Telefonfobi!!

Tarot, healing och mediala gåvor. Det var det som mötte mig när jag kom till min första Tarot-kurs. Hade faktiskt inte en aning om att kursen skulle hållas på den här nivån, med en massa hokus pokus omkring den. Det började faktiskt med att jag själv dumt nog frågade dem hur det här paret hade mötts. Efter att hon förklarat att båda hade medial förmåga och var professionella healers, eller vad det nu heter i plural. Har inte använt mig så mycket av dessa ord i mina tidigare verksamheter. Men nyfiken som jag är så frågade jag om de hade mötts på en Tarot-kurs. De hade mötts en gång utan att mötas, bara det alltså. Men sedan möttes de när hon sände healing per telefon till honom. Jaha, healing per telefon. Ja det låter som om jag när jag har huvudvärk istället för att ta en tablett så ringer jag någon som sänder mig healing och vips är huvudvärken borta, eller kanske man måste vänta en dag eller två. Så länge brukar jag inte ha huvudvärk, den brukar gå över genom att dricka några glas vatten. Verkar lite lättare. Speciellt om man som jag också har lite telefonskräck. Ja, inte så mycket att jag inte vågar prata i telefon, men så mycket att jag ofta skjuter upp telefonerandet tills det är omöjligt att skjuta upp det. Numera så svarar jag ju aldrig i telefon om jag inte vet vem det är som ringer. Det är ju det bästa med utvecklingen av mobiltelefoner. Tänker som så att de talar väl in ett röstmeddelanden om det är något viktigt. Hoppas jag!! Men jag är den typen av människa som redan som tonåring gjorde mina vänner osäkra när de ringde mig. De undrade efter samtalet om jag kanske var sur på dem. Det var jag inte, men ganska kortfattad. I telefon förfaller jag till ytliga samtal. Hur är vädret? Skall vi träffas där och då osv. Hur kan man prata i telefon om allvarliga saker, som: ”hur mår du egentligen?” Det blir omöjligt för mig, jag måste se personen i ögonen om jag skall bli personlig, inte via en själlös telefon, går inte ens med Skype där jag ändå kan se personen. Lite bättre är det visserligen, men inte bra. Jag är väldigt glad att jag lever i en tidsålder, där man kan kommunicera via sms, messenger osv. Jag har nu några samtal som jag faktiskt måste ringa och de samlas ju på hög när jag skjuter de framför mig. Alltså måste beställa tid för passansökan, mitt går ut den 1 april, rena skämtet. Ringa någon skattemyndighet i Spanien för att få ett intyg om att jag betalar skatt i Spanien. Har alltså fortfarande inte fått tillbaka mina skattepengar från Norge. Det är några samtal till som jag måste ringa, plus mina barn. Till och med samtalen med mina barn kan jag skjuta upp alltför länge för att gälla för att vara en god och intresserad mamma. Men det är alltså inte det som gäller. Det är min lite begränsade telefonfobi, även om den inte tillhör det allvarligare slaget. Men det är faktiskt ändå värre med att ringa i Spanien för mig. Där hamna jag ofta i någon växel där någon säger något fort på spanska och sedan uppfattar jag att jag antingen skall trycka på 1, 2, 3 eller någon annan siffra. Har ju ingen aning om var jag hamnar när jag trycker på de där talen. Trycker ofta på något slumpmässigt valt tal och hamnar då hos någon som pratar väldigt snabbt på spanska. Ingen aning om vad de säger. Men stammar fram om det finns någon som kan prata engelska. Det brukar sluta med att de säger: ”No” och lägger på luren. Jaha, då var jag alltså lika långt. Visserligen slapp jag att prata så mycket i telefonen, men problemet blev ju inte heller löst. Nej healing per telefon är absolut inget för mig. Men kanske de kan skicka healing med posten, hoppas de kommer ihåg frimärke. Undrar hur länge man då måste vänta innan man blir av med huvudvärken.

Men sedan var det där med kursen. Ja, jag fick lite mer information om deras liv än vad jag behövde. Att hennes förra man inte tyckte om att hon sysslade med Tarot kort, healing och mediala förmågor. Han menade att det var ”bullshit”, jag är ju böjd att hålla med honom. Men hon skilde sig alltså och har nu funnit sin själsfrände genom healing. Det låter ju fantastiskt. Eller?? Jag som är född tvivlare när det gäller det ”övernaturliga”, eller om vi skall kalla det ”bullshit.” Jag tyckte ju bara det skulle vara lite kul med att lägga korten, ja som en sällskapslek. Men här handlade det verkligen inte om någon lek. Här var det blodigt allvar och man pratade om att inget var fel när man tolkade korten, eftersom man fick fantasin eller intuitionen för vad man skulle säga via en högre makt. Jag tror ju att jag föredrager att kalla det fantasi och att den faktiskt stammar från mig själv, inte från någon högre makt. När man då började prata om att den också kunde komma från erfarenheter i ett tidigare liv, då gick jag ut. Var tvungen att se himlen och andas frisk luft då. Det blev helt klart lite för mycket för mig. Innan dess hade jag faktiskt klarat av att hålla god min och spela lite intresserad utan att provocera. Det var ett konststycke när det gäller mig. Jag tycker ju fortfarande att korten är vackra och att jag vill leka med dem, inte allvarligt, men för skoj skull. När man började tolka varandra och någon såg en blivande baby hos henne som leder kursen så upplevde man en kontakt med en högre makt. Inte så svårt att räkna ut, hon levde i en ny relation, var i en produktiv ålder, produktiv för att få barn alltså. Och hon avslöjade att hon inte använd något som skulle förhindra en graviditet. Man kanske inte behöver vara Einstein för att fundera ut det. Men korten sade det alltså!! Menade man på den här kursen. Men det var i alla fall kul att lyssna på hur människor tänker och hur de ser på livet. Det återkommer hela tiden till att många inte vill acceptera att vi faktiskt bara lever här liksom djuren i ett enda syfte att se till att människosläktet lever vidare så länge som möjligt. Även om just människan mer än andra djur försöker att förinta sig själv snabbast möjligt. Nej de måste tolka in att vi lever vidare i andra liv eller att vi skall komma till paradiset eller helvetet när vi dör. Nej vi är redan alltför många på vår planet som det är idag, skulle verkligen bli ett helvete om alla de som redan finns skall leva vidare i fler liv plus att det tillkommer fler och fler. Var skall det sluta då. Kanske vi borde införa kastrering så att vi begränsar vår produktion av nya människor. Djur skall vi ju kastrera eller skjuta av för att de inte skall bli för många, men nej inte så med människorna.

Nu blev det ju lite väl allvarligt, men jag skall likväl leka med Tarot-kort. Har beställt via nätet, några enkla och några vackra. Kan alltid som tidigare sagt rama in dem. Tror inte jag går fler kurser. Det gäller ju bara använda min egen fantasi lärde jag mig. Det har jag aldrig behövt betala för!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s