Soluppgång över medelhavet!

Nu blir det lite vardag igen för mig. Har varit fullt upp med installation av solpaneler, hundpensionat och resa. Hade verkligen saknat mina morgonpromenader på stranden även om promenaderna runt Svartån i Örebro också var fina. Men det är något speciellt med att höra vågorna rulla in mot stranden och möta solen som gör att havet verkar bada i guld.

Solpanelerna har dock medfört en del problem, kan tydligen inte ha på AC:n eftersom det finns något problem där, visserligen är jag förtjust i elektronik, men absolut ingen elingenjör, så jag har ingen aning om vad det är för fel. Nu slår jag till den på dagen, men vågar inte ha den igång på natten. Min internetanslutning krånglar också en del. Verkar till att komma och gå. Nu igen har inte solpanelerna någon anslutning till internett, så jag kan inte se hur mycket de producerar. Kan ju vara att solpanelerna är i vägen för antennen, eller vad man nu kallar mottagaren. Kanske det fungerar bättre med fiber. Har ringt Telecable för att ta reda på om jag kan ansluta mig till fiber. De skall ringa tillbaka. Sitter faktiskt och väntar på att de skall göra det. Borde gå och duscha, men kan vara ganska säker på att om jag gör det så ringer de precis när jag har tvålat in hela mig och har schampoo i håret.

När jag var i Sverige så köpte jag sådana där naglar som man bygger på sina egna naglar med. Mina är urdåliga, och då menar jag verkligen URDÅLIGA. Ser konstiga ut och är tunna som papper som bryts och flisar sig mer än papper. Byggde alltså några naglar igår, blev sådär, jag är ju inget proffs direkt. Man kan se att de är fake, men de känns bra mycket bättre än mina egna. Så nu njuter jag i alla fall lite av känslan även om jag inte gör det av utseendet.

Jag har också nu på morgonen varit iväg och fått den andra vaccinationen för leishmania. De skall ha 3. Det är vaccination mot de parasiter som sandmyggor sprider här i de varmare länderna. Det är tydligen en allvarlig parasitsjukdom och kan tydligen också smitta över till människor. Så egentligen borde väl också människor bli vaccinerade, men det har jag aldrig hört talas om. Kanske vi tar bättre hand om våra hundar än om oss själva. Jag har i alla fall inte själv blivit vaccinerad. Fluffy och Pippi verkar att vara nöjda med att vara tillbaka i sin egen miljö. Än så länge verkar de inte sakna sina kompisar på hundpensionatet, men jag tror att de skulle bli glada över att åka dit och hälsa på. Kanske de hellre skulle bo där än här, men jag tror att de tycker att jag också skulle bo där. Kan ju vara att jag överdriver min egen betydelse i deras liv.

Idag är det boule om bara någon timme, samtidigt har solpanels-ansvarig sagt i telefon igår att han skall komma idag, blir kanske en dubbelbokning. Jag kommer i alla fall inte att sitta och vänta på honom hela dagen, nog att jag får vänta på att internetttekniker skall ringa upp mig. Men det kan ju vara att han dyker upp precis när jag skall köra till boulen. Och klart borde jag duscha innan jag åker dit, men gör alltså inte det heller. Kommer nog att lukta illa på boulen. Duschade inte igår heller, gjorde egentligen inte så mycket överhuvudtaget igår. Var lite trött och sliten efter resan och tog inte itu med varken frys eller kyl som jag också borde göra. Lite lat helt enkelt.

Soluppgång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s