Lådor!

Då har jag och två av mina ”nya” väninnor varit på shoppingtur till IKEA. Jag hade funnit rätt sällskap denna gången. De var lika nyfikna som jag på allt och då menar jag allt som finns på Ikea. Vi tog alltså väldigt god tid på oss och gick runt och tittade på mycket. Naturligtvis blev det också svenska köttbullar med lingonsylt till lunch. Det var något annat än när jag mitt ena barnbarn och min dåvarande särbo var på Ikea för att handla en säng en gång för många år sedan. Han hatade nog Ikea, inte konstigt att jag inte kunde fortsätta vara samman med honom, jag som älskar Ikea. Den gången kom vi in, köpte säng och var utanför igen på ca 10 minuter. Både jag och mitt barnbarn tittade lite häpet på varandra väl ute på parkeringsplatsen och undrade liksom om vi verkligen hade varit på Ikea eller om det bara var en hastig förbigående dröm. Jag som brukar ta god tid på mig om jag skall köpa en så pass viktig sak som en säng. Om det bara hade varit lite ljus och servetter så hade det varit en annan sak, men en säng. Jag måste ha drabbats av någon form av stroke eller något, eftersom jag inte ens protesterade den gången.

Men till och med till Ikea hade ”städning med Marie Kondo” spritt sig. De hade lådor och lådor och åter lådor. Jag tror aldrig jag har sett så många lådor på Ikeda förut. Kanske jag inte har sett efter lika bra tidigare. Nu är jag ju så inställd på lådor att jag tittar efter det överallt. Även mina medresenärer tycktes ha drabbats av just lådor. Undrar var jag skall göra av alla dessa lådor när väl symptomen på sjukdomen: ”Städa med Marie Kondo” går över. Men nu har jag i alla fall lådor och en del av dem var flatpackade, som vanligt är på Ikea, så vi fick faktiskt plats i bilen tillbaka också. Det blev en fin dag. Jag fick inte ens ont i benen när jag gick omkring på Ikea, jag som brukar få ont redan efter 5 minuter om jag går i vanliga shoppingaffärer som mat och kläder. Undrar om det kan vara psykosomatiskt? Jag vet inte helt hur det har gått till men i snitt går jag nu mellan 25 000 och 30 000 steg varje dag. Brukar ju annars hålla mig kring 15 000 steg varje dag. Det är nog Marie Kondo effekten. Man måste ju gå runt hela tiden i huset och se var man kan få plats med en låda till. Det är numera inte så lätt att hitta en plats där jag inte redan har en låda. Kan man sätta hundarna i en låda också? Kunde vara praktiskt, skulle hela tiden veta var man hade dem. Räknas det som djurmisshandel? Ha en låda med sig på stranden på morgonen till exempel, eftersom mina båda hundar löper nu så är de ju lite annorlunda än vad de brukar. Fluffy till exempel har blivit en ”run away bride”. Hon brukar oftast springa 50-60 meter framför mig på stranden, men nu blir det flera 100 meter. Hon är på jakt efter en hanhund är jag säker på, men jag tycker inte att hennes omdöme är vidare bra. Hon väljer vem som helst, stor som liten, gammal och gaggig eller nästan valp. Det är inte alla hanhundar ens som förstår hennes inviter. Alltså får hon gå i koppel nu då jag inte litar på hennes omdöme. En låda hade väl inte varit så dumt. Jag kunde ju plocka ut henne när hon var färdig med löpningen. Sedan kommer ju den där tiden när hon och Pippi tror att de har valpar. Den tiden är inte så mycket bättre. Allt av tyg går sönder i bäddningen. Undrar vad vi skulle göra om vi löd våra instinkter lika gott som hundarna. Gått och köpt barnvagn och nappar efter varje menstruation, det hade blivit många barnvagnar. Kanske tur att vi har tillbakabildat en del av våra instinkter.

Igår fick jag ju se till att få plats med mina lådor i huset och sortera. Har köpt ställ för kryddburkar också, men har inte hunnit fylla kryddburkarna ännu. Kommer säkert en dag. På eftermiddagen kom mina solpanelskillar. De har upptäckt att mina solpaneler inte räcker till och vill naturligtvis installera fler till mig. Jag är böjd att hålla med dem, eftersom mina elräkningar har börjat skjuta i höjden igen. Visserligen har elbolagen höjt de fasta kostnaderna ganska rejält här. Tidigare låg Italien högst med elpriser och Spanien kom som god tvåa. Nu tror jag att Spanien har gått om Italien och har vunnit den tävlingen. Konstigt att det är så i dessa ganska solsäkra länder. Man borde ju verkligen satsa på solpaneler här och helst batteri också. Men än så länge är tydligen batterierna så dyra att det inte lönar sig att installera dem. Idag väntar jag på att någon skall komma och se på min diskmaskin som har lagt av. Ja, tidigare gick den men satt inte fast, men efter att en AC-kille var här och tittade på den så går den inte ens. Inte vet jag vad han gjorde, han skulle skruva fast den sa han, men glömde tydligen bort det. Spännande med allt konstigt som händer när man har haft en eller annan hantverkare här.

Läste i tidningen om en familj som hade varit på semester i 3 veckor och när de tog fram sina hemresekläder så stank de tydligen av mögel. Undrar var de hade förvarat dem? De blev nu erbjudna 18 000:- kronor i ersättning. Det måste ha varit väldigt dyra kläder antager jag. De hade alltså badat, solat och njutit i 3 veckor, men var nu rädda att de hade tagit skada av mögel, speciellt oroliga var de för att barnen hade sovit där. Ja, jag kan trösta dem med att barnen kommer att bli väldigt gamla. Min far bodde i ett mögelhus i många år, visserligen luktade hans kläder mögel, något som han själv ju inte märkte så mycket av, men han blev nästan 106 år och inte ens dement. Med den erfarenheten i bagaget så är jag inte helt säker på att det kan vara så väldigt farligt att sova i ett hotellrum i 3 veckor där det någonstans är mögel. Men deras semesterresa verkar ju att bli betald, alltid något. Men det verkade på artikeln som de ville ha ut lite mer pengar än så. Kanske inte hela resan blev betald för dem med 18 000:- kronor.

Annars har ju nu Trump hållit sitt tal till nationen och har visst skördat en del positive reaktioner. Det är inte säkert att han är helt dum, men lite narcissistisk måste man väl ändå kalla honom. Muren skall han tydligen bygga oavsett vad som händer. Möjligen kan han ta pengar ur egen ficka och sedan skicka räkning till Mexico. Det lär ju bli indrivning på den räkningen och då kan man ju antaga att Mexico har en väl fungerande maffia att ta till. Krig skall han ju inte deltaga i fler gånger säger han, samtidigt som han också pratar om att starta krig. Men motsättningar i sina löften verkar han ju inte att bry sig så mycket om. Låter ofta som en tvååring tycker jag. Det är ju de där charmiga trollen som är säkra på att världen helt och hållet utgår ifrån dem själva. Det är ju charmigt hos tvååringen så varför inte hos Trump?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s