IKEA för hela slanten!

I torsdags var jag på IKEA igen. Det börjar bli en vana. Jag har länge retat mig på alla sladdar, doser och kablar som jag har haft vid TV:n. Måttet var rågat när min robotdammsugare krånglade in sig i alla sladdarna. Den krånglade verkligen in sig och jag fick använda lite olika medel för att befria den från fångenskapen. Då beslöt jag mig för att skaffa mig en mer praktisk möbel för TV och sladdar. Jag hade ju förutom TV:n också en stor router, en liten router. En HBO extender, en Apple TV, en Apple Time Capsula, en MAG 250 plus några till små apparater som styr lamporna och så klart också sladdar till lampor. Så ni förstår att det verkligen var ett sammelsurium av sladdar. Jag fastnade för BESTÅ TB-bänk plus lite andra saker bredvid. Det blev plats över också för lite vitrinskåp och inte minst ljus i vitrinskåpen. LED-ljus som ändrar färg. Så nu jag nästan disco stämning i vardagsrummet. Man kan faktiskt stanna dem vid en färg, men igårkväll när jag var färdig så belönade jag mig med disco stämning. Jag valde ju klart vit TV-bänk och det gjorde nu att 7-metersväggen bakom TV:n nu ser väldigt kal ut. Måste nog skaffa en stor tavla eller något. Men alla kablarna är nu inne i ett skåp, helt underbart. Men jag varnar öppna inte det skåpet för det är väldigt fullt av kablar.

Men alltså igår skruvade jag IKEA möbler. Jag tycker ju det är ganska kul. Jag fick ihop alltsammans, dock en och annan sned dörr. Vet inte helt varför det blev så. Jag räknar med att mina duktiga söner får hjälpa mig när de kommer hit någon gång. Det ser inte så illa ut, jag kan leva med det. Att flytta över TV:n var den största utmaningen. Jag som trodde att TV nuförtiden var ganska lätta att lyfta fick en överraskning. En 60 tums TV var i alla fall inte lätt. Ser fram mot när TV:n blir mer som en bit papper som man rullar ut. Det kommer säkert snart. Kanske det redan har kommit. Men jag tog hjälp av en annan möbel för att flytta den från skåpet som jag använt tidigare och det gick. Lite rädd att jag skulle sluta med att inte behöva någon TV-möbel överhuvudtaget, efter att ha tappat den TV:n jag har i golvet. Men som sagt det gick. Jag fick till och med installerat allt i rätta kontakter. Det var också en utmaning men jag hade förberett med att klistra lappar på alla kablar jag var tvungen att dra ut med tips på var jag skulle sätta in dem igen. Till exempel Wifi stor, gul port osv. Men då fick jag inte igång min appleTV. Undrade över vad som hade gått fel, fram till att jag hittade en lapp som hade fallit av i röran. Fick gissa lite var den skulle, men fann det till slut. Fick igång Apple TV:n.

När jag sedan satt ner på kvällen efter ommöblering och efter att ha glömt att äta hela dagen. Blir väldigt upptagen när jag har ett projekt. Hade dessutom stuckit emellan med en terapitimme på video med en tidigare patient som behövde lite råd och hjälp. Jag såg på Let´s dance på TV, men följde inte med så noga. Satt mest och tittade på mitt fina skåp och på vilka ideér som jag kunde få i rummet för övrigt. Bland annat en möbel vid matsalsbordet som jag aldrig har tyckt om. Ja, alltså det är ju inte jag som har valt de här möblerna från början, de fanns redan när jag flyttade in. Någon duktig heminredningsarkitekt hade valt ut dem. Och visst passar de klart huset, men kanske inte allt är jag. Kanske jag skulle byta ut det där skåpet tänkte jag. Mer BESTÅ i vitt. Kommer i så fall att få ett väldigt vitt hem. Kan ju alltid bryta av med mina älskade och nog så färgglada kuddar. Ja heminredningsgenen hos mig var i full verksamhet. Får nog bromsa lite och låta det var som det är ett tag. Får se hur länge jag klarar av att bromsa mig, brukar inte vara så länge. Kanske jag är lite uttråkad. Det är ju inte så konstigt. Nu har det ju blivit så varmt på dagarna att man inte orkar att göra så mycket mer än befinna sig inomhus med AC eller sitta i skuggan utomhus eller dyka ner i poolen och svalka sig. Märker att när jag skriver det så låter det ju som rena drömsemestern, men en semester som aldrig tar slut är inte lika lockande. Nu menar jag inte att jag klagar. Helt underbart fortfarande med värme, pool, sol och AC.

Det är ganska svalt på IKEA, de har nog också AC. Kanske en tur dit i värmen inte vore en så dålig idé. Nej, måste nog börja tänka på något annat än heminredning. Men kul är det, med heminredning alltså.

Min nya TV-bänk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s