Bouleklot!

Ja, jag är ju nu ensam igen med mina hundar, men fick massor att göra ändå. Stranden och dåligt väder på morgonen, helt igenmulet och svart på morgonen. Det var ca 8 grader kallt och när jag skriver 8 grader kallt, så är det likväl på plussidan men det känns väldigt kallt tycker jag så därför blir det 8 grader kallt. Går kanske ner till 3-4 grader i januari, hoppas inte det, men det kan hända.

En ny väninna som bor i La Mata hade nämligen erbjudit sig att hjälpa mig att köpa bouleklot. Ja, jag skall spela boule med dem idag och då måste jag ju ha bouleklot. Först sade jag boulekulor, men det heter tydligen klot. Ja inte för att jag kan det här med klot överhuvudtaget. Mitt bollsinne är helt borta, ja, det har aldrig funnits. När jag var väldigt ung, ja alltså under 20 år så övertalade min gymnastiklärare mig att deltaga i femkamp, till trots att hon säkert visste om att jag inte hade något som helst sinne för sådana där runda tingestar som kallas bollar. Jag var ganska snabb och kunde hoppa både långt och högt så hon ville ju antagligen ha den talangen. Jag tror att hon ångrade sig. Hon hade visserligen sett att jag var ganska hyfsad på volleyboll, men absolut inte kast med liten boll. Det var något som fanns när jag gick i skolan. Men i femkamp skulle jag alltså stöta kula och kasta något som kallade slungboll. Det höll på att sluta i katastrof. Kulan var ganska tung och det var nästan en stackars åskådare som hade förirrat sig lite för nära mina talanger fick den i huvudet. Slungbollen lyckades jag skicka rakt upp på läktaren. Jag kan alltså inte sikta. De här nya vännerna vet inte vad de har gett sig in på när de inviterat mig till att spela boule med dem. Heter det ”spela boule”. Kanske jag lär mig idag vad det heter i alla fall, även om jag helt säkert inte lär mig boule. Kanske jag aldrig blir inviterad fler gånger och jag håller ju tummarna för att jag inte träffar någon människa. Hoppas undvika mord och till och med blodvite.

Men alltså nu har jag bouleklot. Fina, blanka och en liten gul boll som jag inte helt vet vad jag skall ha den till, men kanske jag vet det senare idag. Väninnan som jag hade avtalat tid med ville att jag skulle ta med hundarna. Sagt och gjort, men sedan skulle vi ju gå på La Zenia och handla. Var skulle hundarna vara. Hon och hennes man hade ett lurvigt litet charmtroll och hon menade att hennes stackars man kunde ta hand om alla tre. Så blev det beslutat. Jag varnade honom när vi for att Pippi kanske kom till att yla lite när jag gick. Det gjorde hon berättade han. Jag var lite orolig för att han skulle försöka dränka henne i poolen för att få tyst på henne. Men han överlevde det. Han sade att hon hade ylat lite, tror att han var artig. Frågade honom inte om han ville passa henne igen, vågar nog inte det.

Vi hade väldigt kul på La Zenia samman. Vi köpte bouleklot till mig och jag lärde mig redan nu en hel massa. Man skall ha 3 klot och man måste mäta sin hand för att se vilken storlek man skall ha. Jag hade alltså helt klart inte klarat av att köpa klot på egen hand. Jag hade tagit en paket i högen, inte haft en aning om att det fanns olika storlekar. Jag tyckte alla såg likadana ut. Efter klotinköpen gick vi vidare och hamnade på MediaMarkt. En i sällskapet, vi var tre, skulle köpa en robotdammsugare. Vi hamnade då tillsammans med en expedit som hade bestämt sig för vad hon ville sälja. Min väninna hade skrivit upp vad hon ville ha för märke, men kom ut med ett helt annat märke, eftersom expediten var helt säker på vad som var bäst och billigast. Den verkade ju bra som hon beskrev den och det har skett en hel del med utveckligen av robotdammsugare sedan jag köpte min förstod jag. Jag tror hon bli nöjd även om vi alltså inte fick chansen att titta på någon som helst annan dammsugare än just den som expediten visade. Efter det blev det fika. Det visade sig bli fika med förhinder. En i sällskapet började prata om att de hade haft GoogleHome som ett erbjudande där. Jag hade inte sett det och inte den andra väninnan heller. Vi beställde fika och rusade in. Jag kom ut till en ganska kall Cappuccino med fullt utstyrt GoogleHome. Det skall komma en man i veckan och installera det till mig. Ni som har läst min blogg tidigare vet ju att jag inte kan motstå elektronik. Men dyrt blev det. En julklapp till mig själv? Måste nog bli nyårspresent, Valentingåva och födelsedagspresent till mig själv också. Men kul var det.

Nu skall jag iväg och spela boule. Håll tummarna för att jag inte skadar någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s