Molnen hänger tungt över La Marina idag!

Inget kul väder idag inte. Moln som skymmer solen och ser ut som om det skulle vara hela dagen. Märker väldigt att jag är närmast totalberoende av att få sol. Blir avslagen och slapp när jag inte får se solen. Har bara lust att stanna inomhus och inte göra något. Idag orkade jag inte ens upp på min strandpromenad. Molnen bara hängde tungt och jag tog en tur runt i La Marina, endast på grund av att jag har hundar som är programmerade och blir väldigt tjatiga om de inte får komma ut på en längre promenad. De ger sig inte förrän de har fått det de önskar, eller så är det jag som inte kan sätta gränser. Har nog alltid haft lite svårt för det, alltså att sätta gränser.

Igår gick jag däremot och njöt av att det vid denna årstid är grönt och fint härnere. Många klagar på att Spanien är så brunbränt, men inte vid den här årstiden. Klart när temperaturen går upp mot 40 grader och inget regn i sikte så är det ju inte så mycket grönt som kan visas upp. Det blev man väl varse i Norge och Sverige förra sommaren med stekande sol och inget regn + vattningsförbud. Konstigt att man inte har vattningsförbud i Spanien, där finns ju faktiskt inte så mycket vatten att slösa med, men ändå är det tillåtet att vattna sina trädgårdar och det ligger slangar för konstbevattning till träd och planteringar på gatorna. Bara 5 minuters promenad härifrån så är man på landet. Känns lite lyxigt att bara gå en kort bit och därefter slippa att se nästan ett enda hus, bara olivlundar, apelsinlundar, citronlundar och mandelblom. Det känns nästan overkligt att kunna vandra helt ensam i denna väldigt exotiska omgivning för mig som är van vid Sverige och Norge. Men jag har visserligen inte sett några sockerbetsfält eller rapsblomning här. Kanske det finns, men inte här i närheten.

Skickar lite bilder härifrån istället för att skriva mer. Har inte inspiration när molnen hänger tungt över mitt hus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s