Hundvagnar och flygövervikt!

Jag tog hundvagnen med mig igår när jag gick långpromenad. Alltså hundvagn till varelser med 4 ben som behöver röra på sig. Är inte det löjligt. Själv tyckte jag att det var urlöjligt fram till för några veckor sedan. Kanske månader. Men det har sina fördelar och igår när jag gick promenad så var det ganska varmt så jag tänkte att det kanske skulle vara bra att ha med den, speciellt nu efter deras operation med lite mindre motion än vad de har varit vana vid. Eftersom jag måste över en lite större väg för att komma in till det jordbruksområde som jag går en lång tur på, så insåg jag fort fördelarna med att ha en vagn till hundarna. Behövde inte hålla dem i superkort koppel för att de inte skulle bli överkörda. Satte dem bara i vagnen. Bilarna visade väldigt mycket mer respekt än vad jag är van vid. Trodde nog att jag hade ett barn i vagnen. Det visade sig också snart att det var mycket mer trafik i början på turen, så det var också en fördel. Faktiskt lättare att kalla på dem och lyfta upp dem i vagnen än att koppla på och av deras koppel. Fluffy visade sig vara den lataste av dem. Hon gick ofta fram till vagnen och satte sig framför den för att bli upplyft. Pippi som helt säkert är den tröttaste av dem gjorde inte det, men ville helst gå i snigelfart efter ett tag. Mer eller mindre släpade sig fram med tungan så långt ute att hon nästan kunde slicka på jorden. Då lyfte jag upp henne och hon verkade inte ha så mycket emot det. Lade sig väl tillrätta och vilade. De gick alltså en del, men åkte också emellanåt. Jag gick 7 kilometer, medan de nog inte gick mer än 3-4 kilometer. Var faktiskt perfekt. Idag skall jag också ta med mig vatten och vattenskål till dem. Man kan ju ha mycket mer med sig när man har vagn. Enda nackdelen var väl i så fall att mina armar inte rörde sig lika mycket som när jag går utan vagn, men man kan inte få allt. Jag har ju lärt mig att man skall röra hela kroppen om man skall få någon effekt av gåendet. Då menar jag ju mer effekt än att bruka bara benen.

Igår började jag också så smått med att såga ner lite palmblad. Man måste göra det allteftersom de börjar bli gula. Palmerna blir bara högre och högre, så snart måste jag ha en lång stege när jag gör det. Ni kan inte ana hur vassa taggar palmbladen har. Det uppstår blodvite varje gång jag gör det jobbet. Annars har till och med min äldsta vindruvsranka börjat få blad. Trodde den var död och i så fall hade det endast och alena varit mitt fel, tror jag. När löven började bli bruna i höstas så klippte jag bort allesammans för att de inte skulle hamna i bassängen. Verkar som om växten inte upplevde det lika klokt som jag tyckte att det var. Den gick in i ett sömnmodus som verkade permanent men efter allt regnet i förra veckan så kom den sig tydligen igen. Ja, jag har automatisk bevattning, men det verkade tydligen inte vara nog, så nu vattnar jag den varannan dag och så får jag hålla tummarna att den kommer sig. Mina två nyplanterade vinstockar är gröna så att det förslår och har också börjat att få frukter.

Funderar lite över hur jag skall göra inomhus också. Har nog samlat på mig för mycket möbler igen. Det börjar se lite hoptryckt ut. Lösningen jag kom på igår var att skaffa mig ett vitt TV-bord. Kanske inte den klokaste ideén, eftersom det då blir en möbel till. Men jag tyckte att vitt skulle göra inredningen på ett sätt lite behagligare och lugnare. Är nog ganska så trött på de här designskåpen som nu är där. Men jag måste alltså omdisponera lite och få bort några möbler. Tänker och tänker. Har ju lite rum som bara används när jag har gäster, skulle kanske kunna utnyttja dem på något sätt. Men säga vad man vill om sådana här arkitektritade hus, de är inte så lätta att möblera. Designen har varit viktigare än ändamålen. Och jag tycker ju om designen, så måste tänka mer på hur jag skall göra det. Vill ju inte ta bort någon säng. Ibland behöver jag ju faktiskt fler sängar än vad jag redan har. Och inte behöver jag ju heller ett större hus om jag inte skall ha ännu fler rum som jag inte använder mer än när jag har gäster. Får nog nöja mig med det här.

Just nu jobbar min robotdammsugare för fullt där inne, så snart får jag väl gå in och torka golven. Skulle haft en robottvättare också, hade inte varit så dumt. Men något skall jag kanske själv också göra. Behöver ju röra på mig inte bara gå promenad. Kanske tur att allt inte är automatiserat. Hade blivit obeskrivligt lat då. Igår fick jag för mig att göra risgrynsgröt. Lite fel årstid, men blev sugen på gröt, inte bara havregrynsgröt, utan risgrynsgröt. Det blev ju inget sådant i jul. Vi hade ju en jul utan klassisk julmat och därmed inte gröt heller. Den smakade hur som helst gott med lite saftsås till. Försökte med socker och kanel först men det var godare med saftsås. Detta var nog inte direkt bantningsmat men gott. Nu behöver jag ju inte äta det mer än en gång om året, så nu kan jag koppla av från risgrynsgröt. Jag blev i alla fall obeskrivligt mätt av den. På tal om bantning så läste jag i tidningen att man i framtiden kommer att inte bara väga bagaget utan också människan när man skall flyga. Det sägs vara på grund av miljöskäl. Idag räknar man med att varje man väger 88 kilo och varje kvinna 70 kilo och varje barn 35 kilo. Faktiskt också en som är nyfödd. Man menar att människorna på planet väger mindre än vad man räknat med och att man då inte behöver fylla planen med lika mycket bränsle. Tänk om det blir tvärtom. Det börjar vara ganska vanligt med att vi människor har dragit på oss lite övervikt. Jag tror inte jag kommer att uppskatta att jag skall kliva på vågen inför en kö av människor bakom mig. Än så länge kan jag ju lura mig själv genom att inte väga mig alls. Kanske ett sätt att få människor att sluta flyga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s