Deklarationsdags och demokrati!

Idag har det blivit Spanienvärme och då menar jag när temperaturen kliver över 30 grader. Det har den gjort idag. Biltermometern pendlade mellan 31 och 32 grader, så då ligger den kanske på 31,5 grader. Biltermometern har inga decimalkomma, så den får nöja sig med hela tal. Jag började ändå dagen efter strandpromenaden med att åka till Torrevieja, där brukar vara ännu varmare än här i La Marina. Jag skulle alltså deklarera. Flytta aldrig, bara ett tips. Numera måste jag alltså deklarera både i Norge, Sverige och Spanien. Jag känner mig ungefär som min far när det var deklarationsdags. Ingen var surare och mer lättretad än han under den perioden. Jag känner mig också lite lättretad. Bland annat hamnade vi i en liten dispyt om mitt fondskonto. Jag hade ju tagit ut från det kontot förra året när jag skulle betala dubbel skatt och till mina solpaneler. Nu ville min revisor här att jag skulle ta upp det kapitalet som inkomst. Sjutton heller, det är ingen inkomst det är pengar som är surt förvärvade och redan skattade ett antal gånger. Ja, det blev väl inte något handgemäng helt men lite förvirring uppstod i alla fall. Vi blev eniga till slut. Så efterverkningarna av min deklaration i Spanien är ju också att jag skall övertyga Sverige och Norge om att jag inte skall skatta i alla tre länderna. Då måste jag än en gång få ett intyg från Spanien att jag faktiskt bor här och att jag inte betalar skatt till Spanien för att jag tycker att det är kul utan för att jag måste. Då först kan jag få tillbaka den skatt som man redan har dragit på mig i Sverige och Norge. Det tar tid att övertyga dem. Det var cirka 14 dagar sedan som jag fick tillbaka från Norge och då betalade de inte ens ut ränta på pengar som de hade haft i 2 år. Men nu skall jag bara lugna ner mig lite efter deklaration. Man orkar faktiskt inte så mycket i värmen, så lyssna på en bok och slöa är nog allt jag förmår. Mina hundar var ju hemma när jag var och deklarerade och eftersom min robotdammsugare är inställd på att sätta igång vid samma tidpunkt varje dag och gå runt i huset så hade den startat. Hundarna bara flög ut genom dörren när jag öppnade. De tycker inte alls om att samsas med en dammsugare om platsen i huset. Föredrar att hålla sig utomhus när den jobbar. Jag är glad att de inte är älgar. Vet inte om ni har sett älgen som kom in på en tomt med robotgräsklippare. Älgen dödade gräsklipparen ganska rejält. Det klarar inte mina hundar att göra med dammsugaren.

Så nu slåss alla partierna igen och det verkar som om alla är lika dåligt pålästa om EU, så det kan ju bli intressant. Inte kul men bara intressant. Man skulle ju ha förväntat sig att de skulle vara lite pålästa. Miljöpartiet har tydligen inte klart för sig vad EU gör och inte gör med miljön. Man skulle ju hoppas att åtminstone Miljöpartiet hade läst in sig på miljön. Men alltså nej. De andra verkar att slåss om de skall kalla sig demokrater eller inte. Hur de skall välja mellan Ungerns och Frankrikes ministrar. Lite konstigt, själv trodde jag att det var solklart att Ungern absolut inte är en demokrati. Men tydligen finns det tveksamheter mellan de där så kallade regeringspartierna. Men det lutar ju också mot att Sverige kanske snart inte heller kan kallas en demokrati. Vi får väl se vad som händer. Stig Larsson, han med milleniumböckerna ni vet sade en del kloka ord. Han menade bland annat att demokrati är inte något som bara finns när det väl har blivit infört utan något man måste värna om hela tiden och aldrig kan slappna av från den kampen. Jag är ju ganska säker på att om SD får mer makt så kan vi inte längre kalla oss en demokrati. Det handlar väl också om lika människovärde och det är jag inte helt övertygad om att SD menar. Första och andra klassens medborgare kan väl inte fungera i en demokrati. Jimmie Åkesson menar ju bland annat att kvinnofientlighet och sexuellt våld är importerat som om detta inte fanns förrän vi tog in invandrare. Han borde kanske läsa lite historia. Eller bara slå upp bibeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s