Förkylning, Boeuf Bourguignon och cupcakes!

Fantastiska Spanien!! Inte nog med att vädret är underbart här, till och med som nu på vintern. Apoteken här är oslagbara. Med mitt nysande, snorande och hostande de sista dagarna här beslöt jag mig för att orka ta mig till ett apotek. Har inte orkat så mycket för övrigt. Har bland annat helt skippat mina morgonpromenader på stranden, till trots för hundarnas tjatande. Men som sagt gick till apoteket, pekade på hals, näsa och öron och så hörde hon helt klart det också på talet. När man drar in snor i näsan vid vartannat ord och pratar med en whiskysprucken stämma så är det lätt för andra att förstå. Det brukar ju dock vara så att folk håller sig lite på avstånd. Alla tänker inte på att viruset är luftburet, hjälper inte så mycket med att man låter bli att krama om varandra. Men bara man håller sig utomhus så brukar det ju fungera. Instängd i en bil som jag var med det belgiska viruset så blir det närmast omöjligt att undvika smittan. Och det är ju helt ok, man bör nog bli smittad ibland för att bilda lite immunförsvar, och inte bli drabbad av värre saker än en förkylning. Men apoteken här bara kommer med lite förslag som jag naturligtvis köpte. Ganska trött på nysande i alla fall. När man nyser så där 1 gång i minuten så upplever man det inte längre som så positivt. Man blir trött på det. Men annars är det ju den där känslan av att det småkillar i näsan och känns ungefär som bubblor som måste få utlopp och så väntar man, medan det bygger sig upp till en nysning. Och den nysningen känns väldigt bra, men när det hela tiden bubblar i näsan är det inte lika befriande längre att nysa.

I alla fall jag åkte hem, tog pulvret som jag hade fått på apoteket. Hade köpt två olika, men började med det som hon på apoteket sade var bäst. För säkerhets skull tog jag också lite c-vitaminer som jag köpte på samma gång. Fortsatte med att göra Boef bourgogne. Ja, av någon anledning hade jag fått för mig att jag skulle gör boef bourgogne igår. Har faktiskt aldrig gjort det, men behövde få användning för den vinflaskan som blev öppnad när norskorna var inne hos mig. Fantastiskt, efter en stund glömde jag bort att jag var förkyld och kunde med liv och lust ägna mig åt att bryna kött, champinjoner och pärllök. Tänkte inte på att förkylningen hade blivit så mycket bättre eftersom jag var helt uppslukad av matlagningen. Men jag hade ju fram till dess inte slutat att tänka på min förkylning en minut ens, eftersom den var ganska påtaglig hela tiden. Men faktiskt, vad det nu än var i de där påsarna. Skall kanske inte se efter, men har en aning och de verkade. Visst är Spanien underbart. Har aldrig blivit fri från förkylningssymptom så snabbt någon gång tidigare. Visserligen får jag dricka det där pulvret några gånger om dagen för att hålla symptomen på en lagom nivå, men det är det verkligen värt. Skall kanske till och med gå en längre promenad idag med hundarna. Har absolut krafter till det nu. Också fick jag ju Boef Bourgogne på köpet. Den smakade gott, jag fick ju tillbaka mina smaklökar också av pulvret. Visserligen öppnade jag ännu en flaska rödvin, då det var lite för lite kvar i den andra flaskan. Så det blev en rödvinsdoftande Boef. Nu funderar jag bara på hur jag skall förvara den. Kan ju naturligtvis äta den i en vecka för att få slut på den. Kan ju också frysa ner den, men då måste jag först köpa en större frysbox, eftersom frysskåpet redan är fullt. Kanske billigare att kasta den när jag väl har ätit några dagar. Det är ju liksom problemet när man äter ensam hela tiden. Egentligen ingen idé att laga mat, men ibland får jag ju lust till det.

Nu har jag lyckats att få ännu en mani. Jag blir full av manier. Förra veckan var det att göra pärltavlor. Denna veckan har jag börjat baka. Jag som envist i flera år har hållit fast vid att jag inte tycker om att laga mat och baka. Plötsligt så tycker jag om att laga mat och baka. Genomgår man en personlighetsförändring när man blir pensionär eller. Mina manier är ju inte heller så speciellt genomtänkta och kloka. Jag började hur som helst med att baka mazariner. Det är ju alltid gott. De blev väl lite si som så, men ätbara i alla fall. Man skall väl inte vara sådan, utan det måste ju också gå att göra kanelbullar, eller hur. Ja, det var länge sedan och köket såg ut som om en tornado hade gått fram när jag var färdig med kanelbullar. Men det blev kanelbullar. Man är ju inte för inte svensk. Klart man måste ha kanelbullar i Spanien, eller?? Ja men jag får ju blodad tand när jag väl börjar med något. Såg en fin bild på nöt cup cakes. Måste klart försöka göra det också. Chokladbollar har jag ju inte gjort sedan den tiden man fick säga N-ordet och chokladbollar alltså hette något annat. Ja, till trots för min ålder eller kanske på grund av det så har jag inte helt förstått varför man inte får säga det ordet. På spanska heter faktiskt svart: negro. Får man lov att säga negro buns. Jag tror faktiskt att man får det. Men hur som helst nu har jag gjort nötmuffins, chokladbollar och citronmuffins. Kan göra cup cakes i massor. Har säkert 100 bullar. Skall jag börja sälja, faktiskt blir de kanske inte så fina att folk säkert vill betala för dem. Men kul har jag. Måste man äta upp allt som man bakar. Jag tror inte att det är den mest förnuftiga sysselsättningen för mig. Jag som bara går upp i vikt och aldrig ned, borde kanske ägna mig istället åt jogging, cykling, styrketräning osv. Det gör jag ju också i perioder. Har ju alltså mina manier och de skiftar ju gudskelov. Ja, inte jogging, alltså jag får aldrig jogging som en mani. Men styrketräning kanske. Det är ju kul i perioder.

Det heter ju att man skall göra en sak 21 dagar i följd innan det blir en rutin. Hoppas verkligen inte att jag fortsätter att baka 21 dagar i följd. Jag vet inte hur jag skall få plats med mina alster i så fall. Har redan ett problem. Måste nog skaffa en större frysbox, men jag måste kanske först hitta någon som vill äta upp mina kakor. Man kan väl inte ha dem i frysbox hela tiden. Det är ju faktiskt färre och färre människor som jag känner som äter kakor. Ja, de kanske äter dem när man sätter fram dem för att vara artiga. Jag får väl försöka att bli av med dem på det viset. Istället för som man brukar härnere bjuda på ett glas vin när folk kommer inom, så får det bli kakor och kanske till och med kaffe enligt svensk sed. En sak är säker, jag borde inte äta upp dem själv i alla fall. Jag klarar ju inte av att äta Boef Bourgogne som jag har lagat och helt klart inte som nu när jag har bottnat med kakor. Måste ju smaka på dem. Hur har ni det med er förmåga att göra sådant som är bra för er eller istället duka under för det som är kul. Ja, men beräknat på att jag inte har all tid i världen kvar så kanske jag skall göra det som är kul istället för det som är bra för mig. Jag fortsätter nog med mina manier. Jag har ganska kul under tiden.

Mina cupcakes ser inte lika eleganta ut, men kanske mer kreativa:

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s