Regnig födelsedag!

Nu tycker jag att det har varit kallt lite för länge. Tjejerna håller sig inomhus. Idag skulle vi egentligen till Alicante, men de bestämde att vädret var för trist för att gå omkring i en stad. Efter att ha ätit födelsedagsfrukost i sängen hos jubilanten har de lagt pussel, målat lite och kanske också läst lite läxor. Jag vet inte eftersom jag också tyckte det var en deppig dag och kröp ner i sängen för att hålla värmen.  Måste nog snart få igång pelletsugnen så att jag kan hålla värmen om detta vädret skall fortsätta, men det skall det väl inte. Ikväll blir det tydligen tacomys. Igår lagade de en trerätters meny. Grekisk sallad till förrätt, biff med klyftpotatis och hemgjord bernaisesås till huvudrätt och pannacotta till efterrätt. Bernaisesåsen fick en ganska distinkt smak av vinäger, men de är ju faktiskt jätteduktiga. Valde bort påsarna med sås och gjorde den helt själv. Visserligen går det åt en del porslin när de lagar mat och äter mat. Vet inte riktigt hur det går till om de istället för pajkastning har porslinskastninge. Jag hittar i alla fall varje dag några glas, tallrikar och skålar i soppåsen. Verkar som det mesta går sönder, jag får nog ta en tur till Ikea och komplettera porslin. Synd bara att de inte har kvar den servisen som jag hade, får väl säga hade eftersom det inte är så mycket kvar av den. Men omväxling förnöjer ju. I vilket fall som helst har jag inte hjärta att klaga, när de är så duktiga. De pratar nu om att de också skall baka något. Jag frågade lite på skoj om jag har nog bakgrejor i plast, med tanke på att plasten inte går sönder lika lätt. De förstod faktiskt inte piken alls. Såg bara lite undrande på mig. Men kul har de i alla fall när de donar i köket hörs det som.

Själv har jag insett att jag inte helt förstår språket de pratar. Ja, jag hör ju att det är svenska, men innebörden av orden går mig helt förbi. Bästa att sitta och låtsas som om jag är med på innebörden också utan att kommentera något så att de förstår att jag inte förstår överhuvudtaget. De tittar i sina mobiler och visar något för varandra och skrattar och kommer med en och annan kommentar för att sedan hitta något annat i sina mobile.

Men hur som helst det blir lite slöa dagar när det är kallt och dessutom regnar. Undrar om jag inte snart lika bra kan stänga av värmen i poolen, eftersom de idag i alla fall inte har rört sig utanför huset mer än nu när vi var och köpte taco tillbehör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s