Vardagssnack!

I söndags blev jag inviterad till att fira mors dag hos grannen! Jag blev lite förvirrad, nu är det ju många år sedan som jag bodde i Sverige men kommer ju likväl ihåg att mors dag är i maj. Jag kommer ju ihåg när jag var liten och ritade mors dags kort till min mor. Jag plockade också alltid blommor i trädgården till henne, så helt klart var det någon gång på våren i alla fall. Kommer ihåg att hon alltid låtsades bli väldigt glad över mina teckningar. Laga maten fick hon nog göra själv den dagen också. Men hur som helst så var jag i grannen och firade mors dag i söndags. De hade dukat fram en fin buffé med tonfisk och en massa annat gott. Skålade i champagne och spelade UNO efter maten. Jag har aldrig spelat UNO förut, men fick förklarat reglerna och tror att jag förstod det mesta. Vi skrattade och hade kul hela kvällen, alltid kul att umgås med mina grannar. Förstod dock att det inte var mors dag i Sverige efter att ha pratat med min dotter i telefon. Men alltså mors dag i Belgien, Frankrike, Spanien och USA. Kanske också på fler ställen. Jag kan inte låta bli att undra varför man har bestämt sig för så många olika datum för att fira den mamman som vi alla har eller har haft. Det hade ju varit fint om vi kunde enas i världen om en så enkel sak i alla fall. Men nej, vi håller på vår särart. Inte ens inom de nordiska länderna är vi överens om när vi skall fira mors dag. Kanske det vore något för EU. Då kunde ju åtminstone några länder bli eniga.

I måndags var det ju bouledag som vanligt. Det blir lite färre deltagare för varje gång nu. Antager att det kommer att upphöra helt i sommar, då de flesta skandinavier befinner sig på nordligare breddgrader. Men än så länge håller vi på med boule. Jag vann en gång och förlorade en gång. Det tycker jag är passande. Vi skall klart dela på vinsterna. Men kul har vi när vi spelar boule. Jag tror inte att någon tar varken vinsten eller förlusten på blodigt allvar. Det är god stämning och alltid lika kul att äta samman efteråt. ”Svensken på hörnet” är ju den restaurangen som vi brukar intaga vår måltid på och de har infört något som de kallar ”Black Monday” på måndagarna. Det innebär att två personer får äta för samma pris som en person. De är faktiskt väldigt snälla för jag som är ensam får faktiskt äta för halva priset till trots för att jag inte har någon andra person att dela med. Det innebär 6 € för mig. Då får jag salladsbuffé, huvudrätt, kaffe och dessert och dryck. Jag tror inte jag kan äta lika billigt hemma för det priset. Det har god hemlagad husmanskost. Köttbullar står på menyn varje måndag, men det finns alltid andra goda maträtter också att välja på.

Nu när vädret har blivit varmare så är det mer inbjudande för mig att simma i bassängen. Så nu simmar jag varje dag i 30 gradigt vatten. Precis lagom för mig. Men jag upptäckte något konstigt på kvällen igår. Jag hade ont på insidan av läppen. Undrade väldigt ett tag vad det kunde vara. Fick förklaringen när jag såg mig i spegeln. Det såg ut som om jag hade hemfallit till Botoxinjektioner. Det har jag verkligen inte, men hade i alla fall en sådan där plutmun. Jag som inte ens tycker det är snyggt på de som har sprutat in Botox, tyckte verkligen inte att det var snyggt på mig själv heller. Tänk er ett rynkigt ansikte med plutmun, ungefär som en anknäbb. Det såg väldigt konstigt ut. Jag hade alltså bränt mig i solen på insidan av läppen. Kunde inte finna någon vettig förklaring till det. Men antingen är det så att när jag simmar i bassängen så håller jag kanske munnen öppen en aning, eller så kan det vara när jag har somnat i solen att munnen har öppnats sig. Ni vet när ni har sett gamla människor somna och liksom tappa hakan. Det är nog så det har gått till. Jag har ju åldern inne nuförtiden. Tur att jag är ensam så att jag inte har skrämt slag på någon annan än hundarna. Och de klagar ju aldrig varken på mina snarkningar eller hur jag ser ut.

Mina hibiskus buskar blommar som aldrig förr. Aprikosträdet har många frukter på sig, men tappar tyvärr en del av dem varje gång det blåser. Passionsblomman har börjat bära frukt och jag ser vindruvsstockarna också gör det. Jag har inte så många fikon kvar efter sista stormen, men en och annan frukt är på tillväxt. Citronträdet kommer att bära många citroner i år, men apelsinträdet verkar till att ha tagit en paus. Oliverna är som alltid bärkraftiga. Ja, det märks att sommaren är på frammarsch här. Skall nu bara fundera ut hur jag skall kunna rädda mitt aprikos och fikonträd som står i kruka när jag åker till Sverige i juni. De övriga växterna har självbevattning men inte aprikos- och fikonträdet. Skulle vara synd om de dog när jag är borta i nästan 14 dagar. Har dock ett barnbarn som kommer ner efter 7 dagar, så då får hon ta över ansvaret för vattningen. Men de andra 7 dagarna vet jag inte helt hur jag skall göra. Kanske fråga min poolkille om han kan vattna lite. Kan ju inte hoppas på regn under den tiden.

Min hibiskus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s