Igår ridning!

Han, pelletsfixaren vill tydligen ha mörkt när han jobbar. Han stängde båda dörrarna in dit, kanske han tyckte det var jobbigt med min bevakning av honom. Marjal ringde inte tillbaka. Det var kanske inte Lo Grande 16, men de fick ju mitt telefonnummer också och det var i alla fall rätt nummer. Men hur som helst, så när dagen var slut kunde jag fortfarande inte använda min pelletsbrännare. Men ren var den. Han menade att den var felmonterad och att det saknades någon slags fläkt i rökröret och att det var risk för att hela huset kunde brinna ner. Jaha, jag som med gott samvete har använt den av och till i snart 6 år. Huset har inte brunnit ner men det är väl bara att tro på honom när han säger det. Just nu står allt nedmonterat och är omöjligt att använda. Får inte ens in min elcykel där som tidigare har fått plats där. Ser ungefär ut som ett skrotupplag just nu. Han menar att en rörmokare måste komma dit och flytta runt alltsammans. Han tyckte nog lite synd om mig till slut, efter att jag hade ringt runt till si så där 4-5 rörmokare som han snackade med och som vägrade att komma. Han sade att jag skulle försöka få tag i någon som ville komma fram till måndag. Men om jag inte hade lyckats då så lovade han inom någon framtid, inte när, att han kanske kunde göra det till mig. Men han menade också att han ju inte var rörmokare, så även om han kom så tog det längre tid för honom att göra det än för en rörmokare. Jag ringde Marjal igen och då lovade de att de skulle komma och titta som idag. Men idag är det helgdag här så jag är ganska så säker på att de inte kommer. Det är någon form av konstitutionsdag här. Någon form av att Spanien via folkomröstning antog en ny grundlag efter Francos död. Alltså helgdag i alla fall.

Igår red jag för första gången på många, många år. Det var faktiskt underbart. Mycket bättre än vad jag kom ihåg. Det är något speciellt med att sitta på en hästrygg. Visserligen var det ganska trötta och mycket, mycket lugna hästar. Det var lättare att få dem till att stanna än att röra på sig. Men min namne som satt på en hästrygg för första gången passade det nämligen väldigt bra. Hon var väldigt nervös innan, men hade bestämt sig för att pröva. Det var två andra svenskor med oss. En som hade ridit lite tidigare, men inte så mycket och en som aldrig suttit på en häst och som inte gjorde det igår heller. Hon bara tittade på. Men hoppat fallskärm hade hon gjort. Tror nog att hon nästa gång kommer att försöka sig på att sitta upp. Men hur som helst, det var helt underbart. Skall fortsätta med det. Verkar som vi blir en hel grupp. Min namnes man skall visst också försöka sig på det. Jag hoppas visserligen att jag så småningom kan få en lite piggare häst. Men hur som helst så har jag lovat mig själv att njuta av det i vilket fall som helst. Vi fick skritta runt bland citron och apelsinodlingar. Bara det var ju en upplevelse. Hade kunnat plocka hur många citroner och apelsiner som helst. Det känns lite exotiskt.

Idag följde inte min namne med mig till stranden eftersom hon och hennes man skulle hämta några vänner vid flyget mitt i natten. Men imorgon kommer nog både hon och hennes väninna med. Det var alltså inte så mycket skällande idag. Tysta och lugna hundar. Hennes Pomerianhundar är ju väldigt skälliga, så det hörs lång väg när vi är i antågande samman med dem. De skäller hela tiden. Mer när andra hundar är i närheten, men i stort sett hela tiden. Glad att jag har lite tystare hundar.

Fick också mina etanolbrännare igår. Jättekul. De spred lite värme på kvällen här när jag saknade värmen från min pelletsugn och inte ville sätta igång AC:n. Den kostar ju en hel del elektricitet när den är inställd på värme. Kostar väl också när den är inställd på kyla antager jag, men känns som om den skulle kosta mer på värme. Men det är bara min föreställning, ganska säker på att det är likt.

Jag såg inte så elegant ut och inte hästen heller, men detta fotot är bättre. Gäller ju att göra allt till sin fördel, eller?? Även om det blir lite ljug.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s