Pippis tumör var benign!!

Har nu fått resultatet av Pippis brösttumörer. Även om jag bestämt mig för att inte ta ut några sorger i förskott, kunde det inte hjälpas att jag blev lite fundersam i alla fall när veterinärassistenten ringde upp mig och sa att jag skulle komma dit och få resultatet. När de blev opererade så menade han att jag inte behövde någon tid för uppföljning utan att de bara ringde mig och berättade resultatet. Jag frågade ju honom i telefonen om han inte åtminstone kunde berätta om tumörerna var benigna eller maligna. Men han menade att det var bättre om jag pratade med veterinären. Nu har jag alltså varit där och fått veta att tumörerna var benigna. Men det fanns alltså ett men, det är tydligen vanligt att den sorten utvecklar fler tumörer i bröstkörtlarna och att man skulle ta bort nya sådana så fort som möjligt eftersom de kunde utveckla sig till att bli maligna. Ja, då är det alltså att göra bröstundersökning på Pippi med jämna mellanrum, men väldigt bra att det inte var något allvarligt ännu. Pippi som reagerar med att bli helt i chock i flera dagar efter en operation så är det väl inte så god nyhet för henna att hon löper risk för att gå igenom många sådana operationer. Men det var ju i vilket fall som helst goda nyheter. Själv har jag aldrig hört talas om hundar med bröstcancer, men klart att det också måste finnas. När jag googlar på det så verkar det i alla fall som om just dessa tumörer inte utvecklas lika fort hos kvinnor efter menopausen och det är ju en god prognos för Pippi att hon nu är utan sin livmoder. Det måste ju innebära att hon nu är i menopausen. Det heter nog inte så på hundar, men jag har inget bättre namn på det just nu.

Annars är det alltså femte dagen som det regnar i Spanien. Måste nog vara ganska ovanligt. Jag har tidigare inte sett sniglar här nere, men nu har jag sett flera stycken. Undrar var de tar vägen när det börjar bli varmt och sol igen. Om det inte snart blir varmt och soligt här så måste jag överväga om jag skall utvandra till Sverige. Läste att man där väntar sig 25 grader i veckan. Annat är det här i soliga Spanien, som inte är soligt längre. Har i alla fall tagit in alla dynor som jag normalt inte behöver ta in. Nu står de inomhus och droppar. Ganska mycket vatten i dem, men de torkade i alla fall inte där ute. Än så länge så lever vi alltså inomhus, ovanligt för att vara i Spanien. Och lite långtråkigt. Jag har ju upptäckt att man helst skulle ha gummistövlar här just nu. Det är faktiskt inte så lätt att få tag i härnere. Det är väl inte så vanligt att man behöver gummistövlar här. Men som det är nu så går jag omkring i blöta skor när jag är ute med hundarna. Lite vatten om fötterna är ju inte så farligt och det fryser ju åtminstone inte här. Nästa är kanske att det börjar snöa och blir frostgrader. Det stod i tidningen att det varma vädret i Sverige kommer från medelhavet. Ja, det är ju gott och väl, men det kunde väl i alla fall lämna kvar något varmt väder i Medelhavet. Behövde inte ta allt fint väder med sig för att leverera det i Sverige och Norge.

Sedan är det ju det här med miljön! Ja, vi skall ju ta vara på den så mycket som möjligt, men jag är ganska säker på att vi inte kan vrida klockan tillbaka. Blir ju också lite förvirrad när man ser att Greta Thunberg vinner sådan popularitet lite överallt. Det rör sig ju faktiskt om en ung människa som skolkar skolan och ändå får så mycket positiv uppmärksamhet. Att påven hälsar på henne är väl inte en merit i mina ögon. Personligen är jag lite osäker på hur mycket påven är involverad i miljöfrågor. Han är i alla fall inte så positiv till att begränsa barnafödandet. Det är väl så att världen blir mer och mer drabbad av miljöpåverkan ju mer överbefolkad den blir. Han menar ju att abort är ett brott, att man dödar en människa för att en annan skall få leva. Han menar ju också vidare att det är bäst att vara avhållsam om man vill undvika graviditet. Plus att han fördömer homosexuella och sex utanför äktenskapet. Ja, inte vill jag i alla fall skaka hand med honom. Kanske istället ha en långvarig diskussion med honom om hur det är att leva på 2000-talet. Men det är kanske många som tror att vi kan vrida tillbaka klockan till stenåldern, jag tror inte det. Sedan är de ju också så att USA, Australien, Canada, Estland, Mexico ligger långt över Sverige i koldioxidutsläpp per capita och jag är inte helt säker på att de lyssnar på Greta Thunberg. Jag tycker att det verkar som anarkister och liknanden lyssnar mest på henne. Det är ju de som måste ha något att protestera mot för att må bra. Kvittar egentligen på vad de riktar sina protester mot. Ja, en massa tantgnäll, kanske, men det är så jag tycker.

2 kommentarer

 1. Här sitter jag och nickar åt dina tankar om både det ena och andra av både dina och bergalotts tankar. Själv har jag fastnat sedan ett tag, känns tomt i bollen, och kroppen gör som den vill utan lov. Kram

  Gilla

 2. Trösterikt ändå med lilla damen. Och visst klarar hon fler ingrepp om det skulle behövas. Hon är ju inte av honkön för inte 😉

  Miljön kan vi tänka och prata om i det oändliga och jag håller med dig om att någon påve vill inte heller jag ta i hand. Här hemma huggs skogarna ner i Norrland, de över odlingsgränsen, för att ge kapital att rusta skånska slott och herresäten. Världen är upp och ner och jag begriper inte vart det kommer att ta vägen. Elbilarna och deras framställning avger mer avgaser än gamla dieselskruttar och cobolt plockas med bara händerna av barnarbetare. Regnar på fel ställen och idag hörde jag talas om första skogsbranden häromkring som lyckligtvis kvävdes i sin linda.

  Stövelinvestering är kanske, eller kommer att bli, aktuellt, även för spanjorer. Du får bli ombud. Det finns korta söta varianter idag. 😉

  Väl mött på bloggen 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s