En dag till med solpaneler!

Igår kom jag till min glädje likväl iväg till syjunta. Jag har ju de här solpanelskillarna här hela tiden, gående in och ut ur huset. Sitter ju mest och vaktar grind och dörr så att hundarna inte plötsligt försvinner ut på gatan. Killarna har liksom inte lärt sig att man kan stänga grindar och dörrar efter sig, så jag får tjänstgöra som deras väktare. Det verkar ju på mig som om de aldrig kommer att få jobbet gjort. Men jag hade fått besök av två syjuntedeltagare innan de skulle vidare. Satt och drack vatten samman med dem, då plötsligt killarna kom och sade att de skulle gå, visserligen komma tillbaka imorgon menade de. Först blev jag lite irriterad, kunde de inte göra färdigt idag så jag fick morgondagen för mig själv. Men sedan kom jag på att jag ju nu kunde vara med på syjuntan. Bytte kläder i ett huj. Borde ju åtminstone ha BH på mig när jag visar mig ute bland folk, annars ser ju magen ändå större ut och den är klart stor nog som den är. Jag menar att mina bröst använder sig ju av jordens dragningskraft och ser ut som ännu fler Magvalkar utan BH. Kom alltså iväg och det var lika kul som vanligt. Jag stickade nog 3 varv på ärmen till tröjan som jag håller på med. Men mycket snack. Vi gick igenom det mesta feminism, barnskämt och även bröst utan BH. Vi pratar och skrattar, överhuvudtaget bara socialt och kul. Underbart god smulpaj blev vi också serverade plus fruktsallad. Hundar som sprang runt benen och skällde och markerade överallt. Värdinnan har numera en väl inkissad uteplats. Hon verkade dock lika glad för det, även om hon själv tog ut sina 3 hundar att kissa utanför tomten. Det gjorde dock inte våra hundar, alltså gick ut och kissade utanför tomten. Nästa gång blir eventuellt en fredag. Tyvärr är jag själv i Sverige då men därefter hänger jag klart på igen. Solpanelskillarna måste väl vara färdiga då. Det blev dock ett stort och olösligt problem med tiden. Klockan 14:00 eller klockan 15:00?? Ja, det är svårt att bestämma, det är ju en helt annan sak om det är en timme tidigare eller senare, eller hur? Nu gör jag ju det till ett större problem än vad det egentligen är. Man kan ju diskutera det mesta och det fanns fördelar och nackdelar med båda tiderna. Dag var enklare, men är själv lite osäker på det, eftersom vi ju inte var alla närvarande, gruppen är ju ganska stor när och om alla skulle deltaga i syjunta. Vi har numera döpt om gruppen ett antal gånger, men just nu är namnet ”tantmaffian.” Låter passande i mina öron, men det kan nog bli fler namn efterhand. Det är ju inte det som är det viktigaste för min del, viktigare är att det finns så många underbara människor i gruppen, så jag vill inte vara utan den, vad den än heter.

Idag hade jag faktiskt tänkt att städa innan jag reser till Sverige imorgon. Men återigen var det absolut ingen mening med de här männen som springer ut och in. De har dock lovat mig att de skall bli färdiga idag. Hoppas verkligen det. Jag har dock lite andra uppgifter kvar att göra innan jag åker iväg, så det skulle vara lite bra om de faktiskt blev färdiga nu, så att dagen inte bara går. Jag måste iväg till Torrevieja en vända idag, men är lite osäker på hur jag skall göra det. Kan inte lämna hundarna hemma med de här männen, då har jag helt säkert inga hundar kvar när jag kommer tillbaka och måste då avbeställa hundpensionatet som jag har beställt till dem. Men jag kan inte heller ta med dem till Scandclinic, som är en läkarmottagning och det är dit jag skall. Jag kan inte heller lämna dem i bilen eftersom det nu börjar att bli ganska så varmt i bilarna när de står stilla. Ja, ja allt ordnar sig i regel, så det är ingen mening med att ta ut problem i förskott, det är ju inte säkert att det blir ett problem. Och då är det ju totalt onödigt att oroa sig i förskott.

Nej, nu har klockan blivit nästan fyra på eftermiddagen och de är fortfarande inte färdiga med installationen. Ingen tur till Torrevieja idag inte och inte så mycket annat heller. Ingen idé att städa i alla fall, de springer ut och in hela tiden och stundtals har jag inte elektricitet heller i huset. Har inte kommit igång att packa något heller, eftersom de tydligen nu behöver något hela tiden. Jag har svårt att koncentrera mig då på vad jag skall ha med mig. Snart skall jag ju åka och lämna hundarna på pensionat, så vi får väl se om jag kommer iväg imorgon bitti, eller har gett upp alltsammans. Nej, jag är verkligen inte så pessimistiskt. Är ganska bra på att packa snabbt, men denne gången skall jag ju till kyla och har inte nog med vinterkläder. Men ännu en dag har snart gått i projekt solpaneler. Nu väntar de tydligen på någon ingenjör som skall hjälpa dem att få allt att fungera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s