Jul igen.

Snart jul. Jag som inte pyntade överhuvudtaget till jul förra året, har redan börjat att pynta. Till och med klätt granen. Funderar så smått om jag inte skulle köpa mig en liten tomte också. Men bör nog inte det. Var på Merlin Le Roy i fredags och köpte alltför mycket. Som till exempel två stycken stora utomhus sladdvindor. Jag måste ju dra ström överallt för att kunna tända en massa ljuskällor. Så nu ligger det alltså sladdar överallt här ute. Har satt upp ljus i träd, ljus på mur, ljus i tält, ljus i rabatter. Jaha, som om det inte var nog så har jag ju ljus inomhus också. Har upptäckt att jag hade en massa ljusslingor som är som de där som hänger neråt. Alltså tio slingor som hänger ner från en grov slinga. Förstår inte varför jag har skaffat mig sådana. Men nu försöker jag alltså få upp dem på muren som för närvarande ju inte har någon murgröna längre. Det ser inte så där fantastiskt stilrent ut precis, men ljus är det. Muren har blivit gråsmutsig av murgrönan så egentligen skulle jag väl har börjat med att tvätta den istället för att dra blickarna till den med ljus. Men jag chansar på att det är mörkt på kvällarna och att man kanske inte ser smutsen då. Det är ju kul att pynta men inte lika kul att tvätta av grejor. Kan ju vara lite kul efteråt. Men alltså just nu frossar jag i ljus och pynt.

Ni skulle sett granen. Jag hade köpt röda kulor för de hade jag inte. Jag hade bara kulor i guld, silver och lite blå kulor. Men nu köpte jag alltså röda. Hängde upp dem röda. Det var nog egentligen helt tillräckligt. Granen såg lite sober ut då. Rött och ljus, såg bra ut. Men jag kunde ju inte stoppa mig själv. Synd om guld och silverkulorna, så jag fortsatte med att hänga upp dem också. Så då var det bara de blåa kulorna kvar. Lite trist för dem också att inte få lov att visa upp sig den här julen heller. De har ju fått ligga i mörker i 2 hela år. Så kan man ju inte få lov att behandla kulor. Sagt och gjort, hängde upp dem också. Ja, granen såg inte så sober och elegant ut längre, men ganska full. Kanske jag borde ha slutat efter de röda. Men man skall ju ha glitter också i granen, eller vad tycker ni. Här i Spanien har de inte lärt sig att glitter kan vara smala små snören, här är de stora och tjocka som om de har fått för mycket mat. Liknar mer min tjocklek än de där supersmala tjejerna som är så fina att se på. Hängde alltså upp de där tjocka glitterrepen, de liknar inte snöre. När jag hade gjort det tog jag ett foto och försökte vara lite objektiv, inte bara dras med av pyntningslusten. Jaha, nu såg man ju i alla fall inte så mycket till kulorna längre. Granen hade blivit silvergnistrande och bara silvergnistrande. Ett och annat ljus kunde man dock skymta igenom. Till och med jag förstod att glitteret var i mesta laget. Har nu stoppat undan det och nöjer mig med alla kulorna. Jaha då får glitteret tillbringa något år i mörker. Lite trist för det, men hoppas det inte kommer krypande och stryper mig en mörk natt som hämnd.

Men jag älskar ju att pynta, förstår inte att jag hoppade över det förra året även om jag inte hade något besök det året. Kunde ju ha gjort det för min egen skull, men kände mig ganska förståndig när jag inte pyntade och liksom hoppade över julen. I år tar jag igen det. Mitt hus här är ju ett funkishus och i funkishus skall ju det mesta vara vitt och utan alltför mycket saker. Det är det inte längre, men borde vara. Jag börjar få fullt överallt. Måste kanske skaffa mig någon hylla så att jag kan sätta upp ändå fler saker. Skall inte. Får nöja mig med att jag här kan sätta upp saker också utomhus. Mitt tält börjar bli ganska fullt. Tänker med ett skratt på när jag hade haft inbrott i mitt hus i Skåne och kom ner efter att mina två söner med familjer. De hade varit där i mer än en vecka när jag kom. Lade mig på natten utan att träffa någon, men tyckte att det var lite tomt i mitt sovrum. Saknade en stol och lite annat där. På morgonen när jag vaknade så saknade jag en massa saker i huset, stolar, kuddar, bord, lampor, köksattiraljer och till och med en säng. Frågade mina söner vad de hade gjort. Inget sade de, det var så här när vi kom. Sedan kläckte de ur sig århundradets underdrift, de sade: ”Vi trodde du hade blivit minimalistisk”. Det hade jag alltså inte blivit. Vi hade haft inbrott, och de hade inte ens märkt det. Lovar att de som hade gjort inbrott var i färd med att inreda en hel lägenhet och fick med sig saker som faktiskt gjorde det möjligt för dem att inreda en hel lägenhet. En del av sakerna saknar jag fortfarande när jag tänker på dem. Nej, jag blir nog aldrig minimalistisk även om jag ibland försöker mig på det, så plötsligt är det inte så längre. Polisen kunde inte helt förstå att mina söner inte hade märkt att så mycket saknades. De trodde nog att jag försökte mig på ett försäkringsbedrägeri. Det gjorde jag inte. Tror faktiskt att jag inte tog upp allt som var fösvunnet. Det är inte så lätt att komma ihåg hur mycket man faktiskt saknade. Till exempel så hade de tagit alla mina 20 braständare och jag skäms ju lite för allt jag samlar på mig, så det vågade jag inte ta upp i rapporten till försäkringsbolaget. Vem behöver 20 braständare när alla likväl tager slut samtidigt. Och jag kan i alla fall inte fylla på tändare. Det lyckas liksom aldrig för mig.

Men nu är det i alla fall jul i mitt hus här och nu saknar jag bara min son och hans familj som snart kommer ner till mig. Längtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s