Inte så förtjust just nu i min pelletsbrännare!

Klockan 10:00 skall han som skall laga min pelletsbrännare eller vad det nu heter komma. Undrar om han kommer eller inte. Nu är det inte så att jag har någon som helst dålig erfarenhet av hantverkare här i Spanien. Precis tvärtom. De kommer när de säger att de skall komma och ringer om de är försenade. Det är inte min erfarenhet av norska hantverkare. De kanske kommer en månad senare än de har sagt, eller nästa år eller inte alls. Men de som har tillverkat och installerat min pelletsugn är inte av samma virke som andra hantverkare härnere. De har ju försökt att skrämma mig med än det ena än det andra för att slippa att komma. Vet inte hur många av dem som har bett mig att ta hit min egen rörmokare istället. Jag har ju försökt med det men han säger att han inte kan laga den eftersom det är något fel inne i brännaren och inte i tillkopplingen. Sedan har de försökt att skrämma mig med att det kommer att kosta många euro. Vet inte vilket som är värst att betala många euro eller att ha en stor klumpig maskin som tar upp ett helt förråd, som jag kunde ha använt till annat och som jag inte kan använda eller att betala många euro för att få den till att fungera. Det beror ju förstås på hur många euro det handlar om. Det kan väl inte kosta som ett helt hus, tycker jag.

Har varit på stranden, denna morgonen med den bedårande valpen till min namne. Den blev lite förskräckt av alla hundar den mötte. Det var en hel hög med stora och små hundar när vi kom ner till stranden och alla var naturligtvis intresserade av den lilla valpen. Speciellt när den pep hjärtskärande när de kom i närheten av den. Men den klarade sig jättebra till att bara vara en musskit hög. Imorgon har vi kommit överens om att försöka oss på en ridtur samman med en annan svenska. Skall bli spännande att se om jag ens klarar av att komma upp på en häst längre. Det var ju några år sedan sist. Sådär 20 år. Mycket har hänt med kroppen sedan dess och inte helt i positiv riktning. Jag har alltså varken blivit starkare eller smidigare. Inte lika rädd för att jag inte skall komma ihåg själva ridningen, det är väl ungefär som att cyklar. Har man en gång lärt sig så fungerar det. Hoppas jag. Kan ju inte vara helt säker. Men skall bli kul att testa. Är ju inte heller så väldigt rädd för att hästen inte skall klara min vikt, även om den också har gjort sitt till för att jag inte är i samma fysiska form som för 20 år sedan.

Lyssnar ju på mina poddar fortfarande på nätterna när jag inte kan sova. Där lärde jag mig sist i en pod som heter ”Åsiktskorridoren” att de flesta partier inte hade haft något som helst problem med tillsättning av en regering om de bara hade kunnat gräva ett långt hål i gränsen mellan Skåne och Halland, Småland. Man kunde kanske göra som Trump vill göra mot den mexikanska gränsen i USA. Sätta upp en mur och låta Skåne klara sig själv. Undrar om Danmark vill ha oss tillbaka. Lite osäker på det. Men det är alltså enligt ”Åsiktskorridoren” Skåne som orsakar problemen. Det handlar nog om SD. Vet inte helt varför det är så i Skåne, men det är det tydligen. Det borde ju vara precis tvärtom. Skåne som ligger närmast kontinenten har ju ett stort och positivt utbyte av övrige Europa och världen. Vi åker ju till Österrike och Schweiz när vi skall åka skidor inte till Norge eller Sverige. Vi vill alltså utnyttja allt det positiva men helst stänga gränserna åt andra hållet verkar det som. Jag som alltid har varit stolt över att jag är skåning och inte svensk, vet inte helt hur jag skall förhålla mig till detta.

Nu sitter jag alltså och väntar på han som förhoppningsvis skall laga min pelletsbrännare. Klockan är nu bara några minuter i 10:00 så han borde dyka upp när som helst.

Yipii, han kom. Det var den glada nyheten. Den dåliga är att han menar att de som har satt upp pelletsbrännaren har gjort fel. Han säger att han måste ha ut hela brännaren och frågar mig hur han skall göra det. Ja, om jag det visste så hade jag kanske inte behövt ha hit någon alls. Då kunde jag kanske också laga den. Pratar om att någon måste riva väggen, men inte han eftersom han inte är någon byggare. Den väggen går in till mitt kök med skåp och allt uppsatta. Vi skall kanske riva hela huset. Inte vet jag. Dessutom pratar han nästan ingen alls engelska, så vi kommunicerar med händer och fötter. Kanske det inte vara att riva väggen, men jag är helt säker på att han frågade mig hur han skulle kunna flytta brännaren. Han måste ha stor tilltro till min kunskaper om husbygge och liknande. Kanske han tror att jag är byggingenjör eller byggarbetare på något sätt. Han ville också ha kontakt med Marjal som har byggt huset, så jag ringde dem. Han pratade med dem. Har ingen som helst aning om vad han sade men efter att de en gång hade lagt på luren i örat på mig så fick jag efter ännu en uppringning tag i dem igen och en som denna gång pratade engelska. Hon ville veta numret på huset, men inte gatunumret utan deras nummer, vilket det nu är. Jag trodde att de inte hade fler hus än att de kunde veta vilket huset var när de fick adressen, men nej så enkelt skulle det inte bli. Fick gräva fram alla mina papper och hoppas bara nu att jag fick rätt nummer. Lo Grande 16. Det låter ju storslaget, visste inte att jag bodde i Lo Grande 16. Är det det 16;nde huset de har byggt eller?? Nu har han i alla fall tömt brännaren på pellets. Får hacka loss pelletsen den sista biten, efter som läckaget har gjort att den har svällt och blivit stenhårt. Sitter nog hård, svälld pellets i hela röret in till pannan. Inte konstigt att den inte fungerade längre. Han har också underkänt min rörmokare, menar att han inte har licens för att utföra underhåll på brännaren. Hur skall jag veta der. Försökte förklara för honom att när jag har kontaktat deras firma så har ingen velat komma till mig utan de har sagt att jag skall kontakta min egen rörmokare. Tror nog inte att hand förstod vad jag sa, så det kan nog kvitta med förklaringar. Just nu tror jag att det blir många euro här som han har skrivit i mail till mig. Det har ju redan gått någon timme och än så länge har han bara monterat ned brännaren och stå och hackar loss hård pellets.

Ja vi får se hur detta slutar. Fortsättning följer kanske imorgon. Hoppas huset står kvar då.

Här sitte han och hackar och utanskalet är utanför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s