Maltesertjuv!

Nu sitter jag i min sons kök och ser ut genom fönstret på en snöblaskig gräsmatta samtidigt som jag ser att i Spanien är det 26 grader. Lite skillnad, jag som inte ens ha vinterkläder längre är dåligt anpassad till det här klimatet. Men underbart att få träffa min son och hans fru och hans underbara barn.

Jag oroar mig fortfarande för mitt strömlösa hus och har skrivit en del arga mail till de där solpanels killarna, men får inget svar. Ja, jag vet att det är söndag och att folk helst inte vill svara på mail då, men otålig blir jag när jag föreställer mig en illaluktande droppande frys och ett luktande mögligt kylskåp. Det är ju trots allt 26 graders utomhus idag. Men min käre vän som rengör poolen, svarade med en gång till trots för att han inte heller jobbar idag och dessutom befinner sig över helgen i England. Han ställer upp från och med tisdag på att släppa in de här killarna i huset så att de kan åtgärda problemet. Jag håller tummarna. Känns ju lite bättre om de åtminstone kan få igång min ström på tisdag och inte vänta ända till nästa måndag när jag kommer tillbaka.

Varje gång jag har varit i Örebro och hälsat på min son har det fram till nu varit varmt och då menar jag nästan Spanienvärme, så jag är inte helt komfortabel med att det är kallt här, men kommer i alla fall ihåg hur det var här när jag var här sist, ljuvliga sommarkvällar med grillning och trevligt sällskap. Man får ibland leva på minnen. Ja, det trevliga sällskapet finns ju kvar, men inte det andra. Min son skall idag bjuda på köttfärssås och spagetti. Det lät ju snabbt och enkelt när han presenterade menyen. För mig brukar det inte ta mer än en halvtimme att laga till, men inte så för min matlagningstokiga son. Han gör just nu en köttfärssås som skall koka ihop i 8 timmar. Dessutom hällde han en hel liter vin i den. Ja, inte har jag gjort på det sättet, men att den blir mycket godare än min det är jag övertygad om. Han hade tyvärr glömt att köpa kycklinglever som han menar gör att den blir ännu bättre, lite mustigare alltså. Rivna morötter är också en av de många ingredienserna. Skall kanske pröva själv någon gång. Men det är alltså några timmar kvar tills vi får smaka på läckerheten

Jag hade också med mig lite choklad, malteser kulor som jag älskar från flyget igår. Det mumsade vi lite på innan sängdags igår kväll, men allt gick inte åt igår. Men imorse var de i alla fall helt slut. Hunden som var min sängkamrat inatt, en väldigt kelig Jack Russel som tycker om att sova under täcket. Hon var lite orolig vid sängdags. Kom ner till mig, jag ligger i underetagen, men hon verkade inte ha bestämt sig helt för om hon skulle sova hos mig eller hos någon annan familjemedlem, trodde jag. Nu har jag förstått att hon faktiskt ville ha lite nattamat i form av malteserkulor. Hennes mage var inte den bästa imorse. Men kulorna var slut. Det var ju skönt för mig, jag behöver dem ju i alla fall inte. Men goda är dem och det tyckte tydligen hon också. Men hon behöver klart lägga på sig fler kilo än vad jag behöver. Jag behöver ju bli av med lite mer än bara några kilo, så mig gjorde hon ju en tjänst. Men jag är inte så bra på hålla diet, så troligen finner jag något annat att stoppa i mig istället, men inte malteserkulor.

Mina egna hundar får jag uppdateringar från hela tiden. En fantastisk hundpension. De fotograferar och filmar dem och skickar till mig. De har fått en speciell madrass att sova på med memoryfoam och ullfilt ovanpå det. De hade möjligheten att sova i sängen hos en människa men troligen upplevde de att där var för mycket konkurrens om platsen, så de föredrog sin memory fram madrass. Hade varit lite ledsna när jag åkte, det är ju lite gott att tänka sig, om de inte hade visat någon saknad så hade jag ju undrat om de överhuvudtaget ville komma med mig hem igen när jag skall hämta dem

Här har vi maltesertjuven:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s