Vintertid!

Det blev verkligen vintertid här i Spanien när klockan ställdes om. Inte nog med att det blev skitkallt, det blev en mindre orkan också, känns det som. Just nu sitter jag i tältet och vaktar på det. Funderar på om jag skall ta av taket eller om jag skall fortsätta att chansa. Det kommer mindre cykloner farande och redan har badmadrasserna nästan blåst in till grannen. Jag räddade dem, men jag tror inte att jag har upplevt en sådan storm sedan jag flyttade hit. Typiskt när jag har byggt ett tält. Det kan väl aldrig hålla. Jag hade en fin lykta av glas, den har blåst sönder redan. Men så länge tältet håller är jag tacksam.

I förrgår var vi iväg till La Zenia. Tjejerna shoppade loss och jag satt och tittade på alla människorna. Tonåringarna var verkligen i farten. Men kallt började det att bli. Jag som är van vid att gå i linne och shorts hela tiden, måste börja att leta reda på vinterkläderna. När vi åt lyckades vi med konststycket att få bästa platsen för att se på underhållningen på La Zenia. Som tur var hann vi till bilen före det tropiska åskvädret började. Sista sträckan hem fick jag krypköra, eftersom jag knappt såg vägen för allt regn som forsade ner. Vi hann att bli genomblöta på den korta sträckan från bilen och in i huset.

Igår morse var det ännu kallare och jag valde att gå tur här i La Marina istället för stranden. Det blev likväl 5 kilometer. Hade inte helt anpassat mig till det kalla vädret, så jag hade fortfarande inte letat fram vinterkläderna. Fick gå fort för att hålla värmen. På eftermiddagen fick tjejerna för sig att de skulle shoppa igen, så det blev Torrevieja en gång till, men denna gången Habaneras istället. Jag hittade som vanligt en kaffebar som jag satt och väntade in shoppinggänget på. Det blev några kassar till. De har använt tiden de sista dagarna till att lägga pussel, rita, spela spel och se på TV. Får bli inomhus aktiviteter. Det är bara jag som envisas med att sitta utomhus och vakta mitt tält. Än så länge står det kvar, får se hur det är i kväll. Skulle väl egentligen iväg och träna idag, men har svårt för att lämna tältet utan uppsikt i blåsten. Hoppas de snart blir varmt igen. Har verkligen en föraning på hur jag skulle ha haft det som pensionär i Sverige eller Norge. Kan inte acceptera kylan överhuvudtaget. Imorse var det bara 11 grader, är nog inte så mycket varmare just nu. Önskar bara att värmen kommer tillbaka snart.

Underhållning på La Zenia inför Halloween!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s