Det regnar i Spanien!

Fjärde dagen som Spanien håller sig inomhus! Regn, regn och åter regn, plus blåst av och till hård blåst. Kan detta vara Spanien i påskveckan, ja, det är det i alla fall. Jag förmånen att få rå om min sonson i veckan som gick och faktiskt fick han några soliga dagar, men sista dagen var allt annat än soligt. Vi beslöt oss att åka till en grotta där neandertalarna hade bott och som ”svenskgänget” hade varit och besökt veckan innan. Regnade gjorde det, men man gick ju inomhus i grottan och såg fantastiska formationer. Snäckor i gigantstorlek som fossiler och mycket annat. Det som fångade ens uppmärksamhet redan innan man kom in i grottan var en staty av en man med fluga och hatt, naken för övrigt men man hade placerat en grön vattenkanna framför hans ädlare delar. Jag blev bara full i skratt. Så mycket till lunch fanns det dock inte på det stället, så det blev kaffe och godis till min sonson. Inte så mycket att gå vidare på, men vi bestämde oss för att åka till Benidorm och äta istället. Min sonson hade kört hela vägen, han kör jättebra, jag är helt trygg när jag åker med honom, men nu hade han blivit lite simning så jag körde medan han sov. Såg då ryska kyrkan utanför Altea. Den var jättefin, men jag valde att inte stanna för då hade min medresenär nog vaknat. Får gå in i den en annan gång. Vi hamnade på en restaurang vid strandpromenaden efter att letat parkeringsplats i Benidorm i säkert en halvtimme. Rekommendera er att parker så fort ni ser en parkeringsplats när ni är i Benidorm. Jag hade till slut bara lust att kasta bilen någonstans, eller kanske sälja den så att någon annan fick parkeringsproblemen. Men mat fick vi och en tur längs strandpromenaden. Min sonson bestämde sig för att det verkade att vara lite mer hålligång på den stranden än vid La Marina. Han kommer nog att åka dit med sina kompisar nästa gång de är nere.

Långfredagen var en sorglig dag och inte för att Jesus skall ha blivit korsfäst, utan för att min sonson åkte hem. Hans hemresa blev lång. På grund av lite missförstånd så flög han till Kastrup och fick ta tåg till Örebro där han bor. Det blev en lång resdag och jag för min del satt hemma och sörjde samman med hundarna över att han åkt. Regnade gjorde det och blåste.

Igår påskafton hade jag det i gengäld jättemysigt samman med nyvunna vänner. Vi åt och drack och lärde känna varande lite mer än tidigare. De har många erfarenheter av lite av varje som det var väldigt spännande att höra mer av. Vi avslutade en perfekt påskafton med lite slötittande på TV. Kunde inte önskat mig bättre sällskap. Sov gott i deras gästrum gjorde vi också, både jag och hundarna. Men hundarna är ju en historia för sig. De, speciellt Fluffy tror inte att hon kan vara ute i regn. Jag vet inte om hon är rädd att hon är gjord av något vattenlösligt material eller vad hon har fått för sig, men ut vill hon inte. Alltså det första hon gjorde när jag kom hem till mina vänner var att hon bajsade på deras golv. Ja, i och för sig förstod jag henne. Hon var nog tvungen att bajsa eftersom hon ju inte hade gjort det på 2 dygn på grund av regnet. Jag hade varit glad när jag lyckade få henne till att kissa utomhus. Men bajsa tar ju lite längre tid och så lång tid ville hon inte tillbringa i regnet. Men att bajsa inomhus hade jag ändå inte väntat mig. Glad att jag har så förstående vänner som är vana vid hundar. Jag skall försöka tvinga ut henne idag när det kanske blir lite uppehåll i regnet. Någon gång måste det väl bli det.

Vi använde också lite tid på frågor om EU. Mitt resultat blev lite oväntat att jag borde rösta på vänstern eller liberalerna. Lite konstigt eftersom de vill ha mindre påverkan av EU och jag vill ha mer. Men tydligen fanns det andra frågor som avgjorde saken för mig. Men jag har fortfarande inte bestämt mig. Ju två parti kommer jag definitivt inte at rösta på. SD och Kristdemokraterna. Läste just i Expressen att alla ville ha ett samhälle med kristliga värderingar, där de liksom försökte stjäla sådana självklarheter som att alla de fri- och rättigheter som vi värnar om i Sverige har formats på en kristen grund. De tar alltså åt sig äran för yttrandefriheten, föreningsfriheten, religionsfriheten, demokratien osv. Men konstigt nog tar de inte åt sig äran för ojämlikheten mellan kvinnor och män, religionskrigen som har dominerat världen under många år. Se på Irland idag till exempel. De tar inte heller åt sig äran för den ojämlikhet som är skrivit i Bibel, liksom en del andra så kallade religiösa verka. Det är lätt att så in en förvrängd verklighetssyn, när folk önskar en gemensam fiende för ting som går fel. Mycket kan göras bättre, men vi får inte glömma att vi faktiskt har fått det bättre och bättre hela tiden. Ett människoliv är mer värt idag än tidigare oberoende av om vi lever i ett kristet samhälle, muslimskt samhälle eller vilket samhälle som helst. Vi kan faktiskt vara både empatiska och verka för att vi skall få det ännu bättre även om vi inte tror på någon religion. Det är faktiskt inte religionerna privilegium. Men verkar att vara religionernas privilegium till att utropa vilken tro som är rätt och vilken tro som är fel istället för att låta folk tro på det dom vill tro på, så länge de blir lyckliga av det och inte skadar någon annan.

Det skall visst regna imorgon också. Stackars de som kom ner från Sverige till Spanien över påsken för att få lite sol och värme. Jag stannar ju så jag är helt säker på att jag får både sol och värme i övermått. Växterna blev ju glada för allt det här regnet i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s