Tarotkort igen!

Har varit en lugn och kall dag. Inga speciella aktiviteter men har faktiskt fått ringa en del samtal. Skrev dock email istället för att ringa några myndigheter. Får se om jag får svar. Det var bara 2 grader imorse. Är kanske som i Skåne? Men solen tittade ju fram och då går det att vara ute utan att frysa ihjäl.

Igår var vi och red. Lite tråkigt nu att bara skritta, så jag söker efter några ridmöjligheter med lite mer utmaningar. Skall dock fortsätta att åka dit eftersom sällskapet är väldigt trevligt, så det vill jag inte missa. Kan fika med dem efter att de har ridit. Vår ”lärare” eller skall vi kalla honom: ”Han som äger hästarna”, var på ovanligt gott humör och pratade om att bjuda på barbecue efter ridningen nästa gång. Vet inte helt vad som hade tagit åt honom. Han hade i alla fall vaknat på rätt sida. Normalt kan han bli sur för bagateller och eftersom han har svårigheter att förklara vad han menar på ett för oss begripligt språk, så får vi lätt lite problem. Efteråt var vi och fick lite information om en 20-årig kille som har varit försvunnen sedan nyårsafton. Det var en del som gick skallgång från mässing people men mina ridskor passade inte helt fö den aktiviteten, på grund av min hallux valgus.

Idag fick jag mina Tarot kort. Man måste ju pröva dem på ett eller annat sätt. De var ganska vackra och jag lade: ”Det keltiska korset.” Varför det heter så har jag ingen aning om. Men gjorde det. Då började jag med att vända upp ”Sju stavar” där platsen kortet låg på skulle betyda; ”Det som har varit.” Skall alltså symbolisera bland annat den egna identiteten. När jag då läser ordagrant från facit så är det ett kort för mod, häftiga diskussioner, där vilja och styrka prövas och att stå upp för sin egen åsikt och sitt handlande. Livsglädje, energi, kraft, kreativitet och optimism, projekt och engagemang. Sedan kommer dock också otålighet, stress, utbrändhet och förtroende för andra. Ja, det är väl det man kan kalla helgardering. Har man som jag levt i snart 74 år så har man ju upplevt lite av varje. Så visst har jag involverat mig i en del häftiga diskussioner och stått upp för mina egna åsikter ibland, men alltså inte alltid. Man skall välja sina strider eller hur. Men jag tror att jag skulle ha valt bort en del av de strider som jag har tagit och kanske tagit en del andra strider som jag inte har tagit. Men det stod ju inget om klokskap. Man skall ju växa med sin erfarenhet, men är inte helt säker på att jag har fattat det ännu. Måste kanske bli klokare och mer erfaren. Hur länge kan man egentligen hoppas på det.

När jag kom till nästa kort som skulle berätta för mig om mitt medvetna jag, så förstod jag inget. Mitt medvetna jag är väl ändå det som jag är medveten om, trodde jag. Där stod det att jag har harmoni, gränser, trygghet och ordning. Det låter ju inte precis som jag. Åtminstone är jag absolut inte medveten om det. Sedan kommer det negativa med kortet också, åtminstone det jag menar är negativt. Makt, tröghet, inskränkthet, förtryck. Ja, det låter ju inte så bra, men visst kunde det vara kul att ha lite makt, kan nog inte kallas för trög i alla fall, men säkert inskränkt när det gäller en del saker. Ännu en helgardering även om jag inte känner igen det helt som medvetet hos mig.

Nästa kort skall spegla min nuvarande situation. Den säger något om att jag är kreativ, skapande och hämtar kraft ur allas ursprung-jorden. Att jag håller på att bygga upp något genom hårt arbete. Ja, vad kan detta vara. Kreativ har jag nog alltid varit, men kanske inte så mycket just nu. Vad är det jag håller på att bygga upp genom hårt arbete? Har väl aldrig varit så lat som jag är nu som pensionär. Sedan kommer alltså den andra sidan att jag också kan vara i en ond spiral med en negativ utveckling. Det kanske stämmer bättre. Det kan ju vara den där latheten, som kanske blir värre och värre ju mer pensionär jag blir.

Nästa kort skall visa mig de hinder som finns på min väg. Det kortet säger att jag kommer att få kompromissa och att något kommer att gå itu, konflikt, splittring, krig och separation. Jaha, då kan jag alltså bara vänta på vad som kommer att ske. Det låter ju nog så illa. Kompromissa är väl dock en del av livet och vem vet det kanske stannar där.

Mitt omedvetna jag låter lite mer positivt. Den pratar om verklighetsanpassning, sol, helhet och en 100% ny början, kraft och styrka. Ja en 100% ny början, kanske inte är så positivt, men kan ju vara. Men den säger att jag också har en egoism och trångsynthet. Ja, det har jag ju nog alltid anat. Egoism tycker jag inte är helt fel att ha. Inte vet jag vem som skulle ta hand om mig om inte jag själv gör det. Men ordet trångsynthet är jag inte helt bekväm med. Men säger korten det, så måste det ju vara så.

Det som komma skall är först tryggad framgång och en resa. Ja, jag skall ju ut och flyga i år. Till Norge och Sverige. Inte så förvånande, det gör jag ju varje år. Det kortet säger också att jag skall byta plats, det är lite svårt att inte göra det om man skall ut och flyga. Det kortet säger också att jag kan vara lite för mycket uppe i det blå. Ja, det kan ju också vara flygresan, men antagligen min naivitet. Den hoppas jag få lov att behålla, vill inte vara utan den.

Resultatet säges bli enligt korten att jag vet vem jag är och vad jag gör, tar konsekvenserna av mitt handlande. Ja, vem annars skulle kunna göra det för mig. Om någon annan anmäler sig så accepterar jag med glädje. Den säger vidare att jag har full koll på läget. Det har jag i alla fall aldrig haft tidigare, så det måste bli en glädjande nyhet i min tillvaro.

Så fortsätter det med helgardering och samma kort säger en del positiva och en del negativa saker, men det är lite kul i alla fall. Det verkar till att bli en lång och långtråkig beskrivning om jag skulle berätta om vad alla korten säger. Kanske jag fortsätter imorgon.

Skall använda det som ett sällskapsspel. Just nu kom min granne in för att säga adjö. Han skall köra till Belgien tidigt imorgon, så nu har jag bara en granne kvar. Vet inte hur länge de stannar här.

Det här kortet fick jag också som skulle symbolisera omgivningens påverkan på mig. Skall kanske bli eremit. Det ser ju inte så bra ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s