Julgransplundring!

Ja, faktiskt är det sant. Jag hade julgransplundring igår. Lite sent, jag vet, men bättre sent än aldrig. Resultatet om det hade blivit aldrig hade ju faktiskt blivit att jag inte hade behövt att pynta nästa jul. Så jag vet inte om ordspråket passar in här, det hade ju blivit mindre jobb om man bara hade allt julpynt kvar till nästa jul. Tomt blev det i alla fall. Känns som om huset blev större. Jag får kanske börja pynta till påsk. Otroligt nog så blev det en massa granbarr ändå. Normalt brukar jag ju bara ha stammen kvar av julgranen när det är dags att kasta ut den. Men härnere har jag ju en konstgjord gran, så inte trodde jag att jag skulle få granbarr av den. Men den fällde den också. Inte lika mycket, men dock. Troligen har den inte några barr kvar om 10 år. Den tiden och den sorgen. Nu är förrådet fullt igen av julgrejor, men inne i huset är det tomt. Kanske man kan försöka med ett pinjeträd nästa år. Hur jag nu gör det, har inte sett att någon säljer pinjeträd som man säljer granar i Sverige och Norge. Det är nog inte heller tillåtit att gå ut och hugga ett eget pinjeträd. Fängelserna härnere föreställer jag mig som värre än i Sverige, så jag tror att jag låter bli. Det får bli en konstgjord gran. Jag kan ju ha en röd ena året, en vit nästa och lila därefter. Variation är ju kul. Här finns faktiskt konstgjorda granar i alla färger så det är bara att välja. Nu är bästa tiden att köpa dem på. De rear ut allt julpynt.

Igår lämnade jag också min väninna och hennes sambo på flygplatsen. Det var lite sorgligt. Det har varit underbart att få tillbringa så mycket tid med henne som jag har gjort denna vecka. Det verkade också som om de blev lite intresserade av att hyra eller köpa en lägenhet här. Skulle vara fantastiskt. Det blir nog dock inte i La Marina känns det som. Jag tror att de hade trivts bäst i Torrevieja. Påminner mer om Norrköping där de kommer från. Vi har haft jättefint tillsammans. Mina barn och barnbarn hade nog blivit förvånade över att jag har spelat kort med dem varje kväll. Jag som brukar tacka nej till kortspel. Bland annat har jag spelat gin och rummy med dem. Jag skriver inte att jag har lärt mig att spela gin och rummy för det har jag inte. Jag har inte ens lärt mig hur man skall sortera korten när man spelar det. När man väl hade lärt sig vad man skulle samla på, så var det dags att samla på något annat. Det verkade som om jag hela tiden samlade på det man skulle ha samlat på i förra given. Men jag kan ju gömma mig bakom att jag var värdinna, och då är det väl så att man skall låta gästerna vinna. Det var inte hela sanningen, men det var resultatet. Jag hade inte en chans.

På kvällen var jag i Torrevieja och åt middag samman med det där ”gänget”, som jag skrivit om tidigare. Det hittar på en massa och jag är väldigt glad över att ha lärt känna dem. Det blev ju tomt när min väninna hade åkt, men inte lika tomt som vanligt, eftersom jag har lärt känna så många andra också. Det var ett par som kom ner igår och då firar man det med att gå ut och äta samman. Det finns en massa andra saker som man också firar och det kommer hela tiden nya människor, som jag inte har träffat förut. Kämpar lite med att lära mig namnen, men en del har i alla fall fastnat. På söndag verkar det som om många av oss, jag med, skall på någon slags trädgårdsvisning. Det kan jag behöva. Min trädgård är just nu ganska så kalhuggen om man skall kalla det med sitt rätta namn. Har ju blivit ganska tomt på grönt i och med att jag fick bort murgrönan. Behöver nu tips på vad jag kan plantera istället.

Min väninna och hennes sambo hade tur med vädret. Igår slog det om till att bli ändå kallare. 2 grader på natten och kallt och blåsigt på dagen. Ändå kallare och ändå blåsigare idag. Idag gick jag inte på stranden, slog av väckarklockan och vaknade inte förrän halv nio. Nästan rekord. Jag satt uppe lite länge efter middagen i Torrevieja och bestämde mig för att ta en väldigt lugn dag. Verkar som om hundarna också håller med mig om det. De har inte heller tjatat så mycket på långa promenader. Jag tror att de också tycker att det är för kallt och blåsigt. Man är ju inte så van vid sådant väder här. Men snart blir det varmare. Solen lyser ju alltid något på dagen här och när det inte blåser så håller man ju värmen även i lite kläder. Det gör man ju inte i Skandinavien just nu. Paret som kom ner nu pratade ju om skottning av snö och kyla när de lämnade Sverige. Glad att jag inte är där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s