat tänker jag. Vi vill leva samman med människor. Kanske vi skall döpa om det ordet också, eftersom det innebär män inte kvinnor. Men jag tycker inte heller att kvinnoskor är det rätta namnet. Jag får fundera vidare.

En kommentar

  1. Ja men du, golvet nedanför toan på en herrtoalett! Där vill jag inte sätta mina skor o hasa ner mina byxor. Bra gjort med träningen! 💪👍😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s