Förkylning och pruttande!

Jag tror att jag har en förkylning på gång. Inte helt säker ännu, eller så är det så att jag vägrar att känna igen symptomen. Jag skryter ju med att jag inte blir förkyld, inte blir drabbad av alla de där normala symptomen. Själv kommer jag faktiskt inte ihåg när jag var förkyld sist, kanske det har med min ålder att göra. Glömmer ju fortare, tror jag ibland. Men nu har alltså min hals börjat kännas av och hostar en del. Näsan rinner ju också en del, men det gör den ju när jag gråter också och eftersom jag ständigt går med hörlurar i öronen och lyssnar på en eller annan bok, som ibland är sorgliga, så trillar ju tårarna ofta och då är ju näsan också en del av vätskeutsläppet. Eller kan det vara förkylning. Nu är det ju inte så allvarligt med förkylning, men lite tråkigt. Jag har inte tänkt att en rinnande näsa och lite ont i halsen skall få påverka mina aktiviteter. Så jag var på stranden faktiskt redan klockan kvart i sju imorse. Gick min promenad med Fluffy i koppel. Hon har haft en tendens de sista dagarna att bara stanna kvar bakom mig och överhuvudtaget inte bry sig ett dyft om mig. Igår fick jag gå tillbaka och hämta henne, så då blev faktiskt turen 7 kilometer istället för de vanliga 5. Men idag fick hon alltså gå i koppel. Väl hemma fick jag gå och lägga mig igen. Somnade med en gång och vaknade med lite mer ont i halsen och fortfarande trött. Får väl ge med mig, jag är visst förkyld.

Läste i tidningen idag att vi nu också måste sluta att tillverka vin, eftersom vinbubblor är värre än flygplan när det gäller utsläpp av koldioxid. En liter vin producerar 60 liter koldioxid. Jaha, vad gör vi nu, får vi ha något kul kvar överhuvudtaget. Det borde ju vara lite kul att leva vidare annars så kan vi väl lika så bra välja att människosläktet försvinner, eller?? sedan har vi ju våra fisar också att ta hänsyn till. De som också producerar koldioxid. Gasbildningen här kan stiga till 2-4 liter per dygn och bara tanken på hur många människor det finns på jorden så översvämmas världen av fisar. Förstår inte helt varför vi tycker om att fokusera på kornas fisande, när vi inte gör något åt människornas fisar. Kanske vi kan stoppa en propp i ändtarmen och låta oss explodera istället. Men då kommer väl bara all koldioxid ut på en gång istället som nu i omgångar. Mängden gas är faktiskt beroende av hur mycket fiber vi äter Äter vi kött så fiser vi alltså inte lika mycket som när vi äter bär, bönor och andra grönsaker. Vi skall kanske behålla korna ändå. Ja ekvationen är svår. Tar vi bort allt vin, slutar att flyga utrotar korna och människorna så har världen en chans, annars inte, eller?? Sedan är det ju den hälsoeffekten att om vi pruttar så är vi friskare än när vi inte gör det. Alltså slutar vi att prutta, kor som människor så dör vi kanske av en stroke eller en hjärtinfarkt. Vilket ju är bra för miljön. Sluta alltså med vegetarisk kost för den ökar koldioxiden i våra pruttar. Men vad skall vi då äta om vi har gjort oss av med alla djur som också pruttar. Jag vet faktiskt inte hur grodorna gör. Alltså när de pruttar. Kanske de inte gör det, då kan vi ju i alla fall äta grodlår. Säges ju vara en delikatess, har aldrig prövat.

Enligt någon forskning så pruttar männen 12 gånger om dygnet, medan kvinnor nöjer sig med 7 gånger. Alltså vi måste göra oss av med männen först och sedan får vi se vad som sker med miljön efter det. Själv är jag dock inte säker på att jag nöjer mig med 7 gånger om dagen. Tror att jag är skyldig till lite fler gånger än så så jag får nog räkna med att vara med dem när vi drager ner på koldioxidutsläpp. Vet inte om mina förslag är lite väl radikala, men varför fokusera på flygplan och kor om vi sedan bortser från vad allt annat kan ställa till med. Lite konstigt i mitt huvud att fokusera på kornas pruttande, men inte på oss människor eller andra djur. Hur är det med hästarna till exempel, eller hundarna. Tror att de flesta däggdjur i alla fall fiser. Hundar och hästar gör det i alla fall, det har jag personlig erfarenhet av. Vad är det alltså med korna som gör att vi vill utrota dem men inte andra levande varelser. Jag brukar ju försöka att tänka igenom vilka multiföretag som har nytta av att få bort än det ena än det andra, men kan inte helt förstå vilka företag som har nytta av att korna försvinner. Vinproducenterna tror jag i alla fall inte kommer att gå med på att sluta producera vin och vi människor kommer väl att fortsätta att fisa.

En kommentar

  1. Hahaha tack för ett roande inlägg, jag är mitt i pruttandes ljuva rike, har barnbarn som just nu älskar allt vad kiss, bajs och prutt heter. Korna får vara kvar, bättre vi gör oss av med alla överdrivna miljötalibaner, sparar de med sunt förnuft. Krya på dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s