Tarot kurs i dag!

Jaha, så var det boule igår. Jag fick in två bra träffar. Det blev jubel hos övriga deltagare. Jag kastade nog minst 60-70 klot, (räknade inte dem) de andra räknade nog inte heller alla de misslyckade kloten utan jublade när jag äntligen lyckades med att träffa ganska rätt två gånger. Hejarop, som nu kommer du på det. Jättebra osv. De försöker tydligen uppmuntra mig en del. Håller kanske samtidigt tummarna för att slippa mig i sitt eget lag. Vi var 4 lag igår. Och vi blev nr 4 i mitt lag. Alltså fjärde bäst inte så illa eller?? Men kul är det. Mycket skratt och en avslappad stämning. Många, de flesta som har hund har hundarna med sig. Mina ryckte till en del när kloten slog i träramen, var nog rädda att de skulle bli träffade. Det hade en sund respekt för tunga klot. Själv skulle jag inte gärna bli träffad av ett. När kloten träffar i träramen, skriks det: ”Död”. I början fattade jag inte vad det var för skillnad när ett klot dog eller bara missade målet helt och hållet. Vet faktiskt fortfarande inte helt det. Men det räknades i alla fall inte. Min granne och jag fick spela samman, vet inte om vänskapen fortfarande håller. Han var klart bättre på det än vad jag var. Mitt personliga mål är nog inte att bli professionell boulespelare, men att ha kul, och det har jag samman med dem. Efter spelet så går vi och äter samman, bara det är kul. Många glada och avslappade människor som kopplar av samman med god mat. Vi pratar ju svenska normalt med varandra, men alla ansträngde sig för att få mina grannar att trivas och pratade därför en hel del engelska, blandat med svenska. Ingen försökte sig på franska.

Jag förstod dock att om jag skall fortsätta med denna aktivitet, (det måste väl kallas aktivitet även om vi inte direkt anstränger konditionen nämnvärt), så måste jag skaffa mig en vagn till mina hundar. Mina hade bara koppel och trasslar in sig i sina koppel ideligen, när de skall vara bundna. De andra hundarna satt tryggt och bekvämt i sina vagnar, med liten risk för att bli träffade av ett bouleklot även om det kom på avvägar. Sagt och gjort. La Zenia nästa. Där hittade jag en vagn i en hundaffär, men den var redan tingad. De skulle få in en till imorgon, alltså idag. Jag tingade den, men efter att ha kommit hem och läst på nätet. Man skall inte läsa på nätet, man blir mer och mer förvirrad. Det var så mycket man skulle tänka på. Hur stora och tjocka hundarna var. Om man ville gå i terräng med vagnen. För tillfället så tänker jag ju inte precis att vara ute och jogga med hundarna i vagn. De kan ju faktiskt både gå och springa. De tycker dessutom om det. Kanske ovanligt, verkar det som när man läser om allmänna råd. Men i min okunskap så har jag ju alltid trott att hundar tyckte om att röra på sig av egen maskin inte via hjul på en vagn. Men kan tänka mig en del tillfällen när det kan vara praktiskt, bland annat när man spelar boule. Och också när man om man nu tager med hundar på marknaden. Har någon av er sett de här små hundarna med korta ben på en marknad. Om jag hade varit hund där hade jag fått panik. En massa fötter som trampade runt mig och ibland på mig. Hade inte haft en chans att komma undan från dem. Hade jag varit hund hade jag bara lagt mig ner och inväntat döden från alla fötterna. Men jogga med dem i vagn, nej det behöver jag inte. Men nu slutade det alltså med att jag istället beställde en på nätet. Den skall tydligen komma någon gång i nästa vecka. Får se om jag kan montera den. Antager att den är flatpackad. Har lite dåligt samvete för att jag tingade en i affären. Skall jag ringa dem, nej det gör jag inte. Alltid problem när jag inte kan prata spanska i en telefon här. Måste lära mig mer spanska!! Jag kan ju inte köra dit och säga det till dem direkt, för då är jag helt säker på att mitt dåliga samvete gör att jag köper den också. Och vad skall jag med två vagnar till. Det heter tydligen inte vagn heller, det heter strollers har jag lärt mig. Ja, det blir alltså min nya karriär. Lära hundarna att åka stroller istället för att gå.

Eller så blir min nya karriär att lägga Tarot kort. Skall på en Tarot kurs idag. Själv är jag ju inte övertygad om att man kan lägga kort och få svar på vad som skall ske och vad som har skett, men kan vara lite kul med en kurs ändå. Kan ju alltid använda det som ett sällskapsspel. Korten är ju vackra. Kan alltid rama in dem och använda dem som dekoration om inte annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s