Soluppgång!

Idag var himlen nästan molnfri, men luften var lite kallare än igår. Det ändrade sig dock ganska snart eftersom solen kom fram. Det är ett privilegium att få lov att gå på stranden i soluppgång. Se när solen börjar färga moln och hav i guld och sedan som genom ett trollslag bädda in hela stranden i klart solljus. Njuter varje morgon av den synen, nästan. Men faktiskt njuter jag också av färgspelet när molnen skymmer solen. Solen finns ju där bak molnen likväl. Igår var det mer än vanligt molnigt, men naturligtvis tittade solen fram några timmar ändå. I tidningen läser jag om hur man skall undvika vinterdepression. Som psykolog vet jag ju det men likväl lite kul att läsa om det nu när man bor i Spanien och inte har en chans att kalla sina depressioner vinterdepression. Här får vi vackert använda andra ord för det. Dagsljuset kan vi ju inte klaga på. Sol får man här även om temperaturen går nedåt nu på vintern. Som tips skrivs det att man bara skall göra saker som är roligt och att man skall vara ute i dagsljus. Hur kul är det att vara ute när himlen nästan är svart och regnet eller snön faller ner. Inte min melodi i alla fall. Man skall också sova tillräckligt är ett av tipsen, samtidigt som det står i tidningen att kvinnor har bäst sömnkvalitet när de sover med hundar. Inte med en partner. Ja, det behöver de inte göra någon undersökning om. De kunde bara ha frågat mig. Helt klart sover man bättre med en hund, stor eller liten. Den kräver ju bara att få lov att dela säng med en, inte något annat. Den klagar inte på att man har lampan tänd, eller att man snarkar. Den bara är där och uppskattar ens sällskap oberoende av vad man gör. Det är väl det som kallas kärlek. Visserligen har jag delat säng med stora hundar också och klart de tager lite större plats, men blir inte sura när man makar undan dem likväl. En partner vet man ju aldrig var man har och vad han/hon kan finna på att göra. Han/hon kan kanske ligga där och läsa med tänd lampa precis utan att ta hänsyn till att jag inte vill ha det. Tänk bara om han/hon skall gå på toaletten lika många gånger på natten som jag gör. Då blir ju vi i princip vakna hela natten, för jag tror ju inte att vi kan koordinera det så mycket att vi är kissnödiga båda på samma tidpunkter. Nej tacka vet jag hundar. Det finns också lite tips på vad man kan göra utomhus när det är vinter. Ett av tipsen är att man skall ut och åka skridskor. Tipset säger också att man skall se till att ha en ryggsäck packad med fullständigt ombyte i vattentäta påsar. Påsarna skall ha lite luft i sig så att ryggsäcken kan fungera som flytväst. Man skall ha isdubbar högt upp och tajt under hakan så att man får tag i dem när man har gått genom isen. Ispik och stavar rekommenderas också liksom att en livlina är ett måste. Jaha, vem vill ge sig ut och åka skridskor med intentionen att gå genom isen och hamna i iskallt vatten. Själv hoppar jag hellre i Medelhavet utan skridskor och is. Även om Medelhavet är lite för kallt för mig den här årstiden. Jag tycker det låter nog så avskräckande att få lite dagsljus genom att åka skridskor. Är det inte bättre med rullskridskor i ett varmare klimat om man nu måste åka skridskor.

Man kan också få lite dagsljus genom att bestiga Mount Everest. Men i år får bara 300 personer göra det, så det gäller att ställa sig i kö. Orsaken till detta är att man inte har hunnit städa undan alla de kropparna efter de som besteg Mount Everest förra året. Så man måste nog räkna med att om man ställer sig i kö för att få dagsljus, så är det troligt att man inte behöver mer dagsljus för sin vinterdepression efter den bestigningen. Man är alltså död och städpatrullen måste rycka ut. Ja, inte behöver man dagsljus för en vinterdepression när man är död. Vi har olika hobbies helt klart, men personligen har jag nog bestämt mig för att jag inte vill åka skridskor och inte bestiga Mount Everest för att bli av med en eventuell vinterdepression. Jag sover hellre med mina hundar.

På tal om hundar så skall vi idag göra efterforskningar på hunden som kom in genom min grind för någon vecka sedan. Har inte hört av den sedan polisen beslag tog den. Vi skall först försöka att få veta var den befinner sig hos polisen, men här i La Marina finns inte polisen ständigt närvarande på sitt kontor. Däremot finns det en förbindelse på polisstationen där man kan prata med en jourhavande polis. På spanska naturligtvis. Ja, det kanske inte blir så lätt att förklara att vi lämnade in en hund där för någon vecka sedan, som vi nu vill ha tillbaka. På spanska alltså!! Jag kan föreställa mig en del missförstånd. Men skam den som ger sig innan man har försökt.

Jag lägger ut bilder på morgonens soluppgång:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s