Ett tredje kön?

Igår var det dags för boule och efterföljande middag hos ”Svensken på hörnet.” Lika trevligt som vanligt. 10 spelare och 12 middagsgäster. Åter en del som jag inte hade träffat. Fantastiskt att man har samlat så många trevliga människor i detta gäng, eller så är det så att dessa trevliga människor drar till sig trevliga människor. Jag trivs samman med alla, inte för att jag kanske är lika trevlig, men för att de är så trevliga. Finns som i alla sådana sammanhang en del eldsjälar som bjuder på sig själv och får alla andra att göra detsamma. Lyckliga jag som har fått förmånen att träffa dem. Slut med de där långa ensamma dagarna, nu är det mitt eget val om jag vill vara ensam eller inte. Ja, det var väl mitt eget val innan också.

Någon har sagt att vi i dagens samhälle träffar lika många olika människor under en vecka som man för 100 år sedan träffade på ett år. Ja, det kan nog ha sin riktighet, inte vet jag men jag ser ju bara på min strandpromenad på morgonen. Där träffar jag ju varje morgon en del som jag träffar där varje morgon, och en del som jag bara träffar den morgonen. De som jag träffar varje morgon bjuder ju alltid på ett leende och en undran om jag mår bra och en kommentar om hur vädret är den morgonen. En del av dem vet jag var de kommer ifrån i världen. England, Holland, Tyskland mest men också Italien och Spanien finns representerade. En del vet jag också om de lever ensamma eller har en partner med sig i Spanien. Väldigt få vet jag vad de heter. Det är liksom inte något tema att presentera sig vid namn, ändå känns det som om jag känner dem lite och att jag saknar dem de morgnar som de inte är där, liksom jag märker att de saknar mig när inte jag av en eller annan anledning inte har gått på stranden vid samma tidpunkt som jag brukar göra det. Jag vet dock fler av hundarnas namn än människornas. Människor är underbara. Överallt i hela världen tror jag, även om jag inte har varit överallt och inte har någon önskan om att vara det heller. Själv tycker jag att jag har nog med att sakna alla de som jag hittills har mött i den lilla världen som jag har rört mig i. Just nu känns det i alla fall som om jag vill stanna precis här och hoppas på att alla kommer och besöker mig istället, och att jag naturligtvis kan besöka dem. Ännu så länge går ju flyget, även om jag är rädd för att det snart blir förbjudet att flyga, eller för dyrt. Ja, jag bryr mig om miljön, men skrämseltaktik är inte säkert det rätta att förändra miljön på. Läste i tidningen att 87 stycken tyckare eller som de kallades i tidningen influensers menade att vår statsminister nu skulle tvinga folk till än det ena, än det andra i miljötänkandets försvar. Jaha, skall vi vara en demokrati eller en diktatur. Vår demokrati gör det ju omöjligt för en statsminister att bestämma utan hänsyn till folket De menade att vår statsminister skulle förbjuda alla att flyga, ta bort all konventionelles odlade mat i butiker och fokusera på miljön istället för skola, migration och LSS. Ja i så fall är jag ju glad över att bo i Spanien istället för i Sverige. Plötsligt hade jag ju blivit fast i Sverige och inte haft en chans till att välja var jag ville vara.

Jag vet inte hur de så kallade ”Sverigevännerna”, så kallade eftersom jag har förstått att de mestadels klagar på Sverige, men likväl kallar sig Sverigevänner. De som hotar med att flytta till ett annat land om Löfven blev statsminister. Nu är han ju statsminister. När flyttar de, de ville bli invandrare i land som inte är demokratiskt styrda. Jag undrar om de också har tänkt att lära sig turkiska lika snabbt som de vill att invandrare i Sverige skall lära sig svenska. Men jag har också förstått det som att många i Sverige kan tänka sig att hjälpa dem med flyttlasset. Jag hjälper dem gärna att packa.

Men däremot läste jag också om något kul, Coop begärde legitimation av en 87-åring som skulle köpa snus och en 94-åring som skulle köpa folköl. Det skrevs i tidningen som något negativt, men jag hade i alla fall blivit ganska smickrad om någon hade begärt legitimation av mig när jag skulle köpa något överhuvudtaget som man måste vara 18 år för att köpa. Jag blev absolut inte upprörd i alla fall, men fick mig ett gott skratt. Hoppas 87-åringen och 94-åringen också fick det. Det kan ju för all del vara ”fake news”, men kul i alla fall.

Just nu lyssnar jag på David Eberhards böcker, den han har skrivit om ”Det stora könsexperimentet” och ”Hur barnen tog makten”. Ja, jag är feminist och stolt över det. Jag tycker att vi skall fortsätta kämpa för att vi skall betraktas som människor inte kön. Men jag kan också ge David Eberhard rätt i mycket han tar upp. I båda böckerna. Jag är liksom helt övertygad om att vi inte gör våra barn en tjänst genom att inte lära dem hur samhället förväntar sig att man skall uppföra sig eller att skydda dem från allt som är obehagligt. Jag tror att vi tvärtom gör dem en otjänst. Jag tror att alla kan hålla med om att vi tycker bättre om människor som tar hänsyn och följer samhällets riktlinjer. Jag tror inte på att barn skall bestämma över vad familjen skall göra och inte göra. Jag tror att barn är små människor med en inte fullt utvecklad hjärna som gör det möjligt för dem att ta väl övervägda beslut. Jag tror på att det är föräldrarna som skall bestämma och andra vuxna, inte barnen. Jag tror inte heller på att tonåringar är mogna nog att bestämma över om de önskar genomgå en operation som förändrar deras kön. Jag tror inte på att vi blir hjälpta heller av att införa ett tredje kön, jag tror mer på att vi skall ha färre kön än flera. Ja, inte så att jag tror att män är likadana som kvinnor. Det behöver ju bara se på varandra för att upptäcka att inte så är fallet. Även om det finns kvinnor som mer liknar män i allmänhet ooch män som mer liknar kvinnor i allmänhet, så är de olika. Därmed inte sagt att vi skall behandlas olika. Vi är väldigt lika varandra också. Och idag när inte muskelstyrkan är det enda avgörande för ett arbetsliv, så bör vi kanske se till likheter i stället för till olikheter. Oavsett en tonåring är inte tillräckligt mogen för at själv få lov att avgöra om hon/han (jag vägrar att använda ordet hen) skall genomgå en irreversibel operation. Det är min mening. Kan vi inte istället förmås att vara stolta över det kön vi tillhör, men samtidigt se att vi måste kämpa för att ha lika värde, båda kunden. Kön har ju faktiskt med Y och X kromosomer att göra, det kan vi i alla fall bevisa vetenskapligt. Varför göra tonåringar ännu mer förvirrade än vad de redan är med att få dem till att välja. Det blev mycket om mina meningar idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s