Ikea, grillbord och glas!

Grillbordet hopskruvat, naglarna brutna och en skruv över. Inte över alltså, Ikea brukar räkna rätt, men som jag inte hittade när den skulle skruvas i och som jag i min enfald hoppades att Ikea hade gjort fel. Det hade dem naturligtvis inte. Jag fann skruven, men då var det försent om jag inte skulle börja från början igen och det ville jag inte. Beslöt att bordet nog höll i alla fall. Klart det gör. Alltså vi var på Ikea igen. Ja, det blev samma uppslutning som sist när vi var på Ikea. Jag kallas oss järngänget, men kanske jag skulle kalla oss Ikeagänget istället. Det finns en del som bara älskar Ikea. Bland annat jag. God mat och mysig samvaro. Jag behövde absolut inte något, men kom hem med en hel del ändå. Bland annat en grillavagn. Ja, det är jag som döpt den till grillvagn, går att användas till det mesta. Alltså en bra och ha grej. Problemet är väl att jag har lite för många bra att ha grejor för mitt eget bästa. Börjar bli nog så fullt här också, som i alla mina tidigare hus och boende. Det där minimalistiska med skandinavisk design är ett minne blott. Det börjar bli plottrigare och plottrigare här också. Min ena son fick mig ju att lova att det inte skulle bli så här, men jag är nog inte bra att hålla löften i längden. I början var jag nog så duktig. Åkte faktiskt då också till Ikea, men höll mig till beige, brunt och svart. Grillbordet är faktiskt svart. Kanske det kan passera. Ja, men visst är det praktiskt med ett grillbord? Speciellt eftersom jag överhuvudtaget inte grillar alls när jag är ensam. Får väl hitta på något annat arbetsområde som kan övertyga mig om att jag behövde det. Det är faktiskt väldigt praktiskt till ett grillbord. Det fanns ju till och med en skärbräda att sätta på toppen. Det är väl alltid bra att ha. Och små askar att hänga på sidorna. Alltid bra att ha, ja ni vet till skräp och annat som man kan lägga där. Glasen jag köpte skall jag kanske inte nämna. Det är ganska fullt med glas här nu. Jag lovar att kommer här en invasion på 100 gäster, så tror jag att jag har glas till alla. Ja, klart inte samma sort, men det finns ju så många olika fina glas, så det är inte så många av samma, men desto fler sorter.

Har ni någon gång studerat hur folk packar sina bilar efter sina besök på Ikea. Det är en intressant upplevelse. Vi stod och såg på ett par där kvinnan var höggravid. Hennes man ägnade stor inlevelse i hur han skulle packa bilen, men naturligtvis kunde inte båda sitta fram efter inpackningen. Det blev han som fick bäst plats i bilen, alltså i förarsätet, medan hon med sin mage fick klämma sig in hukande i bilen och trycka ihop sin mage mellan alla flatpackade grejor som hade inhandlats, och så naturligtvis alla de där små grejorna som bara åker med när man går runt på Ikea. Alla de där grejorna som man bara upptäcker att man inte kan leva utan. Vi tre som var på Ikea samman, hade ungefär samma inställning till att packa en bil full. Eftersom det blev en redan färdigskruvad billig grej så tog ju den lite plats. Men utan att yttra nästan ett ljud, så packade vi bilen med samma inställning. Alltså inställningen att det bara är att få in grejorna. Vi fick in dem snabbt och lätt och tackade vår lyckliga stjärna över att ingen av oss var så noga med packningen. Då hade det tagit tid innan vi kom iväg hem, skall jag lova. Nu blev benen på det bordet som redan var hopskruvat bara en möjlighet till att vila armarna på och luta sig mot. Visserligen kunde personen som satt samman med bordet inte få någon som helst möjlighet att knäppa säkerhetsbältet, men det har man ju inte behövt göra i många år, så det har väl inte blivit farligare bara för att vi har fått en lag om att vi skall göra det. Ja, förresten lagen säger väl att vi skall knäppa säkerhetsbälten och det gjorde vi ju i alla fall. Det finns ju gränser på hur länge man står ut med ett oupphörligt pipande när man kör. Det är ju så att bilarna nu är utrustade med pipljud som inte ger sig när man inte knäpper säkerhetsbältena. Vi klarade oss till och med förbi en poliskontroll. Polisen hade inte haft en chans att se om säkerhetsbältet var på eller inte. Han hade ju varit tvungen att lyfta ut alla Ikeagrejorna först. Alltså inga problem. Hem kom vi och som sagt nu är grillvagnen hopskruvad.

Vi kom iväg ganska sent eftersom min dag började med att få fiber installerat i mitt hus. Hoppas att det kan hjälpa på internett uppkopplingen. Verkar faktiskt som att det gör det. Var lite kul att se på när han drog en massa kablar i gatan och i huset. Det tog faktiskt lite mer än 2 timmar för honom. När allt var färdigt och han testade mottagningen så menade han att hans kablar gav mig 100 GB eller vad det nu är, men att på grund av att jag har en Apple time capsula så får jag 300 in istället om jag använder en blå kabel. Jag hade en gul kabel och den gav inte 300. Han bytte ut den mot en blå och då plötsligt gav den 300. Jag kan aldrig sluta att förundra mig över vad färger kan göra. Jag som älskar färger, men i och för sig så tycker jag om gult också, men numera skall det alltså vara blått. Nu har jag alltså fiber in i huset och det fungerar fint hittills. Ja, häromkvällen så gick alltså strömmen igen och jag mailade, smsade och ringde i desperation till solpanelsfolket. Jag hade precis fyllt på frysen igen efter att ha fått kastat en massa grejor. Denna gång reagerade de ganska snabbt. Behövde inte komma, bad mig att gå ut till solpanelsboxen och slå av och slå på strömmen dit. Sagt och gjort, men skall sanningen fram så hade jag redan provat detta utan resultat. Men gjorde som de sade och denna gången fungerade det. Kändes lite övernaturligt, måste jag ha dem i telefonen för att det skall fungera eller hur gick det till. Men strömmen kom i alla fall, ingen mening att fungera över varför den kom. Jag kommer likväl inte att förstå det. Bara att försöka samma sak nästa gång, med eller utan resultat.

3 kommentarer

 1. Jag har en historia med det där att skruva ihop Ikeaprylar. Vi var nygifta och jag var höggravid, så maken fick väl skruva bäst han ville, det var stolen Poem. Men brått var det som vanligt när jag vill ha något gjort, så jag rev ur stoldelarna och prylarna till ur kartongen. Maken som är olik mig och säkert kunde vänta till kvällen eller dagen därpå med skruvandet suckade och satte igång.
  Men jösses så han höll på, hur han än gjorde, fick han inte ihop det hela, skruvarna var det något fel på. Han frågade flera gånger om jag verkligen tagit ur allt ur kartongen och OoooJa sa jag flera gånger! Till slut började han bli förbannad, vilket är ovanligt för honom, det är jag som har kort stubin jämfört. Då tar han tag i kartongen, skakar den och viss tusan rasslade det om skuvfan i botten. Undrar hur många timmar han hade hållit på … efter det fick han öppna kartongerna själv, la mig platt och bad om ursäkt. Nä, jag kan handla så skruvar du, en bra uppgift i Järngänget! Hahaha!

  Gilla

 2. Du kan ingå i vårt järngäng. Jag bara älskar Ikea. Mest av allt älskar jag det som de flesta hatar att skruva ihop deras grejor som är flatpackade. Känner mig duktig eftersom jag får till det. Det är inte så komplicerat bara man följer deras bruksanvisning. Ingen annan är så bra på att göra bruksanvisningar som Ikea.

  Gillad av 1 person

 3. Så jag rensar ut glas, när du baxar in nya i skåpen 🙂 Ikea har blivit en fasa för mig, jag orkar inte med travandet, folket, köandet, surret. Sist vi var dit konstaterade jag att det var sista gången, jag blir sjuk av stället, som jag längtar att långsamt gå runt i och plocka på mig ”bra att ha saker”. Jag skulle gärna tillhöra ert järngäng och hasa runt med er och handla i ett annat, nytt liv.

  Ursnygga glas för den delen och grillbordet skulle jag också kunna köpt, vi grillar året runt.
  Nu kom maken in och sa att våra första blåsippor för året tittat fram och krokusarna. Du vet, man blir ju så larvigt glad och ska ut och titta som om det är första gången varje vår. Vi kom hit igår kväll i mörkret, alltid lika spännande att vakna i ljuset morgonen därpå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s