På tur med Kerstin!

Kerstin har alltså varit på morgonturen samman med Kerstin. En svenska som skrev på Facebook att hon gärna ville ha promenader samman med andra hundar. Själv har hon alltså 3 Pomerian hundar. Ni vet de där små, söta hundarna som har en sky av päls runt sig. Igår hämtade jag henne och hennes ena hund som behövde hundträning. Det var kul att lära känna henne. Hon och hennes man tillhör alltså de jag kallar vinterfåglarna. De som kommer i oktober, november och stannar till mars, april för att tillbringa sommaren i Sverige. Idag hade hon världens sötaste 4-månaders valp med sig. Den var bara så söt så att man smälte. Den hade blivit angripen av 2 stora hundar dagen innan och därför ville hon ge den en positiv upplevelse med mina hundar, som ju inte är speciellt aggressiva överhuvudtaget. Det gick väldigt bra, valpen som heter Juni träffade ju på alla de andra hundarna också som brukar vara där på morgonen och det gick också bra. Den till och med sprang och jagade Pippi till slut. Pippi såg lite olycklig ut och visste väl inte helt hur hon skulle bete sig med ett sådant litet nystan. Hur som helst visade Juni inte någon direkt rädsla för de stora hundarna heller som vi mötte, även om hon inte direkt sprang fram och ville leka med dem. Kul med lite sällskap på stranden på morgonen.

Nu när jag äntligen hade fått igång min pelletsbrännare så slutade den att fungera igen. Den som var rengjord och hade fått service. Just nu håller jag på att försöka få kontakt med de som var här och servade den. Jag ringde igår, men det var någon som bara pratade spanska, och jag kan ju fortfarande inte det, dåligt av mig. Men han lovade i alla fall att få någon som pratade engelska som skulle ringa upp mig. Det hände inte. Väntade hela dagen. Har just nu ringt igen och han lovade igen att någon som kunde engelska skulle ringa upp mig. Får se om det sker idag. Får väl ringa om någon timme igen och påminna om min existens. Annars är vädret inte så bra idag heller. Men det har i alla fall slutat att regna, alltid något. Tacksam över att jag inte har hus i Torrevieja. Där var det verkligen översvämning i helgen. Det såg ut som om de kunde ha roddbåt istället för bil på gatorna. Har tydligen varit väldigt mycket vatten som har kommit. La Marina ligger ju ganska högt så vattnet rinner neråt så här har jag inte märkt någon översvämning. Kanske bra att man inte har hus nederst här heller.

En sak med vatten här är att varken brunnar eller elnät verkar till att klara av det. När det regnade som mest så gick strömmen ungefär var 10:nde minut. Den kom ganska så fort igen, men gick igen och igen och igen. Körde och handlade och när jag var i affären så blev det också alldeles mörkt där med jämna mellanrum. Men det har alltså ordnat sig igen efter att det slutade att regna. Jag tror inte något här är byggt för regn. Man är ju inte så van vid att det regnar mer än i 10 minuter åt gången här, så när det kommer mycket, så blir det översvämningar. Tältet står faktiskt fortfarande, även om det har regnat och blåst. Nu väntar jag bara på solen. Den skall tydligen komma tillbaka imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s