Vinterfåglarna flyttar hem till Sverige!

Bouledag igen. Vi blir visserligen färre och färre. Vinterfåglarna flyger till Sverige, den ena efter den andra. Känns lite sorgligt. Idag tog jag adjö av de två som har blivit mina bästa vänner detta året. De åker iväg på onsdag. Jag grät en skvätt som är nog så vanligt för mig när jag måste säga adjö. Att säga adjö är ju att dö en smula. Men är glad klart för de som fortfarande är kvar, men de åker också en efter en. Ja, jag skall ju själv till Sverige i början av juni för att fira student, men jag stannar ju inte lika länge som de här andra vinterfåglarna. Ser fram mot september när de börjar komma tillbaka till sydligare breddgrader. Jag och min granne spelade tillsammans idag. Vi förlorade båda gångerna, liksom förra måndagen. Antagligen är vi lika duktiga. Jag vill inte säga lika dåliga. Men okey vi får väl träna lite. Vi har det likväl kul när vi spelar samman.

På tal om att dö en smula så har nu min andre man också dött. Alltså om jag hade orkat vara gift med mina båda män fram till att de dog så hade jag varit tvåfaldig änka vid det här laget. Jag hade visserligen blivit dömd för bigami i så fall. Ja, jag måste säga att jag inte sörjer speciellt mycket, alltså min man nr 2. Man nr 1 och mina barns pappa fanns det lite mer anledning att sörja. Äktenskap nr 2 fick jag betala av på i nästan 10 år innan jag blev helt fri från honom. Han hade skuldsatt mig utan min vetskap och jag är väldigt glad att jag inte visste det, eftersom jag i så fall kanske inte hade vågat skilja mig på grund av ekonomien. Men det var värt varenda krona jag betalade för glädjen att vara fri från honom. Nu är han alltså också död. Troligen inte mitt fel i alla fall. Han hittade en 10 år äldre kvinna som kunde försörja honom så han fick det väl bra i alla fall. Men nu kan jag verkligen lägga honom bak mig. Kan ju tycka att det är lite trist för hans barn och barnbarn, men absolut inte för mig.

På tal om sorg läste jag om den familjen vars katt blev överkörd. Begravningen var tårfylld och speciellt barnen grät och grät sig till sömns den kvällen de hade begravt sin älskade katt. Men dagen efter krafsade deras katt på dörren, låter som en Stephen Kings roman eller hur. Förklaringen var dock att de hade begravt fel katt. Lyckan återvände efter att familjen hade hämtat sig från chocken över att deras katt som de trodde de hade begravt gick igen. Det är ju många som tror på att man kan få kontakt med andevärlden, men detta var ju lite väl makabert när ens begravda katt kommer in genom dörren och kräver mat och kel.

De där vinterfåglarna kommer tydligen hem till Sverige när det vackra vårvädret i april har gått över till vinterväder i maj. Jag läste att Örebro hade meteorologisk sommar i april. Genomsnittstemperaturen hade då legat på över 10 grader 5 dygn i sträck. Blir det då vinter när medeltemperaturen ligger på under 10 grader igen 5 dygn i sträck, eller håller man fast vid att det är sommar till trots för att snön ligger kvar. Lite konstigt räknesätt tycker jag. Här går temperaturen uppåt hela tiden nu och vi ligger definitivt en bra bit över 10 grader i medeltemperatur. Men det räknas ändå inte som sommar här ännu. Jag tror att sommar här är när temperaturen ligger över 25 grader dygnet runt eller något sådant. Det kallar jag för sommar.

Jag läste också om de så kallade veganföräldrarna. Alltså föräldrar som är veganer och som tror att deras barn också mår bäst av att vara veganer. Två föräldrar i Göteborg är tydligen nu ställda in för rätta efter att de kommit in med sitt 18-månaders barn som vägde som ett 3-månaders barn efter att ha blivit satt på vegankost av sina föräldrar. Säkert med tanke på miljön. Och det kanske är rätt tänkt eftersom vi är alltför många på vårt jordklot och det är ett sätt att göra sig av med en del barn. Så visst kan man väl säga att det är bra för miljön. Nu tror jag att de här föräldrarna dock hade tänkt sig att det var bra för miljön att vara vegan på ett annat sätt. Men tänk bara på de barn som ni känner. Hur många av dem hade kunnat livnära sig på vegankost. Absolut inte mina barnbarn i alla fall. En del av dem har aldrig kunnat förlika sig med grönsaker och som fullblodsvegan får man ju bara äta vegetabilisk kost. Alltså grönsaker. Ost, mjölk och ägg är alltså inte vegandiet eftersom man har använt sig av djur för att få fram dessa produkterna. Det finns ju faktiskt en del ämnen som inte finns i vegetabilisk kost som man också måste få i sig, speciellt när man växer. Hoppas att de alla veganföräldrarna får det med sig. De måste ha lite kunskap om att grönsaker visserligen är nyttigt men att man inte enbart kan äta grönsaker och tro att man få i sig allt man behöver då. Ja, kanske det var jag som var lite makaber nu när jag skämtade om föräldrar som långsamt men säkert dödar sina barn med veganmat. Man kan ju faktiskt också döda sina barn med för mycket mat även om det då inte handlar så mycket om grönsaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s